Tjuvstart för två matcher i omgång 16

Omgången tjuvstartar med två matcher redan fredag kväll. Resten av omgången spelas på söndag.

I omgång 8 vann Nyköping i sin hemmahall mot Huddinge. Därefter har det blivit ytterligare sju vinster. Frågan är vilket lag som skall lyckas bryta deras fina svit. Skall det bli nionde raka mot Wings?

Visby/Roma spelar som vanligt fredag och söndag. Första matchen är mot Trångsund och två dagar senare Nyköping.   

Laget bör ta minst tre poäng för att inte tappa mark i sin jakt på en plats i Allettan.

VISBY/ROMA – TRÅNGSUND     4 – 1  (1-0, 2-0, 1-1)

Samtalet med tränaren i V/R, André Lundholm, får spegla matchen.

LH: Ni vinner med 4-1. Speglar det matchen?

AL: – Det är en helt rättvis seger. Vi har en ledning med 3-0 efter två perioder och spelar på säkerhet i den tredje.

LH: Ni låter Trångsund göra ett mål när det är bara 56 sekunder kvar.

AL: – Det är synd att Marcus Lundell inte får hålla nollan. Han har varit nära i flera matcher. Han kämpade tappet in i det sista men Trångsund avslutade matchen bra i power play.

LH: På söndag är det ny match. Ni möter Nyköping borta.

AL: – Nyköping är urstarka just nu, men vi skall ge den en match. Vi slog Wings borta nyligen och gjorde en mycket bra match mot Nynäshamn också på bortaplan. Det kanske blir vi som lyckas bryta deras segerrad.

LH: Både ni och Nyköping får ju bara en dags vila.

AL: – Där är villkoren helt lika och vi gör ju så här varje vecka, så för oss är det en vana. Får vi åka till fastlandet, när vi vunnit på fredag kväll, så blir allt så mycket enklare, avslutar André

WINGS – NYKÖPING                    2 – 4   (1-1, 1-2, 0-1)  

Wings måste jaga de två första perioderna. Både 1-1 och 2-2 är kvitteringar som Wings gör i spel 5 mot 4. Det blir ändå Nyköping som kan gå till pausvila mellan andra och tredje perioden med en ledning 3-2. Det målet gör också Nyköping i power play.

I den tredje perioden ser Wings till att Nyköping inte lyckas öka sin ledning vid de två tillfällen som man spelar med en man mindre.

Så får Wings ett tillfälle att spela i power play. Laget lyckas dock inte åstadkomma någon kvittering. När det är 93 sekunder kvar tar Wings ut sin målvakt för att åstadkomma kvittering. Som det brukar blir, är det motståndarna som gör mål i tom bur vinner med 4-2.

Nyköping tar sin nionde raka seger. Wings gjorde vad man kunde, för att stoppa dem, men lyckades inte. Nyköping fick revansch för förlusten i förra mötet.

RESTERANDE MATCHER I OMGÅNG 16:
22/11
VALLENTUNA – NACKA
NYNÄSHAMN - HUDDINGE
VÄSBY – BOTKYRKA
MÄLARHÖJD/B - JÄRFÄLLA

Jag redovisar tabellen när hela omgången är spelad.