Hängmatch i Fortsättningsserien 1D

I onsdags spelades tre av matcherna i omgång 6.                                                      

Matchen mellan Väsby-Trångsund blev avbruten elva minuter in i andra perioden. En spelare i Trångsund skadade sig allvarligt och båda lagen kände sig inte motiverade att fortsätta matchen.

För att stötta Trångsund och skapa arbetsro för laget stuvas det om i serieprogrammet på så sätt att Järfälla–Trångsund flyttas till den 29/1 och den avbrutna matchen mellan Väsby–Trångsund spelas om den 27/1.

VISBY/ROMA – NACKA   3 – 1  (1-1, 0-0, 2-0)  

V/R är det enda lag i serien som fortfarande har en nolla i kolumnen för förlorad match. Laget hade en formsvacka i slutet av grundserien. Jag kommer väl ihåg det fina inlägg som André Lundholm skrev på klubbens hemsida den 14 december. Där ingav han förhoppningar som verkligen slagit in.

Nacka upplevde i slutet av grundserien en liknade situation som V/R och har också haft stora framgångar i början av Fortsättningsserien.

Matchen första mål kommer redan efter tre minuter. Det är Philip Holm i Nacka som gör 1-0. När dryga två minuter är kvar av första perioden kvitterar V/R genom Mikael Adamsson.

Andra perioden blir mållös så inför den avslutande perioden står det fortfarande 1-1.

I inledningen av den tredje drar Nacka på sig flera utvisningar och efter fyra minuter gör V/R 2-1 i power play. Nacka fortsätter att dra på sig utvisningar men 3-1 kommer när båda lagen har fullt manskap på isen. Då har det gått drygt halva tiden av sista perioden.

I slutet av matchen får Nacka möjlighet att försöka reducera och kvittera när man får spela i power play. Det blir inga fler mål. V/R vinner med 3-1 och går upp på första plats i tabellen som haltar lite genom den avbrutna matchen.

Grattis V/R, nu vinner ni väl Radio Gotlands Idrottspris av bara farten!

TABELL EFTER 6 OMGÅNGAR:
(Väsby och Trångsund en match mindre spelad)

Visby/Roma    19 p
Väsby             19
Botkyrka         19
Nacka             18
Järfälla           11
Vallentuna      11
Mälarhöjd/B     8
Trångsund       7

NÄSTA OMGÅNG:
VÄSBY – NACKA  (24/1)
VALLENTUNA – BOTKYRKA  (24/1)
JÄRFÄLLA – TRÅNGSUND (29/1)
VISBY/ROMA – MÄLARHÖJD/B (29/1) 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".