Omgång 8 i Allettan Mellan

I och med omgång 8 vänder serien och det är dags för sju omgångar, där lagen möter varandra i returmatcher.

Efter halva serien ser det ut som om det kommer att vara fem lag som slåss om platserna 1-4 som ger någon form av fortsatt spel i Play Off 1, Play Off 2 eller Play Off 3. Huddinge, Arboga, och Enköping har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge. Två lag som jagar bakom är Nyköping och Wings.

Omgången innehåller en liten seriefinal mellan Enköping och Huddinge. 

 ENKÖPING – HUDDINGE         2 – 3  (0-2, 1-0, 1-1)

Huddinge vinner det första mötet hemma i Björknäshallen med 4-3. Enköping laddar verkligen inför returmötet. Klubben har engagerat ett liveband som spelar innan matchen och mellan perioderna. Klubben hoppas givetvis också på storpublik.

Huddinge har fortfarande en nolla i förlorade matcher och vill behålla första platsen.

Det kom hela 750 personer för att se om Enköping kunde ge Huddinge deras första förlust.

Huddinge skaffar sig en 1-0 ledning i början av första perioden genom Filip Björk. I power play i slutet av perioden ökar Robert Åhlander till 2-0. När Jonas Pontusson i Enköping reducerar till 2-1 tänds hoppet hos Enköpings fansen. Huddinge spelar klokt och det blir inga fler mål i den perioden.

I början av tredje perioden ökar Tobias Tschöp Huddinges ledning till 3-1. Minuten senare reducerar Enköping till 3-2 och så tänds åter hoppet i publiken och förhoppningar om en kvittering. Det blir inga fler mål och Enköping förlorar åter med uddamålet mot Huddinge.

ARBOGA – BORLÄNGE            3 – 0  (2-0, 1-0, 0-0)

Arboga vinner med hela 6-3 när lagen möts i Borlänge Ishall. Borlänge vann sin första hemmamatch i omgång 7 och har kanske kommit igång igen efter den bedrövliga starten i AllEttan.

Arboga vill säkert vinna returmötet för att kunna fortsätta att jaga eller passera Huddinge i tabellen.

Arboga fortsätter jakten på Huddinge genom att besegra Borlänge med 3-0. Det betyder att det blir något av en liten seriefinal redan på söndag då Arboga möter Huddinge i Björkängshallen.

NYKÖPING – WINGS             7 – 1  (2-0, 3-0, 2-1)

Wings vinner hemma mot Nyköping i premiärmatchen men laget har sedan lyckats bäst i sina bortamatcher. Nyköping toppade tabellen efter fem omgångar, men förlorade i omgång 6 och 7 och föll tillbaka till plats fyra i tabellen.

Nyköping behövde en veckas vila för att komma i fin form igen. Nyköping vinner med 7-1 mot Wings och får därmed en riktig revansch. Nyköping är ju som bäst när laget får jaga lagen framför, så vi får se hur långt det räcker denna gång.

NYNÄSHAMN – HEDEMORA  11 – 4  (4-1, 4-1, 3-2)

Nynäshamn hade chansen att ta tre poäng i premiären borta mot Hedemora men till slut blev det bar en enda poäng. De senaste omgångarna har laget råkat ut för siffermässigt väl stora förluster. Kan en veckas uppehåll ha gjort att laget hämtat ny kraft?

Laget hade verkligen hämtat ny kraft och jag ringde tränaren Micke Carlsson i Nynäshamn och bad honom förklara vändningen.

LH: De sista matcherna i första halvan av serien förlorar ni stort och nu inleder ni med en storseger med hela 11-4. Kan du försöka förklara detta?

MC: – Vi hängde med bra halva matcherna de senaste fyra omgångarna men tappade väldigt på slutet. Det stämde inte för oss andra halvan av matcherna. Vi tappade helt koncentrationen.

LH: Då kom uppehållet på en vecka mycket lägligt.

MC: – Det var vad vi behövde. Jag samlade spelarna och så resonerade vi oss fram till vad som gått fel och vad vi måste göra för att hitta tillbaka till vårt eget spel igen.

LH: Vad var skillnaden idag mot första mötet mot Hedemora?

MC: – I dag tog inte deras duktiga målvakt alla skotten utan nu gick det vår väg och vi kunde vända deras ledning med 1-0 till ledning för oss med 4-1 redan i första perioden.

LH: När ni gör 6-1 vill den duktige målvakten inte stå längre.

MC: – Jag förstår honom, för i det läget lyckades vi med allt.

LH: Det blir till slut hela 11-4. Kommer det att bli lika höga siffror mor Wings?

MC: – Vi skall försöka fortsätta och ta poäng. Vi vill ju se till att vi blir ett etablerat division 1 lag så nu gäller det att både göra bra ifrån oss i AllEttan, men samtidigt också bygga för framtiden, avslutar Micke vårt samtal.

TABELL efter åtta omgångar:
Huddinge    20 p 
Arboga       18 p   
Nyköping    14 p
Enköping    14 p
Wings         10 p
Hedemora    7 p
Nynäshamn  7 p
Borlänge      6 p

OMGÅNG 9 den 7/2:
BORLÄNGE – NYKÖPING
HUDDINGE – ARBOGA
HEDEMORA – ENKÖPING
WINGS - NYNÄSHAMN 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".