Allettan Mellan: Omgång 12

I omgång 12 spelades matchen mellan Arboga och Visby/Roma redan den  8/2. När omgångens övriga tre matcher är spelade så får vi för första gången på länge en tabell som inte haltat.

Enköping och Valbo är klara för antingen Play Off 1 eller Play Off 2. Om Nyköping vinner hemma mot Surahammar så kommer kampen om den tredje platsen att står mellan Visby/Roma och Nyköping.

Nyköping har gjort en oerhörd spurt och på söndag åker laget till Visby för att möta V/R.  

NYKÖPING – SURAHAMMAR      5 – 2  (2-0, 1-2, 2-0)

Nyköpings spurt i serien blir mer och mer imponerande. I matchen mot Surahammar fick laget slita ordentligt. Laget har en ledning med 2-0 efter första perioden men Surahammar jagar hela tiden och är ett mål från kvittering vid läget 2-1 och 3-2.

När nestorn Ronny Björlin gör 4-2 när det är åtta minuter kvar av tredje perioden känns det som om laget skall kunna ro hem denna viktiga match. 5-2 gör Nyköping i tom bur.

Nu gäller det på söndag då Nyköping åker till Visby.

ENKÖPING – VALBO         6 – 5  (3-1, 0-1, 2-3, 0-0, 1-0)

Matchen mellan ettan Enköping och tvåan Valbo blir en jämn match som måste avgöras med hjälpa av straffar.

Enköping har ett visst övertag matchen igenom men Valbo kommer hela tiden tillbaka och när det är drygt fyra minuter kvar av tredje perioden kvitterar Valbo till 5-5.

Det blir inga mål i förlängningen. Av de sex straffarna blir det bara mål på en. Det är Andreaz Persson i Enköping som lyckas göra mål på sin straff och ser till att Enköping får den extra poängen.

VÄSBY – WINGS                     3 – 5  (1-2, 0-1, 2-1)

Wings har varit mest framgångsrik när det gäller säsongens derbyn mellan Väsby och Wings.

Wings har en ledning med 4-1 efter två perioder och även om Väsby vinner den avslutande perioden så var Wings aldrig hotade.

Wings är nu bara en poäng efter Väsby i kampen om att undvika en placering sist i tabellen.

Jag hoppas att båda lagen gör en värdig avslutning.

ARBOGA – VISBY/ROMA          6 – 1  (3-1, 2-0, 1-0)

V/R får två bra tillfällen att göra första målet när Arboga drar på sig de två första utvisningarna. V/R lyckas inte men det gör Arboga när V/R får sin första utvisning.

Det har bara gått 44 sekunder av utvisningen när Jacob Karlsson gör Arbogas första mål.

Två minuter senare ökar Michael Wallén till 2-0 och drygt två minuter senare ökar Jens Johansson Arbogas ledning till 3-0. Det här ser inte bra ut. Skall V/R rasa samman helt?

Det måste kännas skönt för V/R när Simon Jakobsson reducerar till 3-1, just före pausvilan.

Jacob Karlsson gör sitt andra mål tre minuter in i andra perioden och så står det 4-1 till hemmalaget. Jonas Höög, som före jul återfanns i Botkyrka, ökar Arbogas ledning till 5-1.

I fyra minuter får V/R spela med en spelare mer på isen, men lyckas inte göra något mål.

V/R kämpar på bra i period tre, för att hålla ner siffrorna. Laget lyckas freda sitt mål tills det är två minuter kvar av matchen, då Alexander Semjonovs gör 6-1.

Jag hade inte förväntat mig att V/R skulle kunna ta några poäng under denna tuffa helg. Jag tycker att laget har gjort bra ifrån sig. Lika nöjd var inte tränaren André Lundholm.

– I våra två matcher har vi haft svårt att göra mål, när vi skapar chanser. Vi fick inte några bra möjligheter i början av matchen, när Arboga hade en spelare utvisad. I stället är de dom som gör första målet och får en massa energi, som gör att de går upp till 3-0. Det har varit tungt med två matcher inom loppet av 17 timmar, men klubben hade inget annat val ekonomiskt.

– På fredag väntar oss en tuff match när Väsby kommer på besök. Det är bara att ladda om, avslutar Visbys tränare André Lundholm och rusar till bussen som snart skall avgå till Nynäshamn.

TABELL: 
ENKÖPING             27
VALBO                  25
VISBY/ROMA         22
NYKÖPING             21
ARBOGA                16 
SURAHAMMAR        16
VÄSBY                     9                                                                     
WINGS                    8

OMGÅNG 13 DEN 22/2:
VALBO –SURAHAMMAR
WINGS – ARBOGA
VÄSBY – ENKÖPING
VISBY/ROMA - NYKÖPING

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista