Omgång 4 Fortsättningsserien 1D

Redan efter 3 omgångar blev det jämt så det förslår i toppen. Där finner vi Nacka, Väsby och Botkyrka på 15 poäng. Bakom dessa tre jagar Visby/Roma och Vallentuna.

Just nu är det ett litet gap mellan dessa fem lag och de tre lagen Järfälla, M/B och Trångsund.

Nu kommer vi ett tag framåt att ha en något haltande serie. Orsaken är att Visby/Roma spelar sina matcher på fredagar och söndagar. Det betyder att matchen mellan Visby/Roma och Väsby spelas först på fredag.

NACKA - VALLENTUNA             4 – 2  (1-1, 1-1, 2-0)

Nacka är det enda laget av de åtta som lyckas vinna tre matcher i rad, vilket har gett full utdelning.

Tränare i Nacka angav som en förklaring, att laget fått två fina förstärkningar och att ett par nyckelspelare nu var tillbaka efter skada.

Vallentuna har vid full tid, i sina tre inledande matcher, haft ett oavgjort resultat som gett laget 3x1 poäng. Laget har dock inte lyckats med att få någon bonuspoäng då man förlorat två straffläggningar och en förlängning.

Ett tag in i den tredje perioden så det ut som om VBK skulle få uppleva sin fjärde oavgjorda match. Åtta minuter in i sista perioden drar VBK på sig en dubbelutvisning. som Nacka tar vara på och Magnus Tenngren gör 3-2.

Innan 3-2 målet hade det varit oavgjort utom under elva sekunder då Nacka var i ledning innan kvittering till 1-1 kom.

I den andra var VBK i ledning i tre och en halv minut innan Nacka kvitterade till 2-2.

När det är 91 sekunder kvar av matchen tar VBK ut sin målvakt och 20 sekunder senare fastställer Marcus Milemark slutresultatet till 4-2.

Nacka har nu fyra raka segrar och behåller sin ledning i tabellen på 18 poäng.

Nacka tar emot Järfälla på söndag medan Vallentuna åker till Trångsund.

BOTKYRKA - JÄRFÄLLA            5 – 3 (0-1, 2-1, 3-1)

Botkyrka var det lag som fick med sig mest bonuspoäng till Fortsättningsserien. Laget har inlett med en vinst och två förluster och nu har både Nacka och Väsby kommit i fatt, så nu har alla tre lagen 15 poäng.

Järfälla inledde med en sensation när laget på bortaplan vann över Väsby. Därefter har laget förlorat två matcher i sin hemmahall.

Det enklaste sätt att beskriva denna match är att säga att Fredrik Johansson i Botkyrka ensam besegrade Järfälla med 5-3. Han gör själv fyra av de fem målen. Det fjärde blir extra viktig för i det läget har JHC fått möjlighet att kvittera Botkyrkas ledning 4-3.

Järfälla tar ut sin målvakt och samtidigt får Botkyrka en utvisning och det blir spel sex mot fyra.

I 44 sekunder har JHC detta överläge innan Fredrik fastställer resultatet till 5-3.

Botkyrka har nu 18 poäng samman som serieledarna Nacka.

Botkyrka tar emot Visby/Roma på söndag medan Järfälla åker till Nacka.

MÄLARHÖJD/B - TRÅNGSUND  4 – 7  (3-2, 1-3, 0-2)

M/B har inlett med att ta fem poäng på de tre inledande matcherna. En del av framgången kan säkert hänföras till den ny gamle tränaren Anders Carlsson och att ett par gamla trotjänare åter dragit på sig skridskorna igen.

Trångsund är nu det enda laget i serien som inte lyckats spela till sig några poäng. Två tränare i lagen som redan mött Trångsund försäkrar dock att laget spelar bra, men saknar det rätta flytet som ju är så viktig i ishockeyn.

Så kom då till slut den första segern för Trångsund.

Lagen följs åt till 4-4 där M/B hela tiden är i ledning. När Trångsund gör 4-4 har det gått tolv minuter av den andra perioden. När endast återstår 64 sekunder av perioden gör Fredrik Öijeberg i Trångsund 5-4. Är det kanske dags för lite medgång för Trångsund?

När det gått tre minuter av tredje perioden kommer 6-4 och när tre minuter återstår av perioden avgör Tony Ivarsson matchen när han gör sitt andra mål som betyder vinst med 7-3 som ger laget tre värdefulla och välkomna poäng.

M/B tar emot Väsby på söndag och Trångsund Vallentuna.

VISBY/ROMA – VÄSBY (spelas 15/1)        

Så här ser tabellen ut efter omgång 4:

1. Nacka  18 p
-------------------------------
2. Botkyrka 18 p
3.  Väsby 15 p
4.  Visby/Roma 12 p
-----------------------------
5. Vallentuna 11 p
6.
Järfälla  5 p
7. Mälarhöjd/B  5 p
8. Trångsund  4 p

NÄSTA OMGÅNG 17/1:
MÄLARHÖJD/B – VÄSBY
BOTKYRKA – VISBY/ROMA
TRÅNGSUND – VALLENTUNA
NACKA - JÄRFÄLLA 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".