Kvalserie till division 1D och C: Omgång 2

I kvalserien till ettan spelas tio omgångar, men i varje omgång står ett lag över. I omgång 2 var det Haninges tur att stå över, samtidigt som Lidingö klev in i serien, för att spela sin första match.

Nynäshamn har fått den tuffaste lottningen, genom att laget spelar fyra matcher på åtta dagar, varefter det blir en veckas uppehåll och så blir det fyra matcher på åtta dagar igen.

Vallentuna har också en tuff inledning, då de får möta de två lagen från division 1 i sina inledande matcher.

Serie 1D:

VALLENTUNA – SKÅ               4 – 3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)

De som ville se Vallentunas första hemmamatch i kvalserien, behövde inte betala någon entré.

Trots detta tror jag inte det var mer än 500-600 personer i ishallen.

Vallentuna öppnar matchen bäst och sätter tryck på Skå. Detta resulterar också i ett mål av Jonathan Lundqvist efter sex minuter. Därefter tappar plötsligt VBK sitt spel och plötsligt står det 2-1 till Skå genom mål av Mikael Sandberg och Rickard Wern.

VBK startar andra perioden med att skapa flera fina målchanser, men låter ändå Skå få öka sin ledning till 3-1, genom Rickard Ferngren, när det gått fem minuter. Sju minuter senare reducerar Vilhelm Söderlind till 2-3.

När det gått åtta minuter av tredje perioden kvitterar VKB till 3-3 genom Sebastian Pålsson.

VBK har ett otal chanser att avgöra matchen, men den mycket duktiga målvakten i Skå, Robert Pettersson, släpper inte in någon mer puck och matchen måste avgöras genom förlängning i fem minuter och därefter genom straffar.

Det ser länge ut som om matchen måste avgöras genom straffar, men när endast 38 sekunder återstår av förlängningen, avgör Jesper Björk i VBK matchen. VBK får således två poäng medan Skå fick nöja sig med en poäng.

På fredag åker VBK till Nynäshamn och Skå står över i omgång 3.

NYNÄSHAMN – LIDINGÖ         4 – 2  (2-1, 1-1, 1-0)

Lidingö stod över i första omgången medan Nynäshamn i sin första match tog tre poäng genom att vinna borta mot Skå

– Vi har mött Lidingö i fyra matcher och inte lyckas vinna någon. Två oavgjorda och två förluster, berättar tränaren i Nynäshamn, Micke Carlsson.

– Det blev åter en tuff match för oss. Lidingö är ett mycket bra lag. Det var många målchanser för båda lagen och det kändes extra skönt när vi till slut fick avgöra genom att göra 4-2 i tom bur, fortsätter han.

– På fredag spelar vi hemma mot Vallentuna. Vi har en tuff lottning genom att vi inte står över förrän i omgång 5. Det gäller att få så många poäng som möjligt på första halvan av serien. Det känns mycket skönt att det redan blivit sex poäng på våra inledande matcher, avslutar Nynäshamns tränare Micke Carlsson.

Lidingö har i omgång 3 ytterligare en bortamatch när laget möter Haninge.

HANINGE STÅR ÖVER OMGÅNG 2.

HALTANDE TABELL:
NYNÄSHAMN        6
HANINGE             3
VALLENTUNA        2
SKÅ                    1
LININGÖ              0

OMGÅNG 3 DEN 13/3:
NYNÄSHAMN – VALLENTUNA
HANINGE – LIDINGÖ

SKÅ STÅR ÖVER.

Serie 1C:

SKEVIK/SÄTER - HEDEMORA   2 – 6  (0-1, 1-3, 1-2)

S/S lyckas bättre i sin andra match. I första matchen blev det hela tio minusmål men i sin andra match blev det en hedersam förlust med bara fyra mål. Laget har ju i sina två inledande matcher fått möta de två lagen från division 1

I nästa omgång står S/S över och Hedemora åker till Uppsala.

AVESTA - UPPSALA                        6 – 1  (4-0, 0-0, 2-1)

Avesta visar att de är ett lag som kommer att göra bra ifrån sig i serien. En knapp förlust i första matchen mot Hedemora och sedan en klar vinst mot Uppsala talar sitt tydliga språk.

På fredag åker Avesta till Järfälla. Uppsala tar emot Hedemora.

HALTANDE TABELL:
HEDEMORA        6
JÄRFÄLLA           3
AVESTA             3
UPPSALA            0
SKEVIK/S          0

OMGÅNG 3 DEN 13/3:
UPPSALA – HEDEMORA
JÄRFÄLLA - AVESTA

SKEVIK/SÄTER STÅR ÖVER