Krönika: Fortsättningsserien 2010

12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 och 0.

Vad är nu detta för en rad? Det är ingen Lottorad, även om jag funderar på att lämna in den till helgen.

Detta är den poängfördelning, som de åtta lagen i division 1D, som inte går vidare till Allettan, tilldelas när Fortsättningsserien startar. Om tabellen efter 22 omgångar skulle se ut som den gör nu, så skulle Väsby starta med tolv poäng, Visby/Roma med tio och Mälarhöjden/B med noll poäng. Som ni ser kommer det att vara viktigt att ha med sig så mycket poäng som möjligt, för då får laget en bra start och slipper vara nervösa för att komma sist eller näst sist och måsta kvala sig tillbaka till division 1.

I år blir Fortsättningsserien lite extra spännande, då det blir 14 matcher i stället för som tidigare bara tio. Som vanligt blir det Play Off, för det lag som vinner serie. I och med att det blir 14 matcher kommer lagen med placering 2 till 6 att få spela något längre än tidigare år, då det för tre lag slutades alldeles för tidigt redan i februari...

Ha gärna synpunkter redan nu på det serieupplägg som gäller denna säsong. Jag själv är mycket nöjd med att det blev 12 lag och dubbelmöten. Några av de tränare som jag frågat tycker att det blev för lite matcher före jul när det blev 22 i stället för 27.

När jag säger att skillnaden bara är fem matcher, visar det sig att de är mer irriterade på de något ologiska uppehåll, som dyker upp vid två tillfällen mitt i serien. Det kommer att bli en spännande fortsättning. Nu vet ni villkoren!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".