Play Off 1 till allsvenskt kval: Botkyrka-Borlänge match 2

I det första mötet mellan dessa båda lag var Botkyrka i underläge stora delar av matchen och var bara i ledning under 36 sekunder. 

Vid full tid stod det 5-5 och då säger reglerna att matchen skall avgöras genom ”Sudden Death” där speltiden är max 20 minuter.

Borlänge behövde bara tre minuter på sig för att avgöra i förlängningen. Skulle Botkyrka kunna hämta nya krafter på två dagar och besegra Borlänge på bortaplan?

BORLÄNGE - BOTKYRKA     5 – 4  (2-2, 1-2, 2-0)  

Matchen blev mycket likt den första matchen. Borlänge skaffar sig en ledning med 2-0 genom två snabba mål på en halv minut när halva perioden gått. Målskyttarna är Fredrik Davidsson och Viktor Mårtensson.

Botkyrka kommer tillbaka och Johan Lorraine reducerar till 1-2 när laget har en man utvisad. Niklas Axtelius kvitterar till 2-2 i slutet av perioden

Borlänge tar åter ledningen när det gått fem minuter av andra perioden. Målskytt är Viktor Mårtensson som gör sitt andra mål.

Botkyrka kommer tillbaka in i matchen igen. Det är Stefan Wallgren som gör två mål. Det första gör han när Borlänge har en spelare utvisad och det andra när det återstår drygt två minuter av perioden. Nu är Botkyrka i ledning för första gången i matchen. Skall laget kunna hålla denna ledning lite längre än i första matchen?

Direkt i tredje perioden hettar det till ordenligt. Två spelare från båda lagen får lugna ner sig en stund i utvisningsbåset. När det har gått sju minuter kommer kvitteringen till 4-4 genom Lars Stampes. Den här gången fick Botkyrka vara i ledning i nästan tio minuter. Orkar Botkyrka komma tillbaka en gång till? Blir det förlängning som i första matchen?

Det blev ingen förlängning för när det är drygt fyra minuter kvar gör Daniel Eklund 5-4. En minut senare får Botkyrka en utvisning och kan inte ta ut sin målvakt förrän det är bara 13 sekunder kvar av matchen. Botkyrka gör åter en bra match men har inte det riktiga flytet. Det blir två uddamålsförluster och nu har laget spelat färdigt denna säsong.

För Borlänge väntar antingen Nyköping eller Visby/Roma i Play Off 2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".