Krönika: Lennart Hanson summerar Hansons Hörna på webben säsong 3

Nu har Hansons Hörna funnits på webben i tre säsonger. Enligt traditionen gör jag då en summering i form av text och samtidigt en ljudkrönika tillsammans med Lasse Persson.

Vi bjöd också in Ingvar ”Putte” Carlsson som är den som har ”hand om” lagen från Stockholm ”ovanför” division 1 så att vi skulle få en allsidig diskussion om stockholmshockeyn. Nedan något av det som hände under säsongen 08/09 och som jag försökt spegla i text och ljud.

* 08/09 blev den sämsta säsongen på mycket länge

Om jag börjar uppifrån så gick det riktigt dåligt i Elitserien. Djurgården gick inte till slutspel och Södertälje måste kvala sig kvar. 

I Allsvenskan tar AIK sig till kval till Elisserien, men lyckas inte ta steget till Elitserien. Huddinge flyttas ner till division 1.

Det blev bara två stockholmslag som tog sig till Allettan. Väsby var väntat, medan Wings var en glädjande överraskning. Inget av lagen går vidare till Play Off.

* Det var jobbigt att bevaka två serier

Järfälla lyckades inte kvala sig kvar i division 1 förra säsongen, men blev erbjudna en friplats i serie C. Jag som har varit bortskämd med att alltid ha ”mina lag” i samma serie fick försöka göra det bästa av den nya situationen. Jag känner så här efteråt att jag skulle ha bevakat JHC bättre.

09/10 är det tio stockholmslag och med största sannolikhet blir lagen fördelade på två olika serier.

* Eldsjälarna blev en lyckad serie

Jag möter år efter år personer som jag träffade för 15-20 år sedan när Hansons Hörna startade i P4.

Efter nyår beslöt jag mig för att uppmärksamma dessa personer och bad om tips på Eldsjälar.

Jag har hunnit med sex personer från sex olika klubbar och hoppas på ännu fler tips från er som besöker sidan.

* Filminslag blev årets stora nyhet

Under säsong 2 dök det då och då upp lite bilder. Helena Sahlén gjorde en bildserie när hon var med mig i Järfälla Ishall. Denna säsong berikades sidan med filminslag.

Det var dels en film, som min son Nådde Hanson gjorde, där jag på 57 sekunder berättade om min bevakning av matcherna. Det gläder mig mycket att det nu är nästan 1 000 personer som tagit sig tid att se filmen ”Hanson berättar”

Daniel Dickman filmade två spännande straffläggningar som han gör på Yellow Wings hemsida. Han förärade Hansons Hörna båda filmerna för att flera skulle kunna få se filmerna.

Även dessa båda filminslag blev flitigt besökta.

* Godkänt försök med chatten

Jag blir alltid lika glad varje gång någon av er besökare, hör av er med några rader. Jag besvarar därför omgående era brev och frågor.

I oktober gjorde vi ett försök med att låta er chatta med mig under en halvtimme. Jag hade nog hoppats på att de skulle ha varit några fler som hörde av er med frågor och funderingar.

Tyvärr kan ni fortfarande inte kommentera det jag skriver direkt på webbsidan.

* Det är viktigt med direktlänkar

Min nya webbredaktör Marie Nilsson och jag har försökt få klubbarna att på sina hemsidor skapa direktlänkar till sidan. Vi har också försökt få klubbarna att ”puffa” för olika inslag som direkt berör laget och som kan vara av extra intresse för de som går in på den egna hemsidan.

Vi har inte lyckats till 100 procent men har väl ändå haft viss framgång. Mycket hänger ju på vilken person som ansvarar för klubbens hemsida och hur mycket tid personen har tid och kraft att ligga på klubbens hemsida.

* Blir det ytterligare en säsong?

Det är min förhoppning att jag skall orka ytterligare en säsong och högt på min önskelista står naturligtvis Lasse Persson och Marie Nilsson som är helt fantastiska personer att samarbeta med.

Jag vill särskilt tacka Marie, som genom att hon jobbar en del hemifrån, ofta haft möjlighet lägga ut texterna redan samma kväll som matcherna spelas.  Några söndagar har jag haft mina texter klara vid 19-tiden och 30 minuter senare finns texten snyggt redigerad på Hansons Hörna. Vi vet ju alla som jobbar med sport att det verkligen är en ”färskvara” som skall levereras så snart det är möjligt.

Lennart Hanson
hanson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".