Vårserien: Omgång 6 serie 1C och 1D

Fortsättningsserien är klar med första halvan, där lagen mött varandra en gång. Nu vänder serien med matcher onsdag och söndag denna vecka. Därefter gör serien ett märkligt uppehåll på tio dagar och så spelar lagen klart serien på en vecka.

Just nu känns det som om kampen om första platsen står mellan Botkyrka och Nacka. Om Skå undviker kvalserien så är det att betrakta som bedrift.

Vem som skall göra sällskap med Skå i kvalserien till division 1 är en mycket öppen affär.

I Järfälla har det varit stormigt under veckan när klubben beslutade sig för att byta ut sina tränare. Vi får se om den nye tränare får en bra start med en vinst när JHC åker upp till Tierp.

SERIE D:

TRÅNGSUND - HANINGE                 6 – 0  (2-0, 4-0, 0-0) 

Detta var en mycket viktig match för båda lagen. Inför denna omgång skilde det två poäng till Trångsunds fördel. Vinst för Trångsund skulle ge laget ett något bättre läge för att undvika kvalplatsen tillbaka. Det samma gäller för Haninge.

Matchen blev Trångsunds helt och hållet. När Pierre Stening gör sitt tredje mål då det blir 5-0 i mitten av andra perioden byter Haninge målvakt. Den nye målvakten lyckas bättre och det blir bara ett mål till och i sista perioden håller han nollan.

Nu skiljer det fem poäng mellan laget och Haninge har försatt sig i ett svårt läge nu när det bara är fyra omgångar kvar.

SKÅ - NACKA                                 2 – 5  (1-2, 1-0, 0-3)

Nacka fick överlämna första platsen till Botkyrka i omgång 5 när laget förlorade mot Botkyrka. Nu hade laget chans att återta denna placering om man lyckades vinna mot Skå och M/B lyckades vinna mot Botkyrka.

Nacka började bra och tog ledningen med 2-0. Skå går i fatt och lyckas kvittera. Tommy Enroth gör Skås båda mål.

Nacka gör en bra sista period som man vinner med 3-0. Vinst med 5-2, där Mathias Bossman och Johan Hagel, gör två mål betyder att Nacka åter är i serieledning då M/B besegrar Botkyrka.

BOTKYRKA – MÄLARHÖJDEN/B      4 – 6  (0-3, 3-2, 1-1)

Botkyrka återtog i söndags serieledningen när man besegrade Nacka. Nu gällde det att följa upp den vinsten när M/B kom på besök.

M/B får en mycket lyckad start och vinner första perioden med 3-0. M/B ökar sin ledning till 4-0 innan Botkyrka kommer igång. På mindre än fem minuter händer följande. Botkyrka gör 1-4 och 2-4 men låter M/B gör sitt femte mål trots att Botkyrka själva hade en man mer på isen. 3-5 gör Botkyrka 39 sekunder senare men sedan är det stopp.

När M/B gör 3-6 direkt i tredje perioden orkar Botkyrka inge gå i fatt trots att man gör 4-6 i mitten av perioden. Olli Lehtinen gör två mål för M/B och Ronni Hannul gör två mål för Botkyrka.

Botkyrka fick lämna över första platsen till Nacka igen.

OMGÅNG 7 DEN 1/2
MÄLARHÖJDEN/B – SKÅ
NACKA – TRÅNGSUND
HANINGE - BOTKYRKA

TABELL:
NACKA              21
BOTKYRKA        19
M/B                  14
TRÅNGSUND     12
HANINGE            7
SKÅ                   2

SERIE C:

TIERP -  JÄRFÄLLA                      6 -  3  (2-0, 1-1, 2-2)

Järfällas nya tränare fick ingen drömstart i sin första match. Det kanske inte är tanken från styrelsen, utan förhoppningen ligger i att tränarbytet skall leda till framgångar i den kommande kvalserien tillbaka till division 1.

Det går alltid att hitta något positivt om man vill och det vill jag. I period två och tre spelar ju JHC jämt med Tierp. På söndag får den nya tränaren i ny chans när JHC möter Linden.

OMGÅNG 7 DEN 1/2
JÄRFÄLLA - LINDEN                           

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".