Vårserien: Omgång 8 serie 1D och 1C

Lagen har fått vila i tio dagar och nu inleds en spännande avslutning. Bara ett av de sex lagen vet vad som gäller om åtta dagar. Det är Skå som måste försöka kvala sig kvar i division 1.

Nacka och Botkyrka kämpar om första platsen, som gör att laget får spela i Play Off 1 mot segraren i serie C. M/B kan när omgången börjar både vinna serien och tvingas kvala sig kvar. Trångsund och Haninge vill båda undvika spel i en kommande kvalserie.

I serie C gäller för Järfälla att svetsa samman ett lag som skall spela kvalserie.

SERIE D:

NACKA - MÄLARHÖJDEN/B         0 – 4  (0-1, 0-2, 0-1) 

Nacka har ett bra läge inför de tre avslutande omgångarna. Laget har tre poängs försprång på tvåan Botkyrka och har dessutom bättre målskillnad Nacka vann det första mötet mellan lagen efter nyår när man i M/B-hallen vann med 5-2.

M/B har fortfarande möjlighet att vinna serien om allt går lagets väg.

M/B vinner med klara 4-0 och har därmed säkrat spel i division 1 nästa säsong. Laget har dessutom tagit vara på möjligheten att spela till sig en plats i Play Off 1.

Nacka som alltid brukar vara så bra i sin hemmahall, drog på sig ett flertal utvisningar och det straffade sig. I M/B tar Tommy Leinonen vara på detta, genom all göra sina båda mål, när två spelare i Nacka sitter i utvisningsbåset.

Nacka fick hjälp att behålla serieledningen. Trångsund besegrade nämligen Botkyrka.

SKÅ - HANINGE                         2 – 3  (0-1, 1-0, 1-2)

Skå har bara lyckats ta två poäng efter nyår. Dessa tog laget not Haninge. Dessa två poäng, som inte betyder något för Skå, kan visa sig vara de två poäng som fattas för Haninge, när det gäller att slippa spela i en kvalserie under mars månad.

Haninge tar ledningen redan efter dryga minuten. Skå reducerar till 1-1 i andra perioden och tar ledningen fyra minuter in i tredje perioden. Denna ledning behåller Skå ända till det är 4.17 kvar av perioden. Joakim Andersson gör 2-2 och segermålet kommer tre minuter senare. Det är Thomas Mårtensson som gör detta viktiga mål för Haninge. I och med detta mål har Haninge fortfarande möjlighet att undvika kvalserien.

BOTKYRKA - TRÅNGSUND           3 – 5  (1- 3, 1-0, 1-2)

Botkyrka förlorade första matchen mellan lagen efter nyår, när Trångsund vann i sin hemmahall med 2-1. Botkyrka har nog inte råd att förlora, om Nacka vinner sin match, för då skiljer det sex poäng och sämre målskillnad. Om Trångsund vinner och Haninge förlorar slipper laget kvalserien.

Trångsund ser ut att kunna vinna denna match ganska övertygande, när laget i mitten av andra perioden leder med klara 3-0. Botkyrka börjar då jakten på en kvittering och när det har gått drygt sex minuter av tredje perioden kvitterar Botkyrka till 3-3. Detta resultat ser ut att stå sig perioden ut och publiken ställer in sig på en förlängning. 

När det är endast 1.17 kvar av perioden ger Fredrik Nyberg Trångsund åter ledningen när han gör sitt lags fjärde mål. När det är tio sekunder kvar av matchen fastställer Pierre Stening slutresultatet som blir 3-5.

Trångsund har skaffat sig lite säkrare mark och Botkyrka fick hjälp av M/B, så att inte avståndet till Nacka blev för stort.

OMGÅNG 9 DEN 15/2:
HANINGE - NACKA
TRÅNGSUND – M/B
BOTKYRKA - SKÅ

TABELL: 
NACKA              24
BOTKYRKA        21
M/B                   20
TRÅNGSUND      15
HANINGE           11
SKÅ                    2

SERIE C: 

JÄRFÄLLA - BORLÄNGE           5 - 2  (1-1, 2-0, 2-1)

Järfälla har tydligen tagit vara på ledigheten i tio dagar och visar att laget kommer att bli att räkna med i en kvalserie.

Laget får säkert tillbaka en hel del självförtroende, när man vinner med klara 5-2 mot Borlänge, som före denna match, var serieledare i den tuffa gruppen C. När det är två omgångar kvar, är det hela fyra lag som slåss om platsen att få spela i Play Off 1.

Järfälla lämnade över sista platsen till Hedemora. Båda har fem poäng men JHC har bättre målskillnad.

OMGÅNG 9 DEN 15/2:
BÅLSTA - JÄRFÄLLA                           

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".