Krönika: Allettan har nått halvtid

Allettan är redan framme vid halvtid, vilket är lika med att alla lagen mött varandra en gång. Så här går mina tankar just nu vad det gäller de åtta lagen. Jag presenterar dem i den ordning de nu ligger i tabellen.

HUDDINGE
Laget vann grupp D med god marginal till tvåan. Laget vill naturligtvis tillbaka till Allsvenskan och jag är övertygad om att laget kommer att bli etta och gå till Play Off 3 eller som sämst tvåa och gå till Play Off 2.

Jag är inte lika övertygad om att laget slutligen kommer att ta sig till Allsvenskan igen.

ARBOGA
Laget kom trea i grundseriens grupp C. Laget har imponerat mycket i Allettan. Deras upphämtning av underläge 0-3 i två bortamatcher säger en hel del om laget.

I nuläget känns det som om laget kommer att vara bland de fyra första som får spela någon form av Play Off.

ENKÖPING
Flera av tränarna i Allettan Mellan har berömt Enköping och tror att laget kommer att slåss med Huddinge om första platsen.

Intresset är på topp i staden och laget har haft fina publiksiffror. Jag tror också på laget och att de kunde ta två poäng mot Wings efter underläge 0-2 visar att laget håller.

I omgång 8 blir ett en liten seriefinal mellan Enköping och Huddinge inför storpublik.

NYKÖPING
Efter fem omgångar var Nyköping på första plats i tabellen med samma poäng som Huddinge men med bättre målskillnad.

Därefter kommer det två förluster. Den mot Enköping borta är inte så mycket att orda om men den mot Arboga när Nyköping leder med 3-0 måste kännas mycket tung.

Jag tror ändå att Nyköping går till någon form av Play Off.

WINGS
Wings lyckades först i sista omgången i grundserien ta sig till Allettan. Laget som inledde serien bra kom i en formsvacka men lyckades ta sig ur den till slut.

I Allettan har laget gjort riktigt bra bortamatcher, men inte lyckats lika bra i sin hemmahall.

Jag skulle bli både överraskad och imponerad om laget skulle komma bland de fyra första lagen i tabellen.

HEDEMORA
Laget lyckades i sista omgången i grundsterinen ta sig förbi Valbo och ta sig till Allettan. Bra gjort av ett lag som förra säsongen fick kvala sig kvar i division 1.

Laget har bra fått ihop sju poäng men fem av dessa har kommit mot Huddinge och Enköping.

Jag tror laget kommer att ta ytterligare poäng, men kommer inte till något Play Off.

BORLÄNGE
När jag tänker på Borlänge, kommer jag alltid till det faktum att laget var så överlägset i grundserien för grupp C. Om jag är besviken för hur det blev i Allettan, hur besvikna skall då inte publiken i Borlänge Ishall ha blivit. Först i omgång 7 lyckades laget lämna sista platsen när laget vann derbyt mot Hedemora. Den 24/2 är det färdigspelat för i år.

NYNÄSHAMN
Laget inledde serien förtroendeingivande och tog då sina fyra poäng. Därefter har det inte varit så roliga resultat. Laget har råkat ut för alldeles för stora förluster och har efter sju omgångar -25 i sin målkvot.

Jag tror inte Nynäshamn kommer att ta så många fler poäng i serien. Laget är tillfreds med att ha lyckades ta sig till Allettan. Där har laget en plats i division 1 tryggad även nästa säsong. Det känns nog ändå lite snopet att redan den 24/2 är det slut på ishockey i Folkets Hall för A-laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".