Omgång 6 i AllEttan Mellan (21 januari)

Tre av omgångens matcher spelades redan den 19 januari. Nacka inkasserar sin tredje vinst när laget på bortais vinner med 5-3 över Arboga där det stod 2-2 efter två perioder. Huddinge vinner hemma mot IFK Ore 5-3 efter att vänt underläge 1-2. Enköping tar i hemmahallen sin tredje raka seger när Nyköping besegras med 3-1.

Två dagar senare spelades matchen Visby/Roma – Surahammar.

VISBY/ROMA – SURAHAMMAR   3 – 2  (0-1, 1-1, 2-0)

Visby har på sina fyra matcher vunnit tre och förlorat en. Två segrar är från hemmahallen.

Surahammar har på sina fem matcher vunnit två och förlorat fyra. Båda vinsterna sker på bortais.

Surahammar visar ännu en gång att laget är starka på bortais. Laget tar ledningen i första perioden med 1-0 och ökar denna ledning till 2-0 direkt i den andra perioden.

Två minuter senare kommer första målet för hemmalaget. Det är Emil Wahlberg som reducerar till 1-2 som står sig perioden ut.

I den sista perioden lyckas V7R komma ifatt och 2-2-målet görs när det gått sju minuter av perioden. Tre minuter senare ser Mathias Forsberg till att V/R tar ledningen för första gången i matchen. Skall detta räcka till ännu en seger? Det återstår hela nio minuter.

Surahammar tar ut sin målvakt när det är knappa tre minuter kvar av perioden men måste sätta in honom igen efter 30 sekunder. Därefter följer en mycket stökig avslutning av matchen men några fler mål blir det inte. V/R vinner sin tredje raka hemmaseger inför nästan 1 500 personer.

Det kommer ju alltid extra mycket folk när det går bra för hemmalaget och det är fri entré där Barncancerfonden får ett högre bidrag ju mer folk som kommer. Tack vare sponsorer får fonden ett bidrag på 100 000 kronor.

V/R förstärker sin andra placering i tabellen med tolv poäng, som är tre mindre än ledande Huddinge som har en match mer spelad.

Jag pratade med med tränaren i V/R André Lundholm efter matchen.

LH: Det blev en ny hemmaseger, men det satt hårt åt.

AL: Det är starkt av grabbarna att vända underläge med 0-2 till seger med 3-2. Jag tror mina spelare var tagna av stundens allvar med så mycket folk på läktaren som nästan 1 500 personer.

LH: Surahammar ser ut att vara ett bättre lag på bortaplan än i sin hemmahall.

AL: Surahammar spelade mycket bra första halvan av matchen. De spelade taktiskt genom att dra ner tempot då de vet att vi är bra när vi får komma i full fart framåt.

LH: Viktigt att ni får kvittera till 2-2 så tidigt i tredje perioden.

AL: Det stämmer, men minuten före hade det lika gärna kunnat bli 3-1 till Surahammar när vi har en spelare utvisad efter att ha gjort ett dåligt byte med för många spelare på isen. I det läget av matchen gör Marcus Lundell en fantastisk räddning som blev väldigt avgörande.

LH: Det blev lite stökigt på slutet av matchen.

AL: Det blev lite brottning där på slutet så den sista minuten tog nog nästan tio minuter att spela.

LH: Ny match om två dagar när ni åker till Nacka.

AL: Det ska bli kul att möta Nacka igen. Laget har ju gjort en bra start och ser ut att ha ett bra lag just nu. Jag hoppas att jag får med mig alla spelarna till den matchen även om vi har några med små skavanker, avslutar Andre.

ARBOGA – NACKA                 2 – 5 (0-2, 2-0, 0-3)

Om vi bortser från att tabellen haltar betänkligt så är det just nu ett faktum att Nacka ligger på den övre halvan i tabellen. Det är verkligen bra gjort av laget att vinna sina två senaste matcher på bortais, först mot IFK Ore och nu mot Arboga.

Nacka vinner den första perioden med 2-0 genom mål av Björn Jonasson och Igor Seluska.

Arboga kommer tillbaka starkt i den andra perioden och lyckas kvittera till 2-2 i slutat av perioden.

Fem minuter in i den sista perioden ser Fredrik Johansson till att Nacka åter tar ledningen. När dryga två minuter återstår av matchen avgör Anton Holm när han gör ställningen till 4-2 som sedan blir 5-2 när Anton gör ytterligare ett mål i tom bur.

Arboga åker på söndag till Furudal och match mot IFK Ore och Nacka möter i sin hemmahall Visby/Roma.

ENKÖPING – NYKÖPING        3 – 1  (1-0, 0-0, 2-1)

Enköping inledde serien med två förluster men har därefter tagit tre raka vinster som fört upp laget på andra plats i tabellen.

I kvällens match såg Jonas Lamby till att Enköping fick ledningen med 1-0 när det var en minut kvar av den första perioden.

Den andra perioden blev mållös och enda anteckningen från den perioden är en utvisning av en Nyköpingsspelare.

Fem minuter in i den sista perioden lyckas Nyköping göra ett mål och kvittera till 1-1 genom Jesper Andersson. Glädjen för Nyköping varade bara i 42 sekunder för då tar Enköping åter ledningen i matchen när Mikael Alba gör 2-1. Andreaz Persson fastställer slutresultatet till 3-1 i tom bur.

Enköping åker till Surahammar och Nyköping får besök av Huddinge.

HUDDINGE – IFK ORE             5 – 3  (0-0, 3-2, 2-1)

När Ore på två minuter vänder underläge 0-1 till ledning 2-1 när laget har en spelare i utvisningsbåset tänkte jag på att så gick det ju till i Nyköping när Ore tog sina enda poäng i premiärmatchen.

Huddinge som hade vunnit skotten i första perioden med 17-4 utan att göra ett enda mål tar sig samman och genom en straff och ett mål i power play stod det 3-2 när lagen vara klara med den andra perioden.

Sex minuter in i den avslutande perioden ökar Huddinge sin ledning till 4-2. Ore ger sig inte och minuten senare är ställningen 4-3. I mitten av perioden avgör Jimmy Jensen matchen när han gör 5-3-målet som också blir slutresultatet.

Huddinge har nu fem raka segrar och frågan är om det blir en sjätte seger när laget åker till Nyköping på söndag. Ore tar emot Arboga.

VISBY/ROMA – SURAHAMMAR (spelas den 21 januari)

OMGÅNG 7 (23/1)
NYKÖPING – HUDDINGE
IFK ORE – ARBOGA
NACKA – VISBY/ROMA 
SURAHAMMAR – ENKÖPING

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista