Allettan Mellan: Omgång 11

Omgång 11 är uppdelad på två dagar, med två matcher den 13/2 och två matcher den 15/2. Det är lite rörigt och det är kanske lite svårt att följa vad det gäller själva tabellen.

Visby/Roma, som redan hunnit med sin match i omgång 12, tar emot Väsby. I den matchen är det fri entré och sponsorer betalar för besökarna. När V/R gjorde detta för jul kom det 1 260 personer och Barncancerfonden fick 141 335:- Skall V/R ta poäng för att inte tappa tredje platsen i tabellen? Kommer Väsby som inte gjort något mål på två matcher, bli det första laget som vinner i Visby Ishall?

Arboga, som spelade mot Visby/Roma i omgång 12, tar emot Enköping. Arboga måste nog vinna om de har tänkt sig en placering bland de tre första.

Nyköping måste vinna mot Valbo för att ha fortsatt chans på plats tre.

Surahammar måste slå Wings för att nå plats tre.

NYKÖPING – VALBO             7 – 2   (3-0, 2-0, 2-2)

Det pånyttfödda Nyköping fortsätter att vinna sina matcher, för att om möjligt nå den hägrande tredje platsen i tabellen. Det måste kännas helt underbart att ha fått fart på laget igen, som tränaren Fredrik Söderström så träffande sa för ett par veckor sedan.

– De här tjurskallarna ger sig aldrig och vi har ett fördelaktigt avslutningsprogram.

Det blir en övertygande seger med hela 7-2 och Nyköping hade i början av tredje perioden ledning med hela 6-0.

På onsdag tar Nyköping emot Surahammar.

SURAHAMMAR – WINGS     2 – 3  (1-0, 1-1, 0-2)

Surahammar hade inför denna omgång en liten möjlighet att nå en tredje plats. Laget är känt för att spela bra i sin hemmahall, så Wings som bara tagit två poäng, skulle väl inte vara svåra att vinna över.

Det såg bra ut i början av matchen, då Surahammar gick upp till ledning med 2-0. I slutet av andra perioden reducerar David Mårtensson i Wings till 2-1.

Wings Patrik Gustafsson kvitterar till 2-2 direkt i tredje perioden och när det är bara sex sekunder kvar av matchen gör Dmitrij Naumov Wings segermål. Detta gör att Wings får sin första trepoängare. Det gör också att bottenmötet mellan Väsby och Wings på onsdag blir ännu mer intressant, när lagen verkligen har något att spela för. Inget av lagen vill väl bli sist i serien.

VISBY/ROMA - VÄSBY       3 – 4 (2-1, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1)

Väsby besegrade Visby/Roma i omgång 4. Då såg laget ut att vara riktigt på gång. Men från och med omgång 6 har laget inte tagit någon poäng.

V/R hade en tuff helg när laget spelade två matcher i rad. Det blev inga poäng och nu vill nog laget visa att placeringen bland de tre i toppen inte är något tillfälligt.

V/R får en lyckosam start. Väsby får en utvisning direkt och 30 sekunder senare gör Simon Jakobsson 1-0. I slutet av perioden ökar Emil Wahlberg till 2-0. Nu har det snart gått åtta perioder utan att Väsby lyckats göra ett enda mål. Den som bryter förbannelsen blir Fredrik Bäck när han reducerar till 2-1 när det återstår knappt tre minuter av första perioden.

När förbannelsen väl är bruten lossnar det för Väsby och på 14 sekunder vänder de i början av andra perioden matchen till ledning med 3-2, genom mål först av Stefan Eriksson och därefter av Fredrik Bäck som gör sitt andra mål.

När V/R hämtat sig från denna chock, tar de vara på ett läge där Väsby har en spelare i utvisningsbåset och Teemu Kolehmainen kvitterar till 3-3. Detta resultat står sig perioden ut och matchen går till förlängning.

Väsby får en bra möjlighet att avgöra, när V/R får en utvisning för att de var för många spelare på plan. V/R får en möjlighet de sista elva sekunderna av förlängningen när Väsby får en spelare utvisad, men lyckas inte avgöra, utan det blir straffar som får fördela extrapoängen.

Väsby vinner straffläggningen när Stefan Eriksson är den ende som gör mål på åtta lagda straffar. Poängfördelning blir då två poäng till Väsby och en poäng till Visby/Roma.

ARBOGA - ENKÖPING      2 – 3  (0-1, 2-0, 0-2)

Enköping ser mer och mer ut som ett lag som kommer att spela i kvalserien till Allsvenskan. Arboga gjorde en oförglömlig upphämtning mot Valbo och vill säkert hänga på lagen i toppen.

Första periodens enda mål görs av Enköping och det är Robert Olsson som ger laget ledning med 1-0. I början av andra perioden drar Enköping på sig två utvisningar på mindre än en minut och med två man mer på isen kvitterar Alexander Semjonovs till 1-1 och samme man ger Arboga ledningen med 2-1.

Direkt i tredje perioden kvitterar Andreaz Persson till 2-2. Tio minuter senare ger samme man Enköping ledningen igen genom att sätta en straff i mål. Nu står det 3-2 till Enköping och knappt tio minuter kvar av matchen. Arboga jagar kvittering och tar ut sin målvakt, när det är drygt två minuter kvar av perioden, men lyckas inte få till en kvittering.

Enköping har med största säkerhet säkrat en placering bland de tre första i tabellen.

TABELL:
ENKÖPING             25
VALBO                  24
VISBY/ROMA         22
NYKÖPING            18
SURAHAMMAR       16
ARBOGA               16
VÄSBY                   9
WINGS                  5

OMGÅNG 12:
ARBOGA - VISBY/ROMA  6 – 1 (SPELAD 8/2)
NYKÖPING – SURAHAMMAR
ENKÖPING – VALBO
VÄSBY - WINGS 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".