Omgång 18 i serie 1D blir komplett + en tjuvstart i omgång 19

När omgång 18 är komplett återstår endast fyra omgångar av grundserien.

Jag undrar om serien hade varit lika jämn om det varit som i serie C, E, och F och serie D också bestått av tio lag och spelat 27 matcher. Jag som bevakare av serien tycker det mesta med serie D och tolv lag är positivt och tror att det räcker med 22 matcher med dubbelmöten för att få fram fyra bra lag till Allettan.

När dagens omgång är färdigspelad kan tabellen visa att åtta lag slåss om tre platser i Allettan. Skulle vara fantastiskt om bara ett eller två lag var klara för den serien inför de två sista omgångarna.

VÄSBY – NACKA                         4  – 0  (0-0, 2-0, 2-0)

Nacka vann det första mötet hemma med 3-2. Nacka som startade så bra har haft en svacka med börjar åter ta poäng.

Väsby ligger inför denna omgång på sjunde plats i tabellen och vill ju inte missa Allettan. Laget har därför förstärkt med två spelare som laget hoppas mycket på. På klubbens hemsida pressenteras Daniel Sveen som ”En back med räckvidd” och Linus Persson som ”Forward med attityd klar”. Vi får se om det är vad laget behöver för att ta sig uppåt i tabellen.

Väsby får sin revansch och tre viktiga poäng. Det dröjde dock ända till mitten av den andra perioden innan första målet kom. Stefan Markl gör då 1-0 och Stefan Eriksson ökar till 2-0 fyra minuter senare när Nacka har en spelare utvisad,.

Fyra minuter in i den tredje perioden gör Stefan Markl sitt andra mål då Väsby får spela i power play. Stefan Eriksson vill inte vara sämre så han gör sitt andra mål när det är en minut kvar och fastställer resultatet till 4-0.

Publiken i Väsby kan tillfälligt andas ut. Nu finns det stora möjligheter att det blir Allettan även denna säsong.

WINGS - HUDDINGE                   3 – 2  (2-0, 0-0, 1-2)

Huddinge vann det första mötet hemma i Björkhemshallen med 5-3.

Wings får revansch genom att i slutet av den första perioden när Robin Westerlund gör 1-0 och Oskar Kjellberg ökar till 2-0.

Den andra perioden blir mycket stökig och en spelare i båda lagen får lämna isen och gå till omklädningsrummet och duscha.

Skulle Huddinge kunna komma tillbaka in i matchen och nå till en kvittering? Reducering till 3-1 kommer när det är sju minuter kvar av och sedan 3-2 när det återstår tre minuter av matchen.

Det blev tre tuffa minuter för Wings. Huddinges målvakt åkte fram och tillbaka mellan målet och avbytarbåset för att Huddinge skulle kunna anfalla med sex spelare men något mer mål blev det inte och Huddinge fick inkassera sin tredje förlust i grundserien. 

VALLENTUNA – TRÅNGSUND      5 – 2 (0-1, 3-0, 2-1)

Trångsund vann det första mötet i sin hemmahall med 4-3. Vallentuna har gjort bra matcher i sin hemmahall och i förra omgången lyckades laget genom en enorm spurt vända underläge 2-4 till vinst 5-4 i bortamatchen mot Järfälla.

Trångsund har fallit i tabellen och ligger inför den här matchen på en tionde plats.

Det blir bara ett enda mål i första perioden och det gör Trångsund.

I den andra kommer VBK igång ordentligt och vinner den med klara 3-0 där Andreas Öhrn gör två av målen. 

Trångsund kommer tillbaka in i matchen och reducerar till 3-2 direkt i period tre.

När Jonathan Lundqvist gör 4-2 ser det ut som om VBK är på väg mot ännu en hemmaseger. 5-2 gör Vilhelm Söderlind i power play som blir slutresultatet.

Jag tror inte det blir något spel för Vallentuna i Allettan, men många viktiga bonuspoäng till fortsättningsserien ser det ut att bli.

NYNÄSHAMN – JÄRFÄLLA        5 – 2 (1-0, 2-1, 2-1)

Nynäshamn vann med 3-2 när lagen möttes i Järfälla ishall. Nynäshamn vinner även det andra mötet, men med lite större siffror denna gång.

Läktarexperten, alias Pelle Björnekärr, var på plats och nedan får ni hans sammanfattning och på måndag kväll kommer det filmbilder från matchen.

LH: Försök att sammanfatta matchen!

PB: – Båda lagen vill så mycket och det blev ett mycket högt tempo. Alldeles för högt, så det blev ingen bra match kvalitetsmässigt. JHC saknade tyvärr två av sina bästa spelare.

LH: Nynäshamn tar ledningen med 2-0 men JHC lyckas reducera till 2-1.

PB: – I det läget får JHC en straff, som de missar. Hade de fått göra 2-2, så tror jag det hade blivit en annan matchbild.

LH: Nynäshamn gör 3-1 när det är endast 35 sekunder kvar av andra perioden.

PB: – Det kom mycket lägligt för då var JHC på gång igen.

LH:  JHC reducerar till 3-2 ganska omgående i tredje perioden. Var de nära 3-3?

PB: – Det fanns bud på detta, vid några tillfällen, men så kommer 4-2 när det återstår sju minuter av perioden och då var matchen avgjord. 5-2 görs i tom bur, avslutar Pelle.

BOTKYRKA – VISBY/ROMA    5 – 4 (0-3, 2-1, 2-0, 0-0, 1-0)

Denna match tillhör omgång 19, som därmed tjuvstartar två dagar före resten av matcherna.

Botkyrka lyckades vinna det första mötet i Visby Ishall med 3-2. Botkyrka tog också två poäng borta mot Nyköping i fredags.

När jag talade med V/R:s tränare André Lundholm efter vinsten mot Mälarhöjden/B i fredags berättade jag att Botkyrka just hade vunnit straffläggningen mot Nyköping blev hans reaktion så här.

AL: – Det var ju inte bra för oss. Nu måste vi absolut vinna mot Botkyrka, när vi möter dem borta på söndag. Det känns skönt att få åka till fastlandet med en seger i omgång 18. Vi har ju dessutom revansch att fodra för nederlaget hemma med 3-2.

Visby/Roma får en lyckosam start och leder redan efter åtta minuter med hela 3-0. I det läget byter Botkyrka målvakt.

I den andra perioden lyckas Botkyrka reducera till 2-3. V/R ökar till 2-4 när laget får spela fem mot fyra. Det var ett bra power play och målet kom redan efter 21 sekunder.

Fem minuter in i tredje perioden kommer reducering till 3-4. Skall Botkyrka än en gång kämpa sig till en kvittering? 4-4 kommer när det är nio minuter kvar av perioden. Botkyrka lyckas med konststycket att resa sig i slutet av matchen i tre av de fyra senast matcherna.

Ännu en gång blir det straffläggning. För tredje gången vinner Botkyrka en straffläggning. Fredrik Johansson i Botkyrka sätter sin straff. V/R missar sin straff. Kevin Stråle sätter sin och V/R missar igen.  

Två nya poäng till Botkyrka medan V/R får nöja sig med endast en poäng.

RESTERANDE MATCHER I OMGÅNG 19:
2/12
HUDDINGE - NYKÖPING
NACKA - WINGS
JÄRFÄLLA – VÄSBY
TRÅNGSUND – NYNÄSHAMN
MÄLARHÖJD/B - VALLENTUNA