Allettan Mellan: Omgång 8

Denna omgång är nu komplett

När omgång 7 var färdigspelad hade alla lag mött varandra en gång. I och med denna omgång vänder serien. Några omgångar framåt kommer att var splittrade och uppdelade på flera dagar. Omgång 8 är uppdelad på tre olika dagar söndag, onsdag och fredag. Jag kommer att fortlöpande redovisa matcherna varefter de är färdigspelade.

Visby/Roma har gjort en formidabel första halva av serien. De har när andra halvan startar bara en förlust och två poängs försprång till tvåan Enköping. Dessa båda lag möter varandra som första match i omgången.

Visby/Roma får ibland extra tätt mellan sina matcher för att på så sätt hålla ner sina dyra resekostnader. Om två veckor kommer laget att spela match både på lördag och på söndag.  I fredags var det en tuff match hemma mot Surahammar och på söndag var det Enköping borta som gällde. Hur länge skall laget orka spela på topp med detta mördande tempo?

Väsby måste vinna mot Surahammar annars är det färdigspelat den 25/2. Wings kan hjälpa Väsby genom att ta poäng mot Valbo.

I matchen mellan Arboga och Nyköping har Arboga råd att förlora, men absolut inte Nyköping.

ARBOGA - NYKÖPING             1 – 5  (0-2, 0-0, 1-2)

Nyköping vet att allt hopp inte är ute, vad det gäller komma bland det tre bästa i tabellen. Tydligen tog laget fast på detta och öppnade matchen med att ta ledningen redan efter två minuter genom Kim Ericson. När det är bara en halv minut kvar av perioden ökar Fredrik Håkansson ledningen till 2-0.

Andra perioden blev mållös. Nu var frågan om Arboga skulle kunna göra en liknande upphämtning som den de gjorde mot Valbo i förra omgången.

I mitten av tredje perioden ökar Nyköping till 3-0 när Kim Ericson gör sitt andra mål.

Två minuter senare kommer Arbogas första mål genom Andreas Näsman Jörgen Rickmo ökar Nyköpings ledning till 4-1 och när Arboga tar ut sin målvakt gör Jörgen sitt andra mål, när han i tom bur fastställer resultatet till 1-5.

Nyköping tog vara på möjligheten som fanns och nu gäller det att vinna resten av sina matcher och får starta med på söndag när de tar emot serieledarna Enköping.

Arboga har ju också möjlighet att ta en placering bland de tre första, även om det blev förlust i denna omgång.

VÄSBY – SURAHAMMAR        1 – 5  (0-1, 1-2, 0-2)

Jag åkte till Väsby, för att se om laget skulle ta vara på sista möjligheten, att kunna komma bland de tre första i tabellen. Förutsättningarna fanns ju och för att få ett riktigt stort publikunderstöd, så var det fri entré till matchen. Trots att det gällde så mycket kom det bara 652 personer.

När jag kom in i hallen blev jag mycket förvånad då båda lagen återfanns i Väsby tröjor. Surahammar hade fått med sig fel färg på sina tröjor. Det betydde, som många på läktaren skämtade om, att det måste bli Väsbyvinst.

Det blev det inte och nu finns inga möjligheter att komma bland de tre bästa. Det är färdigspelat för Väsbys del den 24/2. Det måste kännas konstigt för ett lag som brukar spela ishockey ända in i april månad.

För Surahammar betyder vinsten att laget fortfarande har stora möjligheter att komma bland de tre första. Laget spelade mycket förståndigt hela matchen. De tog vara på de chanser de fick. Laget har en helt suverän målvakt i Tim Kaarnavuo.

Väsby saknar helt det självförtroende jag såg hos laget i grundserien. När det blev 1-0 till Surahammar kändes det som om luften gick ur laget alldeles för tidigt. Spelarna blev rädda och osäkra och enda gången det tände till var när Tim Johansson-Bäck gör 1-3 då Surahammar har en spelare mer på isen.

WINGS – VALBO                      1 – 7  (0-2, 0-3, 1-2) 

Valbo är ett mycket bra lag som gör mycket mål. I söndags tappade Valbo en ledning med 4-0 mot Arboga och det kanske Wings fick betala för. Valbo ledde med 6-0 innan Wings lyckades göra sitt första mål.

Valbo hade två spelare som lyckades göra två mål. Det var Jacob Blomquist och Axel Dahlgren. Wings tröstmål gjordes av Markus Nordberg.

På söndag reser Wings till Gotland för att möta Visby/Roma.

ENKÖPING - VISBY/ROMA        6 – 0  (1-0, 2-0, 3-0)

Jag kan tänka mig att det var ett mycket slitet V/R som kom till Enköping. Om man vill kan man kanske utläsa något av periodsiffrorna. Laget blir tröttare och tröttare. När jag talar med tränaren i V/R, André Lundholm, bekräftar han mina misstankar.

– Vi kände oss ganska slitna efter matchen mot Surahammar och kunde idag inte mönstra helt ordinarie lag. Vi försökte därför spela mycket energisnålt.

– Halva matchen hänger vi med bra och ligger ju under med bara ett mål. Så kommer det två mål på två minuter och då orkar vi inte stå emot längre.

– Enköping är tunga och starka och vinner helt välförtjänt, avslutar Andre för att sätta sig i bussen till Nynäshamn där båten till Visby avgår klockan 20.00.

Enköping framstår mer och mer som ett lag som kan gå mycket långt denna säsong. Jag är övertygad om att laget kommer att ta sig till kvalserien till Allsvenska.

Tvåmålskyttar i denna match var Daniel Andersson och Vilhelm Jo Linder.

TABELL:
ENKÖPING           19
VALBO                 18
VISBY/ROMA        18
SURAHAMMAR      13
ARBOGA              10
NYKÖPING             9
VÄSBY                  7
WINGS                  2

OMGÅNG 9 SÖNDAG 1/2:
NYKÖPING - ENKÖPING
VALBO - VÄSBY
VISBY/ROMA - WINGS
SURAHAMMAR - ARBOGA (6/2)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".