Vårserien: Omgång 7 serie 1D och 1C

Efter omgång 7 blir det ett uppehåll i de båda fortsättningsserierna. För tre av lagen måste det upplevas som mycket underligt att vänta i tio dagar. Därefter tre omgångar på åtta dagar och sedan är det färdigspelat.

Grupp D är på inget sätt avgjord, även om antingen Nacka eller Botkyrka borde kunna vinna serien. I bakvattnet lurar dock både M/B och Trångsund.

Mälarhöjden/B gjorde en mycket bra match mot Botkyrka och bör klara av Skå när de möter laget i sin hemmahall. Nacka har nio poäng till godo på Trångsund. Om Trångsund vinner borta mot Nacka bör laget slipa kvala sig kvar i division 1. Haninge ligger dåligt till i tabellen och måste nog vinna hemma mot Botkyrka om de vill undvika kvalserien.

I serie C får Järfällas nya tränare ett nytt försök att visa att han är rätt man för att JHC senare skall kunna kvala sig kvar i division 1.

SERIE D

MÄLARHÖJDEN/B - SKÅ         8 – 2  (1-1, 2-1, 5-0) 

Som vanligt gör Skå en bra match och har ledning med 2-1 en bit in i andra perioden. Fortsätter laget att spela så här, kommer laget att göra en bra kvalserie.

M/B tar ledningen med 3-2 när det bara är 40 sekunder kvar av andra perioden. I den avslutande perioden är laget mycket lycksam, då de på de avslutande sju minuterna gör fem mål.

Björn Jonasson blir bäste målskytt i M/B med tre mål. MB fortsätter att jaga Nacka och Botkyrka och kan fortfarande nå förstaplatsen.

NACKA - TRÅNGSUND             6 – 3  (2-1, 0-1, 4-1)

Nacka vinner matchen med tre mål, men helt enkelt var det inte, för Trångsund stretade emot bra.

Laget kvitterar till både 2-2 och 3-3. Johan Hagel i Nacka gör 4-3 när det tolv minuter kvar av matchen. Mathias Bosson gör 5-3 sex minuter senare och Johan Hagel gör 6-3 i tom bur.

Rickard Bergström gör två mål för Trångsund som fortfarande har hotet av en kvalserie över sig.

HANINGE – BOTKYRKA          2 – 3  (2-1, 0-0, 0-1, 0-1)

Haninge har ledning två gånger i matchen men får bara en poäng. Botkyrka lyckas kvittera till 1-1 och 2-2 som blir ställningen vid full tid. I förlängningen lyckas Botkyrka bäst och när det endast gått en minut avgör Ronni Hannula matchen. Botkyrka får två poäng och tappar bara en poäng mot Nacka.

Kampen om att slippa spela i en kvalserie, för att få spela i division 1, står nu mellan Haninge och Trångsund. Avståndet mellan dessa båda lag är just nu fyra poäng men det är ju nio poäng att spela om och lagen har redan mött varandra två gånger.

OMGÅNG 8 DEN 11/2
NACKA – TRÅNGSUND
SKÅ – HANINGE
BOTKYRKA - TRÅNGSUND

TABELL:  
NACKA               24
BOTKYRKA          21
M/B                    17
TRÅNGSUND       12
HANINGE              8
SKÅ                     2

SERIE C

JÄRFÄLLA - LINDEN            1 - 7  (0-1, 1-4, 0-2)

Järfälla HC har ingen lätt uppgift framför sig. Det är tre omgångar kvar av serien och sedan är det en lång tuff kvalserie som skall genomföras. Jag ställer därför frågan till laget och styrelsen: vart är Järfälla HC på väg? Om laget vet, vill man verkligen dit?

I matchen mot Linden gör Niklas Thorin 1-1, när det gått fem minuter av andra perioden. Sju minuter senare tar Linden åter ledningen och fem minuter senare står det 1-5. Två mål i sista perioden gör att matchen slutar 1-7.

Nu kommer det en välkommen vilopaus, där JHC får tid att bestämma sig vad som skall gälla för laget nästa säsong.

OMGÅNG 8 DEN 11/2
JÄRFÄLLA - BORLÄNGE                           

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista