Vårserien: Omgång 9 serie 1D och 1C

Efter det att omgång 9 spelats, kan det bli så att allt är klart och att omgång 10 blir helt betydelselös. Det kan även bli så att det gäller mycket för flera av lagen. Tänk om det blir så här.

Om Haninge vinner över Nacka, M/B vinner mot Trångsund och Skå slår Botkyrka då kommer alla tre matcherna i omgång 10 att gälla något.

Jag tror inte att alla dessa villkor kommer att gå i lås, men det skulle ju innebära tre härliga matcher, där publiken kommer att titta lika mycket på resultattalan som på matchen.

I serie C är det viktigt för Järfälla att bevisa för sig själva, att laget kan vinna två matcher i rad, när man möter Bålsta borta.

SERIE D

HANINGE - NACKA                 4 – 3  (1-1, 0-0, 3-2) 

I den här matchen gäller det mycket för båda lagen. Haninge får inte förlora för då blir det att spela i en kvalserie. Nacka vill vinna för att eventuellt redan nu säkra seriesegern eller ha ett bra utgångsläge i sista omgången mot Botkyrka.

Det blir en jämn och tät match. Patrik Norberg ger Haninge ledningen med 1-0 när Nacka har en man utvisad och Nacka kvitterar till 1-1 när Haninge har två man utvisade. Andra perioden blir mållös.

Direkt i tredje perioden tar Nacka ledningen med 2-1 genom Marcus Lundqvist. Nu är Haninge i kvalserien om resultatet står sig. Hemmapubliken börjar åter hoppas när Jesper Nordlander kvitterar till 2-2. Fem minuter senare är Nacka åter i ledningen genom Johan Hagel och publiken börjar åter misströsta. Men skam den som ger sig. Haninge reser sig igen.

Kristoffer Asplund blir matchhjälte i Haninge. Hans båda avslutande mål, 3-3 när knappt fem minuter är kvar av matchen och 4-3 när det är 58 sekunder kvar av matchen gör att hoppet fortfarande finns för Haninge att slippa kvalserien.

Då måste laget vinna sin sista match mot M/B, samtidigt som Skå måste besegra Trångsund i sista omgången.

TRÅNGSUND – M/B                 2 – 4  (1-1, 1-0, 0-3)

I den här matchen gäller att om Trångsund vinner så är de helt säkra på att slippa kvala sig kvar i division 1. Om M/B vinner har de fortfarande en liten möjlighet att komma etta.

Trångsunds duktiga målgörare Pierre Stening ger sitt lag ledning med både 1-0 och 2-1 men M/B kommer tillbaka båda gångerna och när det är drygt sju minuter kvar tar M/B ledning med 3-2 genom Olli Lehtinen. När Trångsund tar ut sin målvakt för att försöka nå en kvittering fastställer Fredrik Berg slutresultatet till 2-4.

Trångsund måste nu vinna sin sista match mot Skå för att vara helt säkra på att undvika en kvalserie. Skall det bli samma drama igen som det var i sista omgången förra säsongen?

BOTKYRKA - SKÅ                   11 – 3  (4-1, 6-1, 1-1)

Botkyrka måste vinna denna match för att vara helt säker på att sista matchen mot Nacka skall bli en seriefinal. Förlust går ju också under förutsättning att Nacka också förlorar. Botkyrka är också medveten om att laget skall försök förbättra sin målkvot.

Det blir en ordenlig finputsning av målkvoten när Botkyrka krossar Skå med hela 11-3. Botkyrka hade tre tvåmåls skyttar i Stefan Wallgren, Johan Eriksson och Johan Lorraine.

Nacka förlorar sin match mot Haninge och därför blir matchen i sista omgången mellan Nacka och Botkyrka direkt avgörande för vilket lag som får spela Play Off 1.

TABELL: 
BOTKYRKA     24
NACKA           24                                                                                              M/B                23
TRÅNGSUND   15
HANINGE        14
SKÅ                 2

SISTA OMGÅNGEN DEN 18/2:
NACKA - BOTKYRKA
HANINGE – M/B
SKÅ - TRÅNGSUND

SERIE C 

BÅLSTA - JÄRFÄLLA            7 -  6  (4-2, 1-3, 2-1)

JHC visar att laget mycket väl kan klara av kvalserie. I början avandra perioden ligger laget under med 5-2 men hämtar in detta och inför den avslutande perioden står det 5-5.

Järfälla förlorar till slut med 7-6 men visar ändå att laget kanske fortfarande är ett lag som hör hemma i division 1.

I sista omgången möter JHC det andra bottenlaget Hedemora. Den som vinner slipper hamna på sista plats.

SISTA OMGÅNGEN DEN 18/2:
JÄRFÄLLA - HEDEMORA                           

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".