Omgång 12 Allettan Mellan

Med tre omgångar kvar att spela ser det ut som om det är Huddinge och Enköping som slåss om första platsen som leder direkt till Play Off 3. Den fjärdeplatsen i tabellen som leder till Play Off 1, ser ut att bli en kamp mellan Arboga och Nyköping.

Till Play Off 1 kommer segrande laget från Fortsättningsserien D och mycket talar för att det blir Visby/Roma, även om även Väsby har en liten möjlighet att vinna serien.

HUDDINGE - HEDEMORA  10 – 1   (1-0, 6-0, 3-1)

Huddinge har ett försprång på tre poäng till jagande Enköping men har en klart sämre målskillnad.

Hedemora vann sin senaste match borta mot då serieledande Arboga. Skall de kunna upprepa detta mot nya serieledarna Huddinge?

Jag har ju ett tag tjatat om att Huddinge hade klart sämre målskillnad än jagande Enköping.

Detta ville Huddinge rätta till och gjorde det med besked när laget besegrade Hedemora med hala 10-1.

Efter första perioden stod det ”bara” 1-0 men i den andra gör Huddinge sex mål och plötsligt står det hela 7-0 på resultattavlan.

I början av den tredje perioden reducerar Hedemora till 7-1 innan Huddinge gör ytterligare tre mål.

De tio målen fördelades mellan hela åtta spelare där Fredrik Börjesson och Jesper Andersson gör två vardera.

Huddinge lyckades inte bara förbättra sin målskillnad utan fick hjälp av Borlänge som tog en poäng från jagande Enköping vilket betyder att Huddinge kan bli seriesegrare redan i nästa omgång.

NYNÄSHAMN – NYKÖPING   3 – 2  (2-0, 0-2, 1-0)

Nynäshamn gjorde en övertygande match borta mot Borlänge och klättrade upp till sjätte plats i tabellen.

Nyköping kom igen bra efter den stora förlusten mot Huddinge och vann övertygande mot Hedemora.

När Nynäshamn förlorade stort några matcher i rad med stora siffror minns jag att tränaren Micke Carlsson lovade att laget skulle avsluta serien ”snyggt”. Det har laget verkligen gjort och nu var det Nyköping som fick åka hem utan poäng.

Nynäshamn tog ledning med 2-0 i den första perioden men lätt Nyköping komma ifatt till 2-2 i mitten av den andra perioden.

Det såg länge ut som om detta resultat skulle stå sig tiden ut och att det skulle bli förlängning. Niclas Norrljung i Nynäshamn vill inte spela någon förlängning och när det var endast elva sekunder kvar av sista perioden gör han segermålet.

ARBOGA – WINGS   4 – 1 (1-0, 2-0, 1-1)

Efter Arboga hade spelats sig till en första plats i serien kom det två raka förluster och nu jagas laget av Nyköping på fjärde plats.

Wings får svårt att nå fjärde platsen i tabellen och har nog spelat färdigt för säsongen redan den 24/2.

Arboga vet att de fortfarande har en liten möjlighet att vinna serien och ser därför till att vinna med klara 4-1 efter att ha haft ledning med 3-0 efter två perioder.

ENKÖPING - BORLÄNGE   4 – 3 (0-2, 3-0, 0-1, 1-0)

Enköping kommer att fortsätt jakten på första platsen, men måste förlita sig på att Huddinge tappar poäng i någon av de tre avslutande omgångarna.

Borlänge får rikta in sig på att försöka ta poäng och slippa komma på sista plats i serien.

I den andra perioden lyckas Enköping både kvittera Borlänges 2-0 ledning och ta ledning för första gången i matchen när dryga tre minuter återstår av perioden.

Det 3-3 mål som Borlänge gör, när laget tar ut sin målvakt och det är mindre än tre minuter kvar av perioden, betyder att Enköping tappar minst ytterligare en poäng i jakten på Huddinge.

Enköping vinner förlängningen så det blir ”bara” två poäng denna kväll när laget så väl hade behövt ta tre poäng.

TABELL efter 12 omgångar:
Huddinge     29 p
Enköping     25 p
Arboga        24 p
Nyköping     20 p
Wings          15 p
Nynäshamn  14 p
Hedemora    10 p
Borlänge       7 p

OMGÅNG 13 DEN 21/2
BORLÄNGE - HUDDINGE
WINGS - HEDEMORA
NYNÄSHAMN - ARBOGA
NYKÖPING - ENKÖPING

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista