Krönika: Fortsättningsserien har nått halvtid

Fortsättningsserien som i år består av åtta lag, har nu nått halvtid och därmed har alla lagen mött varandra en gång.

I år är det extra grymt för lagen, då hela fyra lag måste försöka kvala sig tillbaka till division 1.

Så här går mina tankar just nu vad det gäller de åtta lagen. Jag presenterar dem i den ordning de ligger efter halvtid i tabellen.

VÄSBY
Krister Holmgren, Väsbys webbredaktör, visste inte riktigt vad han hade sitt lag denna säsong. Han tippade dock att laget genom en fjärde plats i grundserien skulle ta sig till AllEttan. Så blev inte fallet utan laget kom först på sjättepalts.

Nu leder Väsby Fortsättningsserien och vill nog ta revansch genom att vinna serien och få spela till en början Play Off 1 och kanske till och med Play Off 2.

VISBY/ROMA
Förra säsongen spelade V/R i AllEttan och det hade nog de flesta, som troget går på hemmamatcherna, hoppats på även denna säsong. När laget kom trea från slutet, fick tränaren André Lundholm utstå mycket kritik.

I Fortsättningsserien har V/R så här långt varit det bästa laget. Det står fortfarande en nolla i kolumnen för förlorade matcher. Kanske håller det ända fram till första plats och ett Play Off 1 och därmed är André förlåten.

BOTKYRKA
Laget var ytterst nära att ta sig till AllEttan. Tränaren Bengt Olsson har berättat att laget har haft lite svårt att komma över detta, så han är väl inte helt nöjd ännu med lagets insatser.

Jag tror inte laget skall behöva dras in i något hot om att måsta kvala sig kvar. Kanske kan de ge Väsby och Visby/Roma en match om första platsen och Play Off 1.

NACKA
Laget kom på åttonde plats i grundserien. Nacka var nära AllEttan, men kom in i en formsvacka under de avslutande omgångarna.

Säsongen 07/08 vann Nacka fortsättningsserien och fortsatte av bara farten genom att vinna Play Off 1 och ta sig till Play Off 2. Laget kan mycket väl upprepa detta och kommer att jaga både Väsby Visby/Roma och Botkyrka  resten av serien.

JÄRFÄLLA
Laget spelade förra säsongen i serie C. Laget lyckades kvala sig kvar. Inför denna säsong bedömde styrelsen att laget inte skulle ”orka med” ett år till i serien med tanke på de dyra resorna.

Förbundet tillmötesgick lagets önskemål och placerade JHC i grupp D genom att tillåta tolv lag i den serien.

JHC har överraskat mycket både i grundserien och i Fortsättningsserien, men det blir nog till att förbereda sig på en kavlserie även denna säsong.

VALLENTUNA
Laget återkom till division 1 efter två säsonger i division 2. Laget vann allt tills det var dags för kvalserien till Ettan. Där var man en hårsmån från att få spela ytterligare en säsong i Tvåan.

Laget startade säsongen dåligt, men kom med en mycket bra spurt som gjorde att laget i sista omgången var med om att kämpa om två platser i AlEttan tillsammans med tre andra lag.

I Fortsättningsserien har det bara blivit 3 x 1 poäng, så laget får nog rikta in sig på att spela i en kvalserie till division 1.

TRÅNGSUND
För Trångsund har det verkligen varit upp och ner denna säsong. Laget startade Fortsättningsserien med att spela bra matcher men blev ändå utan poäng. Efter tre matcher vände det och så började Trångsund ta poäng.

Så kom den tragiska olyckan med Thomas Hjert. Se uttalande om olyckan på

I sista omgången vinner laget igen när man besegrar Järfälla. Laget kommer med all säkerhet att göra allt för att spela sig kvar i division 1 via en bra kvalserie.

MÄLARHÖJDEN/B
Laget kom sist i grundserien. I slutat av serien byttes tränarna ut och förra årets tränare Anders Karlsson kom tillbaka igen. Ett par gamla trotjänare började träna igen och laget började ta poäng i Fortsättningsserien.

M/B är ett lag med bred verksamhet både på herr och damsidan och vill gärna ha ett herrlag i en högre division. Laget kommer därför att se till att det blir bra spel i kvalserien som kanske leder tillbaka till Ettan igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista