Kvalserie till division 1C och D: Omgång 5

Vid två tillfällen under de 10 omgångar som spelas i kvalserierna har lagen spelat lika många matcher. Det är efter omgång 5 och omgång 10. Det betyder, att efter kvällens omgång, visar tabellen en riktig bild, där lagen har spelat lika många matcher

I serie D ser det ut som om kampen om de två platserna till division 1 står mellan Nynäshamn, Haninge och Vallentuna. Lidingö kanske kan röra om lite i serien medan Skå ser ut som ett slaget lag.

I serie C ser det ut som om de båda lagen Hedemora och Järfälla, som försöker kvala sig tillbaka till Ettan, skall lyckas med detta.

Serie D

LIDINGÖ – VALLENTUNA 1 – 2 ( 0-0 0-1 1-0 0-0 0-1 )Vallentuna lyckades vända underläge 0-2 mot Nynäshamn till seger med 3-2. I och med denna viktiga vändning fick Vallentuna häng på både Nynäshamn och Haninge.

Lidingö visade med sin seger mot Skå med hela 7-2 att laget troligen kommer att ta poäng i flera av sina hemmamatcher.

Det dröjer ända till mitten av andra perioden innan det blir något mål. När Lidingö har två spelare utvisad lyckas Ville Söderlind med ett fint slagskott som ger VBK ledningen. Efter målet ökar trycket från VBK men något mer mål lyckas man inte göra.

I tredje perioden blir det lite av ställningskrig men när 8 minuter är kvar av perioden kvitterar Lidingö till 1-1 när Vallentuna har en spelare utvisad. Resultatet står sig perioden ut. Inga mål i förlängningen, men det blir VBK som vinner straffläggningen.

Tränaren i Lidingö Tomas Ekfeldt säger så här efter matchen.

– Jag har lovat att mina grabbar skall bjuda upp till dans och att vi skall ta poäng i vår hemmahall. Jag tycker att vi dansar riktigt bra och publiken fick se en bra hockeymatch.

– Om vi fått hålla på en stund till i sisa perioden hade vi vunnit matchen. Vallentuna hade mycket bättre straffläggare än vi och därför vann de extrapoängen.

– Nu får vi vila en vecka och samla nya krafter för i nästa match vill vi ha revansch mot Nynäshamn, när vi får möta dem i vår hemmahall.

SKÅ – HANINGE 3 – 4 ( 1-0 0-2 2-1 0-0 0-1 )
Skå tog i fortsättningsserien endast 2 poäng. Dessa två poäng fick laget mot just Haninge. Dessa 2 poäng kanske är orsaken till att Haninge nu tvingas kvala sig tillbaka till ettan. Kanske är det bara jag som tänker på dessa poäng, men tänkbart är ändå följande.

Haninge skulle kunna tänka så här. Inte nu igen, den här matchen får vi inte förlora.

Skå skulle kunna tänka så här. Mot Haninge skall det vända för oss. Vi vet att vi kan slå dem.

I första perioden skapade Skå oro i Haninges lag och lyckas göra periodens enda mål.

I andra lyckas Haninge komma tillbaka i matchen och har när andra perioden är slut har man skaffat sig ledning med 2-1.

I slutet av den tredje perioden får Haninge några utvisningar som Skå utnyttjar och lyckas kvittera till 3-3. Det blir inga mål under de fem förlängningsminuterna så matchen måste avgöras genom straffar,

Det behövs bara fyra straffar då Haninge gör mål på båda sina och Skå missar sina båda eller som Daniel Dickman i Yellow Wings, som hjälper mig med allt när Haninge spelar, mycket klokt uttryckte det.                                                              --Det var vår duktiga målvakt som rädda båda straffarna från Skå, som gjorde att vi fick med oss en extra poäng.

På söndag åker Haninge till Vallentuna och Skå till Nynäshamn

NYNÄSHAMN STÅR ÖVER

TABELL EFTER 5 OMG:
NYNÄSHAMN   9
HANINGE      8
VALLENTUNA  7
LININGÖ       4
SKÅ            2

OMGÅNG 6 DEN 22/3:
VALLENTUNA - HANINGE
NYNÄSHAMN - SKÅ
LIDINGÖ STÅR ÖVER

Serie C

JHC fick bara med sig en poäng i den första seriefinalen mot Hedemora i en match där domaren inte övertygade när han först blåste för mål till JHC i förlängningen. Efter 4 minuters överläggning utan video ändrar han sitt domslut och underkänner målet. Innan förlängningen är slut avgör Hedemora och får därmed extrapoängen.

Uppsala verkar tröttkört och har på tre matcher målkvoten 4-21. Det verkar som laget mer eller mindre givit upp och kommer till matchen med endast två femmor och en enda målvakt.

JHC tar vara på möjligheten att vinna med klara siffror och avgör matchen i redan i första perioden.

På söndag har JHC en betydligt svårare uppgift när man åker upp till Säter och matchen Skedvi/Säter. Om det blir seger i den matchen kan nog laget räkna med att få spela i Ettan även nästa säsong.

SKEDVI/SÄTER – AVESTA 6 – 4 ( 3-1 1-2 2-1 )
Jag fick tag på tränaren i Avesta Alf Spolander på telefon och han summerade matchen så här.

– Vi förlorar en match, som vi tappade i första perioden, när Säter fick ta ledning med 3-0.

– Vi kommer igen bra i andra perioden. Vi reducerar till 5-5 i slutet av tredje perioden men får målet bortdömt för offside i målgården. Mycket tveksamt tycker jag. Sedan gör Säter 6-4 när vi tar ut vår målvakt.

– Vi fick stryk. Så enkelt är det.

TABELL EFTER 5 OMG:
HEDEMORA   11
JÄRFÄLLA    10
SKEDVI/S      6
AVESTA        3
UPPSALA       0

OMGÅNG 6 den 22/3:
SKEDVI/SÄTER- JÄRFÄLLA
AVESTA - HEDEMORA
UPPSALA STÅR ÖVER