Allettan Mellan: Omgång 13

När den näst sista omgången startar vet vi att de fyra översta lagen i tabellen slåss om tre platser. Vi vet också att ettan Enköping och tvåan Valbo båda är klara för antingen Play Off 2 eller Play Off 3.

Trean Visby/Roma och Nyköping möter varandra och där gäller följande:
- Om V/R vinner är laget klart för någon form av Play Off.
- Om Nyköping vinner så måste laget även vinna sin sista match om V/R vinner sin sista match.

Vi får se om sista omgången blir helt betydelselös eller kommer det först då att avgöras om V/R eller Nyköping får spela vidare ett tag till.

VISBY/ROMA - NYKÖPING     3 – 4 
                                            
(0-0, 3-2, 0-1, 0-0, 0-1)

I denna mycket viktiga match möts V/R, som var helt omutliga i början av serien och Nyköping, som spelade mycket darrigt vid samma tillfälle. Nu är läget det omvända.

Nyköping vet att de måste vinna sin match, medan V/R vet att allt hopp inte är ute vid en förlust. Det blir inga mål i den första perioden men det ar bara gått två minuter av andra perioden när Elias Bjuhr ger Nyköping ledningen med 1-0. Fem minuter senare vänder V/R på 45 sekunder ställningen till ledning 2-1 genom mål av Emil Wahlberg och Tyler Shybunka.

Emil Wahlberg gör sitt andra mål och ökar ledningen till 3-1. 17 sekunder före pausvilan reducerar Björn Andersson i Nyköping till 3-2.

Kvittering till 3-3 kommer genom Jörgen Rickmo när det gått sju minuter av tredje perioden. Nu blir det 13 spännande avslutningsminuter. Vilket lag kommer att göra nästa mål?

Det blev inte några fler mål, utan matchen går till förlängning i fem minuter. Nu kommer den extra poängen att bli EXTRA viktiga, särskilt för Nyköping som har en klart bättre målskillnad än V/R.

Det blev inget mål i förlängningen, utan extrapoängen skall fördelas genom straffläggning.

Av de sex straffarna är det bara Fredrik Håkansson i Nyköping som lyckas göra mål.

Detta innebär att Nyköping går upp på tredje plats med samma poäng som V/R men bättre målskillnad och kan gå till Play Off 2 om laget vinner sin sista match mot Väsby. För V/R gäller att laget måste få hjälp av Väsby, samtidig som laget måste vinna sin sista match på bortaplan mot Surahammar.

VÄSBY - ENKÖPING                    5 – 3  (1-1, 1-0, 3-2) 

Väsby har ju skämt bort både sin publik och mig som bevakare av serien genom att ligga i topp och spela matcher ända fram till början av april. Så blev det inte denna säsong utan på onsdag spelar Väsby sin sista match denna säsong.

Det var därför naturligt att laget vill ge sin publik något extra, denna sista hemmamatch när laget mötte serieledarna Enköping. De sista fem minuterna blev som avslutning på ett bra fyrverkeri. Ställningen är 3-2 då Jesper Ödén gjorde sitt andra mål i början av andra perioden.

Enköping jagar kvittering. 54.53 Väsby får en spelare utvisad. 56.26 Jakob Danielsson gör 4-2 trots att Väsby har en spelare mindre på banan. 56.44 Väsby får en ny utvisning. 57.12 får ytterligare en spelad utvisad. 57.38 Jonas Bergman i Enköping gör sitt andra mål och det blir 4-3. 58.12 Enköping blir för ivriga och får en utvisning för för många spelare på isen. 58.47 tar Enköping ut sin målvakt. 59.42 Erik Rosén fastställer slutresultatet till 5-3.

Enköpings förlust förändrade inget utan laget är klara för Play Off 3, genom att Visby/Roma bara fick en poäng i matchen mot Nyköping.

WINGS - ARBOGA                        1 – 8  (0-0, 1-3, 0-5)

Det har ju gått lite trögt för Wings i Allettan. Jag tror ändå att laget känner sig nöjda med säsongen. Förra året vid den här tiden, gick laget och väntade på en kvalserie, där det gällde att spela sig tillbaka till division 1. Allt detta slapp man uppleva denna säsong.

Jag avstår att skriva något om själva matchen då siffrorna talar för sig själv. Laget får glädjas åt en bra första period.

Det har även i några andra matcher blivit lite väl många baklängesmål för Wings, men i några matcher har laget gjort bra ifrån sig. Nu gäller det för laget att sätta sig ner och planera för en lika framgångsrik kommande säsong med Allettan i sikte.

VALBO - SURAHAMMAR           6 – 2  (3-1, 2-1, 1-0)

Valbo vann serie C överlägset med sju poäng och +54 i målskillnad på 27 matcher. Nu är laget på väg att vinna även Allettan och har även här en fin målskillnad. Till de redan inspelade +23 lade laget ytterligare fyra mål och är nu på +27 på 13 matcher.

Fredrik Stefansson och Jimmy Lindström gjorde två mål var. Jimmy ligger ju i toppen av poängligan tillsammans med Valbos andres duktiga målskytt Jacob Blomquist.

Surahammar har Visby/Romas öde i sina händer på onsdag.

TABELL: 
VALBO                 28
ENKÖPING           27
NYKÖPING           23
VISBY/ROMA       23
ARBOGA              19 
SURAHAMMAR      16
VÄSBY                 12
WINGS                   8

SISTA OMGÅNG DEN 25/2:
SURAHAMMAR – VISBY/ROMA
NYKÖPING – VÄSBY
ENKÖPING – WINGS
ARBOGA - VALBO 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".