Omgång 11 i Fortsättningsserien 1D

I förra omgången skaffade sig Visby/Roma ett litet försprång på fyra poäng. V/R besegrar på bortaplan Väsby och Botkyrka förlorar på bortaplan mot Järfälla.  

Vallentuna har på tre omgångar sedan serien vände lyckas hämta in Nackas försprång, som nu bara är en poäng.

Omgången 11 är splittrad, då matchen mellan Visby/Roma och Vallentuna som vanligt spelas först på fredag.

BOTKYRKA – VÄSBY                 0 – 7  (0-1, 0-3, 0-3)

Efter att ha råkat ut för två förluster i rad i hemmahallen, tar sig Väsby samman och gör en bra bortamatch mot Botkyrka. Till slut blev det seger med hela 7-0.

Jag fick tag på Väsbys tränare Richard Hårdstam:

LH: Två förluster och så kommer en storseger mot tvåan i tabellen.

RH: – Det känns verkligen skönt, man blir omedvetet stressad när lagen bakom börjar flåsa en i nacken.

LH: Var ni så överlägsna som resultatet visar?

RH: – Nej, det var det absolut inte. Vi fick utdelning på alla våra chanser. Jag fick stuva om i mitt lag då jag saknade några A-lagsspelare. Det fick till följd att det var några yngre spelare som klev fram ordentligt och visar vad de kan.

LH: Nu gick ni förbi Botkyrka, men det är fortfarande två poäng upp till Visby/Roma som har en match mindre spelad. Tror du Vallentuna kan hjälpa er när de möter V/R borta på fredag?

RH: – Där känner jag mig lite tudelad. Dels vill jag att V/R skall vinna så att vi inte känner oss jagade av VBK. Men samtidigt vill jag ju inte att V/R skall ha ett försprång på fem poäng, avslutar Richard.

MÄLARHÖJD/B – JÄRFÄLLA  1 – 4  (0-0, 0-1, 1-3)

Robert Larsson blir matchvinnare för Järfälla när han gör både 2-1 och 3-1 målen. Magnus Granath fastställer slutresultatet till 4-1 i tom bur.

Inför den har matchen hade båda lagen 14 poäng. JHC får nu 17 poäng och ännu lever hoppet om att kunna klättra upp på fjärde plats och slippa kvalserien. En sak tycker jag JHC redan har visat och det är att det blir ett lag att räkna med i den kommande kvalserien.

NACKA – TRÅNGSUND             5 – 4  (2-0, 1-2, 2-2)

Efter förra omgången, när Trångsund föll så stort mot M/B, uttryckte jag oro för att laget skulle ha givit upp och bara inväntade kvalserien. I matchen mot Nacka visade Trångsund att så inte var fallet. Trångsund kvitterar Nackas 2-0 ledning och det är Trångsunds poängkung Pierre Stening som gör båda målen.

I den tredje perioden kvitterar Trångsund ännu en gång Nackas 3-2 ledning till 3-3 alldeles i början av perioden. Nacka går därefter upp till 4-3 och 5-3 och är därefter aldrig hotad då 5-4 målet för Trångsund kommer när endast två sekunder kvarstår av matchen.

Nacka har nu ett försprång på fyra poäng till jagande Vallentuna. Vallentuna har en match mindre spelad, då laget först på fredag möter Visby/Roma i Visby. På söndag får Nacka besök av just Visby/Roma.

VISBY/ROMA – VALLENTUNA SPELAS DEN 12/2

TABELLEN EFTER 11 OMGÅNGAR:
(Visby/Roma och Vallentuna en match mindre spelad)
VISBY/ROMA    31 P
VÄSBY             29 P
BOTKYRKA       27 P
NACKA             24 P
VALLENTUNA     20 P
JÄRFÄLLA          17 P
MÄLARHÖJD/B   14 P
TRÅNGSUND      10 P

OMGÅNG 12 DEN 14/2
BOTKYRKA – MÄLARHÖJD/B
VALLENTUNA - JÄRFÄLLA
NACKA – VISBY/ROMA
TRÅNGSUND - VÄSBY

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".