Omgång 7 i Allettan Mellan (komplett)

Allettan är redan framme vid omgång 7. Det betyder att när den omgången är färdigspelad har alla lagen mött varandra en gång.

I tabellen är det jämt i toppen mellan fyra lag. Huddinge och Nyköping kommer från serie D och Enköping och Arboga från serie C.

Huddinge är fortfarande obesegrade, men har ändå tappat fyra poäng, då laget bara fått 2 x 1 poäng i två oavgjorda matcher som laget förlorat i förlängningen.

Två intressanta matcher i omgången är Nyköping-Arboga samt matchen Wings-Enköping.

WINGS – ENKÖPING        2 – 3  (0-0, 2-0, 0-2, 0-1)

Wings har på de senaste fyra matcherna gjort två utmärkta bortamatcher och två riktigt dåliga hemmamatcher. Enköping inledde med två uddamålsförluster och har därefter tagit fyra raka segrar.

Frågan var nu om Enköping skulle ta sin femte raka seger eller om Wings skulle visa att de även kan göra bra ifrån sig i sin hemmahall.

Det ser bra ut för Wings som skaffat sig en 2-0 ledning efter två perioder där den första perioden var mållös.

I början av den tredje perioden reducerar Enköping till 2-1 och i mitten av perioden kommer kvittering 2-2 när Wings har två spelare utvisade. 2-2 står sig perioden ut och det blir förlängning. När mindre än en minut kvar av förlängningen avgör Mattias Strandin i Enköping när han gör 3-2 målet.

Det blev till slut bara en poäng för Wings och två för Enköping.

NYKÖPING – ARBOGA           4 – 6  (3-2, 0-2, 1-2)

Nyköping hade redan efter fyra och en halv minut skaffat sig en ledning med 3-0. Det var andra gången som Arboga snabbt kom i underläge 3-0. Nu senast var det mot Wings.

I matchen mot Wings vände Arboga och vann till slut med 6-3. Nu är laget på väg att göra samma sak igen för efter två perioder var det Arboga som var i ledning med 4-3.

Nyköping lyckas kvittera till 4-4.  När det är knappa fyra minuter kvar av tredje perioden gör Arboga 5-4 som slutligen blir 6-4 i tomt mål.

Det som såg så bra ut för Nyköping direkt i den första perioden blev till slut lagets andra förlust i rad. Arboga visar att de vill vara ett av de tre översta lagen i tabellen.

NYNÄSHAMN – HUDDINGE  2 – 7  (1-2, 0-0, 1-5)

Nynäshamn gjorde i grundserien bra matcher mot Huddinge. Så ser det ut att bli även denna gång, då det efter två perioder stod 1-2 på anslagstavlan i Folkets Hall inför 332 personer.

I den tredje perioden visar Huddinge varför laget leder AllEttan när halva serien är färdigspelad. Huddinge vinner perioden med 5-1 och matchen med 7-2.

Nynäshamn har råkat ut för flera stora förluster och välkomnar säkert att det blir en veckas uppehåll innan serien vänder. Huddinge ökar sin ledning i tabellen men jagas av Arboga och Enköping.

BORLÄNGE – HEDEMORA  3 – 2  (2-0, 1-2, 0-0)

Inför 600 personer vinner Borlänge sin första hemmaseger när laget vinner derbyt. Det blev en jämn match där Hedemora var mycket nära att hämta in Borlänges 3-0 ledning.

I och med segern lämnar Borlänge över sista platsen i tabellen till Nynäshamn.

TABELL efter 7 omgångar:
Huddinge    17 p 
Arboga       15 p   
Enköping    14 p 
Nyköping    11 p
Wings         10 p
Hedemora    7 p
Borlänge      6 p
Nynäshamn  4 p 

OMGÅNG 8 den 3/2
NYNÄSHAMN - HEDEMORA
ENKÖPING - HUDDINGE
ARBOGA - BORLÄNGE
NYKÖPING - WINGS 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista