Kvalserierna till division 1C och 1D är lottade

Till slut insåg förbundet, att nio lag, inte kunde invänta ett lag, ända till på fredag kväll, för att genomför lottningen till serierna, som startar redan på söndag.

Resolut och i mitt tycke helt rätt, placerades Vallentuna i serie D. Jag tycker att ett lag som vinner en serie, inte skall behöva sväva i ovisshet så här länge.Serie D består av Haninge, Skå, Vallentuna, Nynäshamn och Lidingö.

Serie C består av Hedemora, Järfälla, Avesta, Skevik/Säter och Sollentuna eller Uppsala (avgörs fredag)

Första omgången i serie D:

HANINGE – VALLENTUNA

Haninge, som de sista omgångarna i fortsättningsserien, kämpade mot Trångsund för att slippa kvala sig kvar, möter i första omgången Vallentuna, som vann Alltvåan. Haninge hamnade på 17 poäng, som är den högsta poängen bland de lag som måste kvala sig kvar. Haninge får gälla som favorit i serien och deras största problem har säkert varit att få vänta nästa tre veckor för att åter börja spela igen.

Vallentuna är det andra favoritlaget. Laget har denna säsong varit helt överlägsna i både grundserien och i Alltvåan. Det som kan vara ett problem för laget, att de kanske inte fått möta flera lag som håller måttet för att spela i division 1.

SKÅ – NYNÄSHAMN

Skå lyckades bara få ihop två poäng i fortsättningsserie. Ironiskt nog tog laget dessa poäng just mot Haninge. Jag har hela tiden hävdat att Skå är bättre än tabellen visar. Laget har rutinerade spelare, som är duktiga på att fabricera mål, men har haft mycket svårt att hålla tätt bakåt

Nynäshamn var redan förra säsongen ytterst nära att tag sig till division 1. Laget kom tvåa i Alltvåan men har de sista matcherna verkat lite osäkra och ojämna. Kanske har laget en fördel av att ha provat på en kvalserie redan förra året.

Lidingö står över första omgången. 

Första omgången i serie C:

JÄRFÄLLA – SKEVIK/SÄTER

Järfälla kämpar på och måste även i år försöka kvala sig kvar i division 1. Laget misslyckades med detta förra året, men blev sedan erbjudna i friplats i serie C. Laget visade i några matcher i fortsättningsserien att laget mellan varven är ett division 1-lag. Det gäller att få ett par segrar i början av serien och inte behöva halka efter, som laget måst göra hela denna säsong.

Skevik/Säter kom trea i division 2 västra och slog sedan ut tvåan Sätra/Oppala i två jämna matcher.

HEDEMORA – AVESTA

Hedemora var något bättre än Järfälla i fortsättningsserien. Det stod dock klart ganska tidigt att dessa båda lag skulle tvingas till kvalspel tillbaka till division 1 igen.

Avesta vann division 2 västra och hade bara fem förluster på 26 omgångar. Den ständiga frågan är dock alltid hur stor klasskillnad det är mellan division 2 och division 1?

Sollentuna eller Uppsala står över.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".