Omgång 5 i Allettan Mellan

Allettan ser ut att bli mycket jämn. Efter fyra spelade omgångar är det bara Huddinge som lyckas ta poäng i alla fyra omgångarna.

Borlänge som inledde med tre raka förluster fick sin första seger i förra omgången. Laget har ändå bara tre poäng upp till Enköping på tredje plats. Trepoängssystemet gör ju att lagen har möjlighet att klättra uppåt ganska snabbt. Efter kvällens matcher kan det teoretiskt bli så att fyra poäng skiljer mellan ettan i tabellen och laget ligger sist i tabellen.

Omgången bjöd på hela 39 mål.

HEDEMORA – HUDDINGE     5 – 4  (2-2, 1-1, 1-1, 1-0)

Hedemora fortsätter att ta poäng och hänger på lagen i topp. Huddinge förlorar för andra gången i rad i förlängning och får lämna över första platsen till Nyköping som genom sin storseger har bättre målskillnad.

Hedemora tar ledningen i matchen, men därefter är Huddinge i ledning med 2-1, 3-2 och 4-3.

Hedemora kvitterar till 4-4 i mitten av perioden och i förlängningen behöver laget bara spela två minuter för att göra 5-4 målet som gav laget bonuspoängen. Hedemora har spelat två förlängningar och vunnit båda.

NYKÖPING – NYNÄSHAMN   10 – 1  (1-1, 6-0, 3-0)

Nyköping framstår mer och mer som ett lag som skulle kunna ta sig tillbaka till Allsvenskan igen.  772 personer i lagets hemmahall fick se laget krossa Nynäshamn med hela 10-1.

Nynäshamn tar ledningen med 1-0 efter nio minuter. Nyköping kvitterar till 1-1 två minuter senare.

När det gått 27 sekunder av andra perioden tar Nyköping ledning och gör efter detta ytterligare fem mål. I tredje perioden gör Nyköping ytterligare 3 mål och 10-1 kommer när endast 27 sekunder återstår av matchen.

WINGS - ARBOGA                     3 – 7  (3-1, 0-3, 0-3)

När det gått tolv minuter av första perioden hade de 242 personer som letat sig till Pinbackshallen fått se Fredrik Eklund i Wings göra tre mål. Wings hade tagit ledningen med 3-0. Arboga gör också ett mål så det stod 3-1 efter första perioden.

Hoppas Wings nu inte gör en så dålig andra period som den i söndags tänkte jag inför andra perioden. Tyvärr blev det denna gång två dåliga perioder där Arboga gör tre mål i varje period och vinner med 7-3.

Arboga blir ett lag att räkna med i fortsättningen och nu är det bara två poäng upp till Nyköping och Huddinge.

BORLÄNGE – ENKÖPING       2 – 7  (0-0, 0-4, 2-3)

Borlänge vann sin första match i Allettan i söndags mot Nynäshamn. Jag och de 386 som kommit till Borlänge Ishall trodde nog att det skulle kunna bli ytterligare en vinst, nu när det förhoppningsvis hade lossnat för grundseriens suveräna lag.

Så blev det inte utan det blev Enköping som vann sin tredje raka match och hänger på Nyköping och Huddinge i tabellen.

Första perioden slutar 0-0. I den andra perioden gör Enköping fyra mål på åtta minuter och det står 0-4 innan halva andra perioden är spelad. Matchen är avgjord och slutresultatet blir 2-7.

TABELL efter 5 omgångar:
Nyköping    11 p 
Huddinge    11 p   
Enköping      9 p   
Arboga         9 p   
Hedemora     8 p
Wings           6 p  
Nynäshamn   4 p 
Borlänge       3 p 

OMGÅNG 6 den 24/1:
HEDEMORA - WINGS
HUDDINGE - BORLÄNGE
ARBOGA - NYNÄSHAMN
ENKÖPING - NYKÖPING 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".