1 av 11
Huddinge-Väsby 8/10. Foto: Kari Siltala.
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Omgång 7 i serie 1D (8 oktober)

Vid fyra tillfällen spelar samtliga tio lag sina matcher på en fredag. Det betyder att det blir fyra matcher på åtta dagar. Ni som följer min webbsida, vet att jag tycker det är helt onödigt att köra så hårt med spelare och ledare som inte har detta som yrke utan kombinerar det med studier och arbete.

Kvällens omgång ger mig följande funderingar. Tar Botkyrka poäng borta mot Nyköping? Kan Nacka ta poäng mot Visby/Roma? Tar Järfälla sin andra seger borta mot Nynäshamn? Har Väsby någon chans att ta poäng mot obesegrade Huddinge? Tar Vallentuna sina första poäng mot Wings?

NYKÖPING – BOTKYRKA      8 – 5  (3-1, 3-2, 2-2)

Denna match är omgångens målrikaste med hela 13 mål.

Nyköping har tre duktiga målgörare i Fredrik Håkansson som gör tre mål, Kim Ericson och Sebastian Larsson som gör två mål vardera. Det vill nog också till, när Nyköping låter motståndarlaget Botkyrka gör hela fem mål.

Nyköping ligger genom sin seger på tredje plats i tabellen och har faktiskt möjlighet att avancera till andra plats om laget vinner över Visby/Roma som kommer på besök på söndag.

Botkyrka tar emot Nynäshamn.

VISBY/ROMA – NACKA           6 – 2  (3-0, 1-1, 2-0)

När jag träffade Nackas ledare efter matchen mot Vallentuna i onsdags, så var laget nöjd att de spelar ihop tolv poäng, för de hade inte stort hopp om att ta poäng i de två kommande matcherna.

Det blev som Nacka befarade. Visby/Roma vann övertygande med hela 6-1 och avgjorde matchen redan i första perioden som V/R vann med 3-0. Emil Wahlberg blir tvåmålsskytt när han gör 2-0 och 3-0.

V/R fortsätter att jaga Huddinge och V/R har ju så här långt bara tappat fyra poäng, tre poäng mot Huddinge och en poäng mot Wings.

På söndag går resan till Nyköping. Den matchen gäller vilket lag som skall ligga tvåa i tabellen efter åtta omgångar. Huddinge åker till Nacka. 

NYNÄSHAMN – JÄRFÄLLA    3 – 5  (1-1, 2-2, 0-2)

Nynäshamn har verkligen kommit in i en ond cirkel. Det blev den femte förlusten i rad och eftersom den kom mot Järfälla så blir laget också passerade av JHC och ligger nu på näst sista platsen i tabellen.

Lagen följs åt till 3-3 efter två perioder. Nynäshamn var faktiskt i ledning vid ställningen 2-1 en situation de inte haft på länge. Denna ledning får bara behålla i 88 sekunder.

Den sista perioden vinner Järfälla med 2-0 och matchen med 5-3.

Pelle Björnekärr beskriver matchen så här: De två första perioderna var så jämna de kan var både vad det gäller spel, skott och mål. Järfälla vinner matchen för att de har mer vilja och får en tursam utdelning med två mål vid bökiga situationer vid Nyköpings målbur. Det var som om all glöd i Nynäshamns försvar var borta den sista och avgörande perioden.

På söndag åker Nynäshamn till Botkyrka och Järfälla tar emot Vallentuna.

HUDDINGE - VÄSBY             6 – 3  (1-0, 4-2, 1-1)

Väsby hänger med bra halva matchen och har faktiskt 2-2 i mitten av andra perioden.

Huddinge gör tre snabba mål på fem minuter i slutet av den perioden och skaffar sig en ledning med 5-2 och de känns som om matchen redan är avgjord.

Den sista perioden slutar 1-1. Väsby reducerar till 5-3, men när Huddinge två minuter senare gör 6-3 är matchen helt avgjord.

Detta är Huddinges sjunde raka seger. Väsby får glädjas åt att laget så här långt är det enda lag som lyckats göra tre mål på Huddinge.

Huddinge åker till Nacka på söndag och Väsby tar emot Wings.

WINGS – VALLENTUNA          3 – 2  (0-1, 2-1, 1-0)

Jag trodde länge att VBK skulle ta sin första poäng i matchen mot Wings. VBK fick en kanonstart då Mattias Thudin gör 1-0 redan efter 50 sekunder. Detta blev det enda målet i första perioden.

I den andra perioden reducerar Oskar Kjellberg i Wings till 1-1 i ett läge där VBK har en man mer på isen. 16 sekunder senare är VBK åter i ledning när Calle Enarsson gör 2-1. i mitten av perioden reducerar Wings till 2-2 genom David Mårtensson.

Det såg ut som om det skulle bli förlängning men Mattias Sunnanängs i Wings ville annorlunda och avgör matchen när han gör 3-2 när endast 96 sekunder återstår av sista perioden.

När det återstår 67 sekunder tar VBK ut sin målvakt och får under de sista 25 sekunderna spela sex mot fyra, men lyckas inte få till en kvittering.

På söndag för VBK en ny chans att ta sina första poäng när laget åker till Järfälla. Wings laddar för lokalderby mot Väsby.

NÄSTA OMGÅNG  (10/10)
NYKÖPING – VISBY/ROMA
BOTKYRKA – NYNÄSHAMN
VÄSBY – WING
JÄRFÄLLA – VALLENTUNA
NACKA - HUDDINGE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".