Omgång 7 i serie 1D

När omgång 7 är färdigspelad är nästan en tredjedel av serie avverkad. Wings, Nacka och Huddinge är de tre lag som lyckats bäst så här långt. Tabellen haltar just nu, genom den avbrutna matchen mellan M/B och Trångsund.

På fredag kväll är tabellen åter i balans och då har alla lagen spelat åtta omgångar. Redan den 30/10 vänder serien då alla spelat elva omgångar.

Det blev en mycket jämn omgång, där två av matcherna måste avgöras genom förlängning. 

 NACKA – VÄSBY  3 – 2  (1-1, 1-0, 1-1)

Nacka har inte förlorat någon match i sin hemmahall. Första förlusten borta kom i förra omgången mot Nynäshamn med 6-1 Var det något tillfälligt?

Väsby ser ut att var på uppåtgående, även om det bara blev en poäng mot Huddinge i förra omgången.

Nacka vinner en jämn match med 3-2 och det skapar följande tankar hos mig.

1)    Nacka är i år ett klart bättre lag än många av oss bevakare trott.

2)    Nacka är i sin hemmahall ett mycket svårslaget lag.

3)    Tabellplaceringen är tydligen ingen tillfällighet.

4)    Väsby är ett lag som i år får kämpa ordentligt för att nå Allettan.

Det skall bli mycket spännande att följa Nacka och se om det kan leda till spel i Allettan.

HUDDINGE – WINGS     5 – 3  (2-1, 1-1, 2-1)

Omgångens verkliga toppmöte där Huddinge haft det svårare än väntat. Ska de bli det första lag som tar poäng mot Wings?

Wings såg ut att råka ut för sin första förlust hemma mot Botkyrka i förra omgången. En bra avslutning i slutskedet av matchen gav dock tre nya poäng.

Huddinge blev det första lag som lyckades besegra Wings.

Jag ringde upp Tomas ”Mini” Berg och gratulerade.

TB: – Tack, det känns väldigt skönt att vi lyckades stoppa Wings till slut.

LH: Hur vill du beskriva matchen?

TB: -- Vi visste ju att de skulle komma flygande i den spelstil som de har börjat med denna säsong. Vi lyckades stoppa dem ganska bra och kunde då skapa riktigt bra kontringar.

LH: Ni drog på er flera utvisningar i slutet av andra perioden.

TB: – Grabbarna var mycket bra då och vi klarade av spelet fem mot tre utan att de fick göra något mål.

LH: Vad tänkte du när Sami Pitkänen i Wings gör 3-3 i början av den tredje perioden?

TB: – När de fick en utvisning kort efter hoppades jag att vi skulle ta ledningen igen. När det är bara 19 sekunder kvar av utvisningen gör Martin Sandgärde sitt andra mål och då kändes det bättre igen. Vid nästa utvisning för Wings avgör Jimmy Wendel när han gör 5-3.

LH: Nu blev det lite jämnare i toppen av tabellen!

TB: Vi kommer att förlora fler matcher i den här serien. Det kommer de andra lagen i toppen också att göra. Det träningsprogram som jag kör med mina spelare, har till syfte att vi skall komma väl förberedda till Allettan, avslutar Tomas vårt samtal.

BOTKYRKA – NYKÖPING  4 – 3  (1-1, 1-1, 2-1)

Botkyrka har varit seriens verkliga överraskning. Det såg länge ut som det skulle bli poäng mot Wings. Kommer laget att lyckas bättre hemma?

Nyköping har ännu inte fått så många poäng, men har gjort bra matcher, utan att lyckas riktigt. Det kommer säkert att bli en ny jämn match som kanske ger någon eller några poäng.

Det blev en mycket jämn match. Efter två perioder stod det 2-2.

Det blir Johan Lorraine i Botkyrka som avgör matchen när han gör 2 mål när drygt halva tredje perioden har gått. 3-2 kommer när Botkyrka har en spelare utvisad. (Samma händelse blir också avgörande i matchen Järfälla mot Nynäshamn) Det andra målet kommer drygt två minuter senare.

Nyköping jagar för fullt för att komma ifatt. 4-3 kommer när det är 50 sekunder kvar. Nyköping tar ut sin målvakt men lyckas inte med att kvittera. Det blir Botkyrka som får alla poängen.

TRÅNGSUND – VALLENTUNA  4 – 3  (1-1, 2-2, 0-0, 1-0)

Trångsund fick inte spela klart matchen mot M/B. När strömmen försvann stod det 3-3. Vill visa sin publik att förra hemmaförlusten var något tillfälligt.

Vallentuna spelade bra ishockey mot Järfälla i två perioder, men rasar helt samman i den tredje. Nu gäller det att hänga med hela matchen om det skall bli några poäng mot Trångsund.

Det blir en mycket jämn match där det står 3-3 redan efter två perioder.

VBK kvitterar till 3-3 när endast två sekunder är kvar av andra perioden.

Tredje perioden blir mållös och det blir förlängning.

När det har gått två minuter av förlängningen ser Jesper Söderholm till att Trångsund får den extra poängen.

MÄLARHÖJD/B – VISBY/R5 – 4  (1-0, 2-0, 1-4, 1-0)

M/B är på uppgång och tyckte säkert att det var förargligt, att matchen mot Trångsund blev avbruten. Det blir säkert en ny målrik och spännande match.

Visby/Roma ser ut att ha kommit igång ordentligt. Det enda bekymmer laget har just nu, är att några nyckelspelare är sjuka eller skadade.

M/B skaffar sig en 3-0 ledning inför den tredje perioden. Två av målen tillkommer i spel fem mot fyra.

V/R försöker komma in i matchen igen och reducerar till 3-1 redan efter 17 sekunder i tredje perioden. Det är Jani Pollari som gör det målet och samme man gör även 3-2 fem minuter senare. I mitten av perioden kommer kvittering till 3-3 genom Tommy Dehlin. V/R har lyckats hämta in ett 3-0 underläge. När det är fem minuter kvar av perioden gör Arvid Larsson 4-3.

V/R har lyckats vända underläge med 3-0 till ledning 4-3. Det såg länge ut som om detta skulle bli slutresultatet men när det är fem sekunder kvar av perioden gör Björn Träskniska 4-4.

I förlängningen ser Jonathan Grudd till att M/B får extra poängen, när han gör 5-4 när det gått tre minuter av förlängningen.

Detta måste ju ha varit en mach helt i publikens smak. Hoppas det var mycket folk på matchen!

JÄRFÄLLA – NYNÄSHAMN  2 – 3  (0-1, 1-0, 1-2)

Jag såg JHC mot Vallentuna. En klar seger som blev något för stor. Laget har en härlig inställning. Det är full fart hela tiden och det får bära eller brista.

Nynäshamn fick sin första tre poängare i förra matchen. Laget spelare samma typ av ishockey som JHC, så det kommer säkert att bli en hel del mål åt båda hållen.

I Järfälla Ishall står det 1-1 efter första perioden. Nynäshamn tar ledning med 2-1 när de har en man utvisad. Denna ledning utökas till 3-1 när JHC har en man utvisad och då hjälper det inte att JHC gör 2-3 när Nynäshamn har en man utvisad, för närmare kommer inte JHC.

Nynäshamn visar att laget är på uppåtgående. Järfälla visar att de hänger med bra i serien och tänker inte bli något stryklag.

Jag bad Läktarexperten om några intryck från matchen.

LX: – Det är viktigt att inte förivra sig när man spelar med en man mer på isen.

LH: Det målet blev ju direkt avgörande. Hur var matchen i övrigt?

LX: – Det var en ganska medioker match. Det var ganska mycket folk i hallen, men jag tror över hälften var från Nynäshamn. Nu skall jag hem och klippa filmen från matchen och den får du i morgon kväll, avslutar Eldsjälen Pelle Björnekär.

TABELLEN EFTER  7 OMGÅNGAR:
(2 LAG HAR BARA SPELAT 6 MATCHER)

WINGS              18
NACKA              17
HUDDINGE        16
BOTKYRKA        13
TRÅNGSUND      11 (6)
VISBY/ROMA      10
VÄSBY               10
NYNÄSHAMN       9
JÄRFÄLLA           6
MÄLARHÖJD/B    5  (6)
NYKÖPING          4
VALLENTUNA      4 

OMGÅNG 8 DEN 14/10
NYKÖPING – HUDDINGE
WINGS - NACKA
VÄSBY - JÄRFÄLLA
NYNÄSHAMN - TRÅNGSUND
VALLENTUNA - MÄLARHÖJDEN/B
VISBY/ROMA – BOTKYRKA (16/10) 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".