Omgång 9 i Allettan Mellan

Huddinge har fortfarande en nolla i kolumnen för förluster. I omgång 8 klarade laget av den första seriefinalen när laget vann borta mot formstarka Enköping.

Nu är det dags för ytterligare en seriefinal, när Huddinge hemma möter Arboga. Arboga är det lag från serie C som överraskat mest. Just nu skiljer det bara två poäng mellan lagen. Det betyder att Arboga vid vinst går upp i serieledning, samtidigt som en förlust innebär att Huddinge får ett försprång på fem poäng.

HUDDINGE – ARBOGA        1 – 4  (0-2, 1-0, 0-2)

Huddinge vann det första mötet mellan lagen med 6-2 men i returmötet kom Huddinges första förlust, som innebar att laget får lämna över första platsen till Arboga.

Arboga tar ledning med 2-0 i den första perioden. I den andra blir det bara ett mål och det gör Jimmy Ahnelöv i Huddinge när han reducerar till 1-2.

Direkt i den tredje perioden ökar Arboga sin ledning till 3-1 som blir till 4-1 i tom bur.

BORLÄNGE – NYKÖPING   2 – 3  (2-0, 0-1, 0-2)

Nyköping visar att laget vill vara med om att slåss om första platsen i tabellen. Laget ligger under med 2-0 efter den första perioden men lyckas vända till vinst med 3-2.

I slutet av den andra perioden kommer reduceringen till 2-1 genom Nicolai Chamizo. Det har bara gått 47 sekunder av den tredje perioden när Jörgen Rickma kvitterar till 2-2. 68 sekunder senare tar Nyköping ledningen för första gången i matchen när Peter Danielsson gör 3-2 som sedan visar sig bli segermålet, tre poäng och häng på de tre lagen ovanför i tabellen.

WINGS – NYNÄSHAMN       3 – 2  (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Nynäshamn visar att laget kommit igen starkt efter de stora förlusterna innan serien vände. Det blir visserligen bara en poäng mot Wings som vinner straffläggningen.

Det var en mycket jämn match där Wings kvitterade Nynäshamns båda ledningar med 1-0 och 2-1. Ytterligare bevis för jämnheten är ju också periodsiffrorna. Det stod 1-1 efter första perioden och 2-2 efter den andra. Därefter blir det inga fler mål utan matchen avgörs genom straffar.

Matchvinnare för Wings blir Fredrik Eklund som lyckas sätta sina båda straffar, medan Arturs Ozolins i Nynäshamn missar sin ena.

HEDEMORA – ENKÖPING  0 – 5  (0-1, 0-2, 0-2)

Enköping får revansch för uddamålsförlusten hemma. Laget vinner komfortabelt med 5-0 där Eddie Davidsson blir tvåmålsskytt när han gör 2-0 och 3-0.

Enköping visar att laget också vill vara med och slåss om första platsen som gör att laget går direkt till Play Off 3.

TABELL efter 9 omgångar:
Arboga        21 p
Huddinge     20 p 
Enköping     17 p 
Nyköping     17 p
Wings          12 p
Nynäshamn   8 p
Hedemora     7 p
Borlänge       6 p

OMGÅNG 10 DEN 10/2:
NYKÖPING - HUDDINGE
ARBOGA - HEDEMORA
NYNÄSHAMN - ENKÖPING
WINGS - BORLÄNGE 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".