Väsby gör segermålet.

Omgång 2 Fortsättningsserien 1D

Vilken omtumlande start det blev i Fortsättningsserien!

Av de tre lagen som kom till serien med de högsta bonuspoängerna, var det bara Vallentuna som lyckades få poäng. VBK fick dessutom bara en enda poäng mot M/B som därmed lämnade över jumboplatsen till Trångsund.

Detta visar att det kommer att bli en mycket spännande serie, där det gäller att komma på de fyra första platserna av åtta för att vara säkra på att få spela i division 1 även nästa säsong.

VALLENTUNA – VÄSBY  6 – 7  (4-1, 1-2, 1-3, 0-0, 0-1)

Vallentuna hämtade i första omgången igen underläge 2-0 men förlorade straffläggningen så det blev bara en poäng i omgång 1.

Väsby förlorade sin första hemmamatch denna säsong när Järfälla fann premiärmatchen. Väsby förlorade också senast mot VBK i grundserien när de möttes i Vallentuna Ishall.

Före matchen träffade jag lagledaren i Vallentuna, Inge Matsson. Han berättade att hans spelare hade varit mycket slitna när grundserien var färdigspelad. Han berättade också, att det hade tagit sig uttryck i att det på vissa av träningarna under uppehållet inte varit mer än åtta spelare från A-laget närvarande.

Jag fick se en händelserik match där slutresultatet mer liknar ett innebandyresultat.

Jag tyckte inte att jag märkte något av det Inge berättat om. Jag fick se en fartfylld match där det blev hela tolv mål som fördelades lika mellan lagen.

Jag fick se ett Väsby som kunde komma tillbaka starkt efter att stundvis ha varit utspelade i den fösta perioden.

Jag fick se en match som måste avgöras genom straffar, där VBK för andra gången i rad förlorar viktiga bonuspoäng.

VBK tar emot Visby/Roma i nästa omgång. Båda lagen har just nu tio poäng. Visby har bättre målskillnad och ligger just nu ovan strecket som visar om det blir kvalserie eller ej.

Väsby tar i nästa omgång emot Botkyrka som just nu toppar tabellen.

JÄRFÄLLA – VISBY/ROMA   1 – 2 (0-0, 0-1, 1-1)

Järfälla ser ut att bli denna säsongs verkliga överraskning. Laget har mer och mer kommit igång och fick också en smakstart när man i första omgången vann över Väsby. Segern får betecknas som extra värdefull, då detta var Väsbys första förlust i sin hemmahall denna säsong.

Visby/Roma fick den seger de verkligen behövde när laget i första omgången besegrade Trångsund. Tränaren André Lundholm hoppas att detta skulle innebära att mycket av spänningarna i laget skulle släpa. Han hopades vidare att laget skulle få med sin kanadensare Jason Deleurme spelklar till matchen mot Järfälla.

Första perioden blir mållös och det går ända in i andra halvan av matchen innan första målet kommer. Det är V/R som tar ledningen med 1-0 när de får spela med en man mer på isen.

Fem minuter har gått av den tredje perioden när JHC kvitterar till 1-1 när det är deras tur att ha en spelare mer på isen.

När det är knappt fem minuter kvar av matchen avgör V/R 2-1 som blir ett seger mål.              

Vem tror ni det var som gjorde det? Det var spelaren som just blivit spelklar för V/R, Jason Deleurme.

V/R har fått en bra start i Fortsättningsserien och i nästa match som också är en bortamatch möter laget Vallentuna.

Järfälla har i nästa omgång en ny hemmamatch när laget möter Mälarhöjd/B.

TRÅNGSUND – BOTKYRKA   3 – 4  (1-2, 1-1, 1-1)

Trångsund gör på bortaplan i första omgången en bra match mot Visby/Roma. Laget var mycket nära att ta minst en poäng, men förlorade med uddamålet. Tränaren i V/R berömde också Trångsund som han tyckte tycker är ett bra spelande lag.

Botkyrka lyckades i första omgången hämta igen 3-0 underläge men förlorade till slut med uddamålet mot Nacka.

Botkyrka tar ledningen med 1-0 redan efter tre minuter när man får spela i power play.

Trångsund kvitterar till 1-1 när det återstår dryga tre minuter av första perioden men Botkyrka vinner ändå perioden med 2-1 genom ett mål när 42 sekunder återstår av perioden.

Fem minuter in i andraperioden kvitterar Trångsund till 2-2 men Botkyrka lyckas än en gång ta ledningen och inför den tredje perioden leder laget med 3-2.

I den tredje perioden lyckas Trångsund kvittera för tredje gången. 3-3 står sig bara i 50 sekunder för då avgör Fredrik Johansson matchen när han gör sitt andra mål och ser till att Botkyrka kan åka hem med tre poäng.

Det vill sig inte riktigt för Trångsund. Laget var mycket nära poäng mot Visby/Roma i första omgången och även i denna match såg det ut som om laget skulle lyckas få någon poäng.

Trångsund får ta nya tag i nästa match när Nacka kommer på besök. Botkyrka befäster sin ledning i tabellen och i nästa omgång går resan till Väsby.

NACKA – MÄLARHÖJD/B    5 – 1  (2-0, 1-1, 2-0)

Nacka värderade sin seger i första omgången mot Botkyrka högt, då laget förlorat de båda mötena i grundserien.

M/B har bytt ut sina båda tränare och kallat in Anders Karlsson som tränat laget de två tidigare säsongerna. Anders fick en bra start och lyckades radera lagets nolla i tabellen och fylla på med två poäng genom att vinna straffläggningen mot Vallentuna.

Nacka ser ut att ha hittat formen igen och vinner matchen med 5-1.

Av de åtta lagen i serien är det efter två omgångar bara två lag som fortfarande är obesegrade.

I nästa omgång möter Nacka på bortaplan Trångsund.

M/B tar emot Järfälla där laget vid vinst kan komma upp på samma poäng som JHC.

Så här ser tabellen ut efter omgång 2:
1. Botkyrka HC: 15 p
-------------------------------
2. Nacka: 12 p
3. Väsby: 12 p
4  Visby/Roma: 10 p
-----------------------------
5. Vallentuna: 10 p
6.
Järfälla: 5 p
7. Mälarhöjd/B: 2 p
8. Trångsunds IF: 1 p

NÄSTA OMGÅNG DEN 10/1:
VALLENTUNA – VISBY/ROMA
VÄSBY – BOTKYRKA
JÄRFÄLLA – MÄLARHÖJD/B
TRÅNGSUND - NACKA 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".