Preliminär serieindelning 2009/2010: Alla ”Stockholmslagen” i samma serie

På Svenska Ishockeyförbundets hemsida finns nu en preliminär serieindelning för samtliga lag som skall spela i division 1 nästa år.

Enligt förslaget kommer det nu att bli tolv lag i serie D. Lika besviken som jag blev över att inte alla lag från Stockholm fick spela i samma serie lika nöjd är jag över den kloka ändring som kommit till stånd och som alla i den serien har glädje av.

Kommentera gärna förslaget direkt (följ länken nedan) eller skicka ett mail och lämna din åsikt till hanson@sr.se

Så här kommer serie D att se ut när Järfälla flyttades från serie C till serie D:

DIVISION 1 D, tolv lag

Botkyrka HC
Huddinge IK, nedflyttad
IF Vallentuna BK, uppflyttad
Järfälla HC
Nyköpings HK
Mälarhöjden/Bredäng Hockey
Nacka HK
Nynäshamns IF HC, uppflyttad
Trångsunds IF
Visby-Roma HK
Väsby IK HK
Wings HC Arlanda

Huddinge IK nedflyttad från HockeyAllsvenskan. Haninge HF och Skå IK nedflyttade till Division 2.

I och med att det blev hela tolv lag i denna grupp väljer förbundet att låta lagen i denna serie spela mot vara i dubbelmöten så att det blir 22 matcher. Hur det blir med grupperna C, E, och F vet jag inte, men det blir troligen 27 matcher, även om jag tycker att det kunde räcka med 18 matcher i dessa serier.

Till Allettan går som vanligt de fyra bästa lagen. Efter nyår får vi således en härlig fortsättningsserie som det skall bli spännande att följa.

Hoppas nu att det verkligen blir på detta här sättet. För säkerhets lägger jag in den reservation som finns på förbundets hemsida:

”Preliminär serieindelning säsongen 2009/2010
Detta är en preliminär serieindelning säsongen 2009/2010 med reservation för eventuella förändringar efter liganämndens och allsvenska nämndens beslut i juni månad.”

Lennart Hanson
hanson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista