Allettan Mellan: Omgång 7

Omgång 7, som är den sista omgången innan serien vänder, är uppdelad på tre dagar och kommer att redovisas fortlöpande här på webbsidan, tills den blir komplett.

Två matcher spelas på onsdag kväll. Det är Wings som tar emot Enköping. Om laget tar poäng i den matchen skulle jag tycka det var en sensation.

Den andra matchen är mellan Väsby och Nyköping. Väsby är nog tvungen att ta poäng för att inte tappa för mycket mot de tre topplagen Visby/Roma, Valbo och Enköping. Samma gäller för Surahammar när de möter Visby/Roma. Just nu skiljer fem poäng, vilket gör resultatet leder till antingen åtta eller två poängs skillnad mellan de båda lagen.

Valbo bör ta tre poäng i sin match mot Arboga.

VISBY/ROMA - SURAHAMMAR     3 – 2  (1-1, 1-0, 1-1)

I torsdagens ljudkrönika säger tränaren André Lundholm så här:
– Det är en jätteviktig match. Vi har 15 pinnar och Surahammar tio pinnar. Om vi vinner blir det åtta pinnar ner till strecket.

– Om Surahammar vinner så är de med och slåss om någon av de tre första platserna i tabellen.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk för det kommer att bli en tät och tuff match.

Matchen blev precis så tuff och jämn som André förutspått. Surahammar tar ledningen efter sju minuter. Målskytt är Rasmus Sandström. När det är tre minuter kvar utnyttjar V/R möjligheten att få spela fem mot fyra och Mikael Adamsson kvitterat till 1-1.

I andra perioden fortsätter ställningskriget. Surahammar spelar klokt och Visby/Roma har svårt att hitta sitt normala spel. När fyra minuter är kvar av perioden tar V/R ledningen genom Tim Ekstedt. Det kommer att bli en spännande avslutande period. Spänningen stiger bland de drygt 1 300 som finns i Visby Ishall.

V/R får en spelare utvisad, men det hindrar inte att laget ökar sin ledning till 3-1 genom Patrik Vedin. 19 sekunder efter att V/R blivit fullt manskap igen, reducerar Surahammar till 3-2. Nu är det spännande igen. Skall Surahammar kunna gå ifatt eller skall V/R kunna hålla emot?

Surahammar får möjlighet att kvittera när de får spela fem mot fyra när det är knappt fyra minuter kvar. Det blev ändå aldrig några bra målchanser. Surahammar verkade trötta i slutskedet av matchen.

Tränaren i V/R var inte helt nöjd med sina spelare, men var naturligtvis oerhört nöjd med resultatet, som göra att V/R är i serieledning när halva Allettan är färdigspelad.

VALBO – ARBOGA                    5 – 6  (3-0, 1-4, 1-1, 0-1)

Valbo är det lag som olika tränare i serien givit mycket beröm. Laget har tappat fyra poäng så här långt. Det är dels förlusten mot Visby/Roma borta med uddamålet och när laget vinner först i förlängningen mot Enköping. Alla dessa tre lag är med all säkerhet de tre som kommer att finnas i topp när serien är färdigspelad.

I matchen mot Arboga gör Valbo fyra mål innan Arbogas första kommer. Av dessa fyra mål gör Emil Mårtensson tre i rad sedan Pär-erik Jansson inlett målskyttet.

Om Valbo lyckats med att göra fyra mål i rad ville Arboga inte vara sämre. 4-1 gör Martin Franzén, 4-2 Niklas Nooni, 4-3 Andreas Näsman och 4-4 gör Niklas Nooni när mindre än en minut är kvar av andra perioden. Vilken överraskande vändning det blev i matchen. Nu blir det en spännande tredje period där nästa mål kan bli helt avgörande.

När sju minuter gått av tredje perioden tar Arboga ledningen genom Alexander Semjonovs.

Vem kunde tro att Arboga skulle vända ett underläge med 4-0 till ledning 4-5?

Valbo är skakat, men samlar sig och lyckas kvittera till 5-5 när det är sex minuter kvar av perioden. Det resultatet står sig och det blir fem minuters förlängning.

I förlängningen får Valbo en utvisning och den möjligheten tar Arboga vara på och Martin Franzén gör sitt andra mål och Arboga tar två poäng medan Valbo får nöja sig med en poäng.

Undrar vad publiken i Valbo tänkte när de lämnade ishallen? Ledning med 4-0 och det blev ändå bara en poäng.

VÄSBY – NYKÖPING                      3 – 5  (1-2, 2-0, 3-3)

Väsby är sig inte lik från grundserien. Då började laget ofta dåligt, men avslutade bra och hämtade ofta igen underlägen. Om laget inte kom längre än till oavgjort vid full tid, så såg laget till att vinna i förlängningen eller vinna straffläggningen.

Så är det inte längre. Nu har laget vid flera tillfällen tappat i tredje perioden. Det blev så i matchen mot Nyköping också.

När lagen åker in på isen i tredje perioden leder Väsby med 3-2. Det har bara gått 26 sekunder när Nyköping kvitterar till 3-3. När det gått åtta minuter tar Nyköping ledningen med 4-3 och fyra minuter senare ökar de sin ledning till 5-3 som blir slutresultat.

Nu Väsby, blir det svårt att komma bland de tre första i tabellen. Vad trist för stockholmshockeyn.

WINGS - ENKÖPING                        3 – 6  (1-1, 0-3, 2-2)

Enköping visade sig vara för svåra för Wings. Wings gör en bra match och lite omskakade var nog Enköping vid två tillfällen.

Wings tar ledningen efter nio minuter och har ledningen i dryga tre minuter innan kvitteringen kommer.

När den tredje perioden börjar leder Enköping med 4-1 men på mindre än en minut gör Wings två mål och plötsligt var ställningen 3-4 och Wings är bara ett mål från en kvittering.

Närmare än så kommer inte Wings utan Enköping gör ytterligare två mål, varav det sista i tom bur.

TABELLEN:
VISBY/ROMA          18
ENKÖPING              16
VALBO                   15
SURAHAMMAR        10
ARBOGA                10
VÄSBY                    7
NYKÖPING               6
WINGS                    2

OMGÅNG 8, OLIKA SPELDAGAR:
25/1 ENKÖPING – VISBY/ROMA
28/1 WINGS – VALBO
29/1 VÄSBY – SURAHAMMAR
30/1 ARBOGA - NYKÖPING

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".