Allettan Mellan: Omgång 9

Efter omgång 9 gör serierna ett uppehåll på tio dagar. Detta gäller inte riktigt Allettan Mellan, där hänsynen till Visby/Romas resor gör att två matcher spelas under uppehållet. Matcher med annat datum är följande. 
7/2 inleder Valbo – Visby/Roma omgång 10 och 8/2 tjuvstartar Arboga – Visby/Roma omgång 12.

Även omgång 9 är splittrad på två speldagar. Nyköping, som är på uppåtgående, tar emot serieledarna Enköping. Vinst är ett måste för Nyköping.

Visby/Roma tar emot Wings. V/R som har ett tufft program nästa helg bör nog se till att de tar full pott i detta möte.

Valbo tar emot Väsby. Väsby, som är borta från tätstriden, kan nu spela helt avslappnat och kanske störa topplaget Valbo i deras jakt på tätplacering. Surahammar mot Arboga fullbordar omgång 9.

SURAHAMMAR – ARBOGA        2 – 1  (0-0, 1-1, 1-0)

Detta är en verklig nyckelmatch för de båda lagen. Om Surahammar vinner så har de verkligen häng på lagen framför och då är det bara tre poäng upp till tredje platsen. För Arboga kan detta vara sista möjligheten att hänga på lagen i toppen..

Jag såg Surahammar rättvist besegra Väsby i omgång 8. Det jag kommer ihåg bäst från matchen var den mycket duktige målvakten Tim Kaarnavuo och den mycket skridskoskicklige Aron Ohlsson. De är båda spelare som imponerar stort på mig.

Jag förväntade mig en jämn och tuff match. Så blev det också. Första perioden blev mållös.

När de har gått drygt fem minuter av andra perioden gör Jarno Pikkarainen 1-0 då Arboga har en man utvisad. Fem minuter senare kvitterar Arboga genom Jonte Berg. Detta resultat står sig perioden ut.

I den sista av avgörande perioden gör Tobias Lundqvuist 2-1 för Surahammar när det bara gått 52 sekunder och liksom vid första målet har Arboga en spelare utvisad. Arboga jagar kvittering, men i ivern, drar de på sig tre utvisningar, med Surahammar bara drar på sig en.

Arboga får inget bra läge att ta ut sin målvakt i slutet av perioden och får vänta till det bara är 32 sekunder kvar av perioden. Det blir inga fler mål och Surahammar vinner med 2-1 och har skaffat sig ett bra läge för att fortsätta jakten på i första hand en tredje plats.

Arboga är i farten igen redan på söndag då laget tar emot Visby/Roma.

NYKÖPING - ENKÖPING             5 – 2  (2-0, 1-2, 2-0)

Nyköping är medvetet om att de fortfarande har möjlighet att komma bland de tre bästa i serien och få fortsätta jakten på en plats i Allsvenskan.

Enköping hämtar in ett underläge med 2-0 och kvitterar till 2-2 i mitten av andra perioden. Innan perioden är slut har Nyköping åter tagit ledningen 3-2 genom att Markus Andersson gör sitt andra mål. När det är sex minuter kvar av tredje perioden kommer det två snabba mål genom Peter Danielsson och Fredrik Håkansson och Nyköping tar tre nya poäng.

Kanske har laget vaknat i tid och visar åter att det inte var någon tillfällighet att de överlägset vann sin grundserie. Nu är frågan om den sent startade spurten räcker till en placering för fortsatt spel mot Allsvenskan...

VALBO - VÄSBY                            7 – 0  (2-0, 2-0, 3-0)

När Väsby förlorade mot Surahammar betydde det att laget inte längre kunde placera sig så att det blev fortsatt spel när serien är färdigspelad den 24/2. Väsby har ju skämt bort sin publik de senaste åren med att de fått se ishockey ända in i april.

Jag vet inte vad Väsby mönstrade för lag mot Valbo, men det var länge sedan Väsby förlorade en match med 7-0. Jag hoppas att detta var något tillfälligt och att laget tänker fullfölja serien på ett värdigt sätt.

VISBY/ROMA - WINGS                 2 – 1  (1-0, 0-1, 1-0) 

Wings har bara lyckats skrapa samman två poäng i serien så här långt. Laget har dock inte varit något strykgäng, utan har kämpat på bra i alla sina matcher. Så blev det också i matchen mot V/R.

V/R tar ledningen i slutet av första perioden genom Mats Einarsson. I slutet av andra perioden kvitterar Wings till 1-.1 genom Gustav Glans. I mitten av den tredje perioden ger Mikael Adamsson V/R ledningen igen när han gör 2-1. Det skulle visa sig att det räckte till tre nya poäng för seriens verkliga överraskning.

Om V/R lyckas ta några poäng när de spelar match både lördag och söndag nästa helg så är laget väl värda att få spela i en kvalserie till Allsvenskan

TABELL:
VALBO                   21
VISBY/ROMA          21
ENKÖPING             19
SURAHAMMAR        16
ARBOGA                10
NYKÖPING             10
VÄSBY                    7
WINGS                   2

OMGÅNG 10  ONSDAG 11/2
VALBO – VISBY/ROMA ( 7/2 )
WINGS - NYKÖPING
ENKÖPING – SURAHAMMAR
VÄSBY - ARBOGA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista