Omgång 4 i Allettan Mellan

Omgång 4 tjuvstartade med matchen Nynäshamn-Borlänge redan på lördagen. Borlänge fick sin första tre poäng genom vinst med 5-1.

Resten av omgången innehåller en match mellan Wings och Huddinge som båda efter tre omgångar toppar tabellen.

Alla fyra lagen från serie D har fått en bra start, i en serie som troligen kommer att bli mycket spännande, där inget av lagen är självskrivna bland de tre första som får spela vidare efter den 24 februari.

WINGS – HUDDINGE           3 – 6  (0-1, 2-3, 1-2)

Jag ringde till tränaren i Wings Patrik Bengtsson och bad honom beskriva matchen.

LH: Vad har du att säga till ditt försvar efter förlusten?

PB: – Vi gör vår bästa andra period på mycket länge mot Borlänge borta i förra omgången och gör nu vår absolut sämsta andra period mot Huddinge.

LH: Ni hämtar upp underläge 0-2 till 2-2 i andra perioden.

PB: – Det stämmer och sedan låter vi Huddinge ta ledningen igen nio sekunder senare. Två minuter senare låter vi Huddinge göra 4-2 när de har en man utvisad. Sämre kan det inte bli.

LH: Så reducerar ni till 3-4 direkt i tredje perioden.

PB: Så gör Huddinge 5-3 i power play och 6-3 i tom bur. Vi får försöka glömma den här matchen snabbt och göra en bra match mot Arboga på onsdag, avslutar Patrik vårt samtal.

NYKÖPING – HEDEMORA    5 – 3  (0-1, 2-1, 3-1)

Nyköping seglar upp på andra plats i tabellen genom sin vinst mot Hedemora.

Det var dock inte enkel seger, då Hedemora hade ledningen med 2-0 i början av andra perioden. Nyköping lyckades kvittera till 2-2 innan perioden var slut.

I tredje perioden går Nyköping upp till ledning 4-2 som blir 4-3 när dryga sju minuter återstår av sista perioden.  Hedemora tar ut sin målvakt när det är tre minuter kvar av matchen för att få till en kvittering. Detta misslyckas dock och det blir Nyköping som gör 5-3 i tom bur.

ARBOGA – ENKÖPING       0 – 3  (0-1, 0-0, 0-2)

Enköping inledde serien med två förluster, men gjorde enligt olika rapportörer bra matcher. Därför har två raka segrar inte kommit som någon överraskning. Det är jämt i tabellen och två segrar räcker för att avancera till tredje plats i tabellen.

Det är tre lag på sex poäng men Enköping har den bästa målskillnaden.

TABELL:
1. Huddinge   10 p
2. Nyköping    8 p
3. Enköping    6 p
4. Wings         6 p
5. Arboga       6 p
6. Hedemora   5 p
7. Nynäshamn 4 p
8. Borlänge     3 p

OMGÅNG 5 20/1:
HEDEMORA - HUDDINGE
NYKÖPING – NYNÄSHAMN
BORLÄNGE – ENKÖPING
WINGS - ARBOGA 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".