1 av 13
Väsby-Wings 19/1. Foto: Kari Siltala.
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13

Omgång 4 i Fortsättningsserien (19 januari)

Vi är redan framme vid fjärde omgången och på söndag har halva Fortsättningsserien spelats. Tabellen är inne i ett intressant läge där det kan hårdna till ordentligt. Skulle det bli hemmaseger i samtliga matcher är fem av sex lag fortfarande med och slåss om en play-off-plats.

Hur svårt det är att tippa rätt visar mitt förhandstips efter tre omgångar, där jag bara hade rätt vad det gällde Wings på första plats och Vallentuna på sista plats.

Spännande blir det se hur länge serien lever så att det blir såsom många tippat att hela serien avgörs först i sista omgången.

VÄSBY – WINGS                 0 – 6  (0-2, 0-1, 0-3)

Väsby inledde serien med vinst borta mot Järfälla. Därefter har det blivit två förluster i hemmahallen. Nu får Väsby en ny chans på hemmais och det blir mot grannen Wings.

Wings inledde med att bara ta en poäng mot Vallentuna. Därefter följde två hemmasegrar och laget övertygade i sin senaste match där det blev vinst med 6-0 mot Botkyrka.

Så här ser Krister Holmgren på läget för sitt kära Väsby:

År 2011 startade bra men därefter har det verkligen inte gått vår väg. Segern borta mot Järfälla var överraskande men förlusterna hemma mot Botkyrka och Nynäshamn desto tyngre. Vi är på kvalplats och läget är minst sagt prekärt för våra grön-vita krigare.

Wings har hittat tillbaka till den form laget hade under en period i grundserien. På två matcher har laget vunnit med 2 x 6-0. Laget har gjort tolv mål och inte släppt in något enda baklängesmål. Målgörarna i tur och ordning blev Viktor Isaksson, Robin Andersson, Fredrik Cedergren, Viktor Isaksson, Joachim Larsson och Rickard Fernholm.

Wings har nu skaffat sig ett bra försprång på sex poäng mot jagande Järfälla som laget möter i sin hemmahall i nästa omgång.

Väsby har två poäng upp mot Vallentuna som laget möter på bortais i nästa omgång.

NYNÄSHAMN – VALLENTUNA   5 – 4  (3-0, 1-2, 0-2, 1-0)

Nynäshamn har uppenbart hittat tillbaka till sitt normala jag igen. Mika Niemi betyder mycket och har de senaste två matcherna gjort hela sju mål.

Vallentuna började bra i serien genom att ta två poäng mot Wings. Därefter har det kommit två förluster och nu måste laget börja ta poäng för att kunna undvika en kvalserie.

VBK gör en mycket dålig första period där Nynäshamn skaffar sig en ledning med 3-0 efter att ha vunnit skotten med 15-2. I det läget av matchen var det inte många som trodde att VBK skulle komma in i matchen.

I mitten av den andra perioden reducerar VBK till 1-3 men bara 43 sekunder senare gör Mika Niemi sitt andra mål när hemmalaget har en spelare utvisad och Nynäshamn har åter en ledning med tre mål. När perioden är slut står det dock 4-2 på resultattavlan.

VBK jobbar sig mer och mer in i matchen och Martin Lundberg lyckas göra två mål varav 4-4-målet kommer när det är dryga minuten kvar av sista perioden.

I förlängningen blir Niclas Lehmann matchvinnare när han gör sitt andra mål när det återstår 23 sekunder av förlängningen.

Det blev således två poäng för Nynäshamn och VBK fick nöja sig med en poäng.

Nynäshamn åker till Botkyrka i nästa omgång och Vallentuna tar emot Väsby.

JÄRFÄLLA – BOTKYRKA             5 – 1  (2-0, 1-1, 2-0)

Järfälla inledde serien med två förluster men samlade ihop sig och lyckades vinna den för laget mycket viktiga matchen mot Vallentuna i förra omgången.

Botkyrka inledde med två segrar men åkte på ett riktigt bakslag i matchen mot Wings där laget inte lyckades med att göra ett enda mål.

Segern mot Vallentuna i förra omgången var tydligen vad JHC behövde för att komma igång igen. Nu har laget återtagit den andra platsen i tabellen som laget hade när serien startade.

Mittenperioden som slutade 1-1 blev stökig med många utvisningar.  Magnus Granath blir tvåmålsskytt när han gör både första och sista målet mot Botkyrka.

I nästa omgång möts Wings och JHC. Frågan är om JHC kan ta in på Wings eller om Wings drygar ut sin ledning ytterligare i jakten på en play off plats.

OMGÅNG 5  (23/1)
VALLENTUNA – VÄSBY
WINGS – JÄRFÄLLA
BOTKYRKA - NYNÄSHAMN

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista