Hängmatch omgång 6 i serie 1D

Nyköping blir det tredje laget i serien, som åker till Visby för att spela hängmatchen från omgång 6. Fredagsmatcherna i Visby har till syfte att hålla ner kostnaderna för de besökande lagen vars spelare då bara ”förlorar” en arbetsdag.

Förhoppningsvis är detta också till glädje för Visby/Roma som borde få mer publik en fredagskväll än en onsdagskväll.

Numera finns de ju ytterligare en hängmatch i omgång 6, då matchen M/B - Trångsund måste avbrytas på grund av strömavbrott. Den spelas den 16/10 då även Visby/Roma möter Botkyrka.

VISBY/ROMA – NYKÖPING    5 – 3  (2-0, 2-1, 1-2)

Första perioden är jämn tills det är fem minuter kvar och Nyköping drar på sig två utvisningar varav den ena är på fyra minuter. V/R tar vara på den möjligheten och gör, i spel fem mot tre, två mål på en minut genom Mikael Adamsson och Mattias Forsberg.

Direkt i andra perioden ökar Tim Ekstedt till 3-0. V/R ser ut att få samma fina start som i matchen mot Trångsund. Nyköping fortsätter med att dra på sig utvisningar men lyckas hålla tätt bakåt.

I mitten av perioden kommer reducering till 3-1 genom Kim Ericson.

V/R börjar nu också dra på sig utvisningar som dock Nyköping inte lyckas utnyttja. I stället kommer ett mycket viktigt och kanske avgörande mål när det är endast fem sekunder kvar. Det är Mikael Adamsson, som gör sitt andra mål som gör att ställningen blir 4-1 inför sista perioden.

I tredje perioden sätter Nyköping full fart och gör 4-2 genom Emil Mårtensson.

Tim Ekstedt gör sitt andra mål när det är fem minuter kvar och sedan spelar det ingen roll att Görgen Rickmo i Nyköping reducerar till 5-3.

Visby/Roma ser ut att ha börjat en klättring i tabellen. Nu gäller det att lyckas fortsätta på detta sätt, när V/R möter M/B borta i nästa match.

Så här sa V/R tränaren André Lundholm när jag fick tag på honom:

AD: – Jag är stolt över mina spelare. Vi har fem spelare som är sjuka eller skadade men klarar ändå av att vinna över Nyköping som jag tycker har ett bra lag, även om laget inte fått någon riktigt bra start denna säsong.

LH: Blev du orolig när Nyköping gör 3-1 och ser ut att komma in i matchen på allvar?

AL: --  Jag tycker att vi har kontroll och det visar vi när vi reder ut läget då Nyköping har två man mer på isen en bra stund. Alla kämpar och ser till att täcka skott och verkligen offra sig bakåt.

LH: Ni får ett viktigt mål, när det blir 4-1, när bara fem sekunder återstår av andra perioden.

AL: -- Där avgörs nog matchen när Mikael sätter pucken i nättaket.

LH: Nästa match är mot M/B borta.

AL: – Det blir säkert en ny tuff match. M/B med sitt unga lag ser ut att bli bättre och bättre, avslutar en mycket nöjd André Lundholm.

TABELLEN EFTER 6 OMGÅNGAR: (M/B OCH TRÅNGSUND 5 MATCHER)
WINGS               18
NACKA               14
HUDDINGE          13
BOTKYRKA          10
VÄSBY                10
VISBY/ROMA         9
TRÅNGSUND          9 (5)
JÄRFÄLLA              6
NYNÄSHAMN          6
NYKÖPING            4
VALLENTUNA         3
MÄLARHÖJD/B       3 (5)

OMGÅNG 7 DEN 11/10:
NACKA - VÄSBY
HUDDINGE - WINGS
BOTKYRKA - NYKÖPING
TRÅNGSUND - VALLENTUNA
MÄLARHÖJDEN/B – VISBY/ROMA
JÄRFÄLLA - NYNÄSHAMN

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".