1 av 10
2 av 10
Nyköping-Väsby 26/11. Foto: Kari Siltala.
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Omgång 21 i serie 1D (26 november)

När omgång 20 blev komplett inleddes slutspurten av division 1 serie D.

Redan nu, med sju omgångar kvar att spela, har fyra lag skaffat sitt ett utmärkt läge att ta sig till AllEttan Mellan. Det är serieledarna Huddinge på 46 poäng, Gotlands stolthet Visby/Roma på 41, Wings på 37 och Nyköping på 36.

Under det så kallade strecket finns Botkyrka och Nacka som kan ha en liten chans att nå någon av de fyra platserna, men då måste de båda lagen ta full pott i de kommande omgångarna.

I kvällens omgång och omgång 22 på söndag är alla lagen igång och på söndag kväll kan tabellen få en bättre analys.  

BOTKYRKA – JÄRFÄLLA    2 - 3  (1-1, 0-1, 1-1)

Botkyrka har tagit fyra poäng och JHC två poäng i de två första matcherna.

Järfälla bevisar än en gång, att laget är mycket starkare denna säsong när vi jämför med de senaste tre säsongerna. Botkyrka, som var så starka i början av säsongen, förlorar åter en match i sin hemmahall.

Laget har svårt att behåll en ledning i slutet av matchen eller lyckas nå en kvittering i slutat av matchen.

Järfälla öppnar starkt genom att redan efter dryga två minuter ta ledningen med 1-0. Botkyrka kvitterar till 1-1 innan perioden är slut.

I den andra perioden blir det bara ett mål och det gör JHC och har en ledning med 2-1 inför den avslutande perioden som JHC för starta med en man mer på isen då Botkyrka drar på sig en utvisning med för många spelare på isen i slutet av den andra perioden.

Direkt i den tredje perioden ökar JHC sin ledning till 3-1 då de tar vara på möjligheten att få spela power play. Fem minuter senare reducerar Botkyrka till 2-3 också i ett power play-läge.

Det resultatet står sig och JHC kan åka hem med tre nya poäng som gör att Botkyrka nu bara ligger en poäng före JHC.

Botkyrka åker till Väsby på söndag och JHC tar emot Nacka.

NYKÖPING – VÄSBY          6 – 1  (1-1, 2-0, 3-0)

Mellan dessa båda lagen är det helt jämt. Nyköping vann hemma med 4-1 men förlorade med samma siffror borta.

Väsby gör första målet och tar ledningen med 1-0 och inte förrän det är mindre än en minut kvar av perioden så lyckas Nyköping kvittera till 1-1.

Det såg länge ut att bli en jämn match men Nyköping lyckas bäst i power play lägen och tar vara på två stycken och ökar sin ledning till 3-1.

Jörgen Rickmo blir tvåmålsskytt och Ronny Björlin gör Nyköpings 100:e mål denna säsong.

På söndag åker Nyköping till Vallentuna och Väsby tar emot Botkyrka.

VISBY/ROMA – VALLENTUNA    11 – 3  (5-1, 3-1, 3-1)

VR har vunnit de två första matcherna med 6-2 och 2-1.

När jag talade med de båda tränarna i VBK Charlie Thermaenius och Rickard Hårdstam efter vinsten mot Nynäshamn hade de stora förhoppningar på matchen mot Visby/Roma.

Till en början såg det bra ut för VBK. V/R tar ledningen med 1-0 som VBK kvitterar till 1-1. Det har då gått drygt tolv minuter av den första perioden. På mindre än fyra minuter gör V/R fyra mål och skaffar sig en ledning med hela 5-1.

I de två nästkommande perioderna gör V/R ytterligare sex mål och VBK två.

Bästa målskytten i V/R var Jani Pollari som gjorde tre mål. Två mål var gjorde William Meander, Mattias Forsberg och Alexander Nilsson.

På söndag åker Visby/Roma till Huddinge där det blir ett möte mellan ettan och tvåan i tabellen. Vallentuna tar emot Nyköping.

NYNÄSHAMN – HUDDINGE     1 – 2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Huddinge har en bra målkvot mot Nynäshamn. Laget vann i Folkets Hall med 9-0 och därefter blev det vinst i hemmahallen med 6-2.

Nynäshamn kom tillbaka starkt efter förlusten mot Vallentuna och gör en kämparinsats mot Huddinge som vinner skotten med hela 56-23.

Första målet kommer först i tredje perioden början då Niclas Lehmann ger Nynäshamn ledningen med 1-0.  Erik Dernéus i Huddinge kvitterar tre minuter senare till 1-1. Det resultatet står sig perioden ut och matchen måste avgöras genom förlängning.

I förlängningen drar Nynäshamn på sig en utvisning och i spel fyra mot tre gör Jimmy Ahnelöv i Huddinge 2-1 så att Huddinge kan åka hem med två poäng.

På söndag åker Nynäshamn till Arlanda för att möta Wings och Huddinge tar emot Visby/Roma.

NACKA – WINGS              4- 1  (1-1, 1-0, 2-0)

Wings tar tagit fem av sex möjliga poäng mot Nacka. Vinst i Nacka ishall och i returmötet lyckas Wings vinna förlängningen och fick en bonuspoäng. Nacka vill hänga på lagen ovanför strecket och ett första steg tar laget när de besegrar Wings.

Första perioden slutar 1-1. Nacka tar ledning och Wings kvitterar. Båda målen kommer i power play.

Direkt i den andra perioden ökar Nacka till 2-1 som står sig perioden ut. Även detta mål kommer i power play.

Nacka ökar på sin ledning till 3-1 i början av den tredje perioden. När Patrik Hageman i Nacka gör 4-1 när laget har en spelare utvisad är matchen avgjord.

Nacka åker på söndag till Järfälla och Wings tar emot Nynäshamn.

Omgång 22 (28/11) 
HUDDINGE – VISBY/ROMA
VALLENTUNA – NYKÖPING
VÄSBY – BOTKYRKA
JÄRFÄLLA – NACKA
WINGS - NYNÄSHAMN 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".