Omgång 13 Fortsättningsserien 1D

Inför den näst sista omgången finns fortfarande en hel del spänning kvar. Omgången är splittrad och Visby/Roma - Botkyrka spelas 19/2. I toppen står det mellan Visby/Roma och Väsby om vilket lag som skall få spela i Play Off 1.

V/R har ett utmärkt utgångsläge med två poängs försprång och de två kvarvarande matcherna bör ge sex nya poäng. Trångsund, Mälarhöjd/B och Järfälla måste spela i en kvalserie för att kunna ta sig tillbaka till division 1. Botkyrka, Vallentuna och Nacka är tre lag som hoppas slippa bli det fjärde laget som måste kvala sig tillbaka till Ettan.

VALLENTUNA – TRÅNGSUND   4 – 1 (1-1, 1-0, 2-0)

VBK lyckades ta två poäng mot Järfälla i en oerhört spännande match, där ingen hade tyckt att det omvända resultatet varit orättvist. De två poängen gjorde att VBK knuffade Nacka till femte plats och en eventuell kvalserie. De två poängen gjorde också att JHC blir tvungna att spela i en kvalserie för tredje året i följd.

Jag valde att följa denna match av de tre så kallade ”måste matcherna”.

Jag fick se en match där VBK mycket snabbt kom i underläge när Trångsund gör mål redan efter sex minuter.

Jag fick se ett nervöst och stressat VBK som lyckades kvittera till 1-1 tre minuter senare.

Jag fick se ett Trångsund som hela tiden visade att de blir ett lag, som mycket väl kan lyckas kvala sig tillbaka till Ettan.

Jag fick se en helt suverän målvakt i Trångsund, Marcus Norén, göra otroliga räddningar och freda sin bur från ytterligare mål ända tills det var 48 sekunder kvar av andra perioden.

Jag fick se slitvargen Marcus Gustafsson i VBK göra de två första målen.

Jag fick se Andreas Öhrn göra det viktiga 3-1 målet redan efter sex sekunder i den tredje perioden.

Jag fick se VBK vinna skotten med 45-24 men ändå inte övertyga.

Tränaren i VBK Charlie Thermaenius sammanfattar hela matchen när han säger.

CT: Det var som en dag på jobbet, där vi skapade jättemycket målchanser, utan att lyckas göra mer än fyra mål varav ett i tom bur.

JÄRFÄLLA - NACKA    3 – 4 (1-3, 1-1, 1-0)

JHC hade behövt minst två poäng mot Vallentuna. Nu blev det bara en poäng och då är det kvalserie som gäller för laget

Nacka som startade fortsättningsserien så bra, har plötsligt hamnat på femte plats i tabellen. Om laget inte tar poäng mot JHC och samtidigt Vallentuna tar poäng mot Trångsund så är det kvalserie som gäller Nacka.

Nacka vet att en förlust kan bli förödande och sätter full fart redan från start och skaffar sig en 2-0 ledning redan efter dryga åtta minuters spel. Åtta minuter senare ökar laget till 3-0 på straff.

JHC reducerar till 1-3 innan perioden är slut.

När det gått nio minuter av den andra perioden ökar Nacka sin ledning till 4-1. 2 minuter senare reducerar JHC till 2-4 som står sig perioden ut.

När det återstår sex minuter av matchen reducerar JHC till 3-4 och är mycket nära att kvittera när laget får spela sex mot fyra de sista 44 sekunderna.

Nacka tar tre viktiga poäng och har chans att slippa kvalserien om det blir vinst mot Väsby i sista omgången.

VÄSBY – MÄLARHÖJD/B   6 – 3 (0-0, 2-2, 4-1)

I och med förlusten i förra hemmamatchen mot Visby/Roma har Väsby kommit i det läget att det inte hjälper om laget vinner sina två återstående matcher utan laget måste förlita sig på att Visby/Roma tappar poäng antingen mot Botkyrka eller mot M/B.

Väsby vinner sin ”måstematch” men övertygar inte mot det lag som kanske i sista omgången kan hjälpa Väsby till en serieseger.

Tre gånger lyckas M/B kvittera Väsbys ledning och matchen avgörs inte förrän Patrick Nordström gör 4-3 nio minuter in i den sista perioden och Stefan Markl gör 5-3 åtta minuter senare. 6-3 kommer i tom bur. Hoppet om en serieseger för Väsby finns kvar

Första perioden i Väsby, som tog endast 24 minuter att spela, och måste vara en av seriens absolut snabbaste perioder någonsin.

VISBY/ROMA – BOTKYRKA SPELAS 19/2

TABELLEN EFTER 13 OMGÅNGAR
(Visby/Roma och Botkyrka en match mindre spelad)
VÄSBY            35 P
VISBY/ROMA   34 P
BOTKYRKA      30 P
VALLENTUNA   28 P
NACKA           27 P
JÄRFÄLLA        18 P
MÄLARHÖJD/B 14 P
TRÅNGSUND   10 P

SISTA OMGÅNGEN DEN 21/2:
MÄLARHÖJD/B – VISBY/ROMA
BOTKYRKA - VALLENTUNA
NACKA - VÄSBY
TRÅNGSUND - JÄRFÄLLA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".