1 av 12
Vallentuna-Väsby 23/1. Foto: Kari Siltala.
2 av 12
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

Omgång 5 i Fortsättningsserien (23 januari)

Serien når i och med denna omgång ”halvtid” och gör därefter ett uppehåll på tio dagar. Tar vi tabellen som utgångspunkt inför denna omgång kan vi konstatera att utgången av matcherna både kan innebära fortsatt spänning eller en avslagen fortsättning.

Vinner Wings mot Järfälla har laget skaffat sig ett försprång på åtta poäng. Vinner Botkyrka över Nynäshamn så minskar hotet om kvalserie radikalt. Vinner Väsby över Vallentuna så får VBK räkna med att spela kvalserie.

Det kommer att kännas tråkigt om flera spänningsmoment är borta redan efter halva serien.

WINGS – JÄRFÄLLA                 5 – 3  (2-2, 2-1, 1-0)

Första perioden slutar 2-2 efter att Wings varit i ledning två gånger. Första gången varade ledningen i 26 sekunder och andra gången i 64 sekunder.

Wings fortsätter att skaffa sig ledning i matchen. David Centerbäck gör 3-2 och JHC kvitterar till 3-3. Då slår David till igen med sitt andra mål och Wings är i ledningen igen med 4-3.

I mitten av sista perioden avgör Rickard Carlstedt matchen när han gör 5-3 och Wings är i en tvåmålsledning för första gången i matchen. Det resultatet står sig matchen ut.

Wings har nu skaffat sig en betryggande ledning i serien. Nu skall det till mycket för att laget ännu en gång skall missa på mållinjen. Det blir med all säkerhet play off 1.

VALLENTUNA – VÄSBY          3 – 1  (1-0, 0-1, 2-0)

Vallentuna får en snabb ledning i matchen när Andreas Öhrn gör 1-0 efter 3.36 vilket blir periodens enda mål.

I den andra perioden dra VBK på sig flera utvisningar och när Väsby får spela power play för tredje gången kvitterar Daniel Andersson till 1-1.

I början av tredje perioden får Väsby en utvisning och tio sekunder senare tar VBK ledningen med 2-1 genom Jimmy Dandemar. Det resultatet står sig och när det är dryga två minuter kvar av matchen tar Väsby ut sin målvakt för att få till en kvittering. Det blir ingen kvittering utan Alexander von Sivers i VBK fastställer resultatet till 3-1.

Vallentuna tar den sista chansen de får att undvika en kvalserie. I och med vinsten lämnar de över sista platsen i tabellen till Väsby.

BOTKYRKA – NYNÄSHAMN     5 – 0  (1-0, 0-0, 4-0)

I den första perioden tar Botkyrka vara på sitt andra power play och Markus Hebrand gör 1-0 som står sig perioden ut.

Andra perioden blir mållös trots att Botkyrka får spela power play i fyra minuter och Nynäshamn i sex minuter.

I den avslutande perioden lossnar det ordentligt för Botkyrka. I början av perioden ökar Alexander Olsson till 2-0. Sedan gör Markus Hebrand sitt andra mål och ökar till 3-0 och då tycker inte Alexander att han skall vara sämre utan 58 sekunder senare ökar han Botkyrkas ledning till 4-0. När det är dryga två minuter kvar av matchen fastställer Michael Raynée resultatet till 5-0.

Samtal med tränaren i Botkyrka Micke Österberg:

LH: Idag blev det en riktig storseger med hela 5-0.

MÖ: Idag var det gamla Botkyrka som var tillbaka igen. Vi gör vår bästa match på mycket länge. Efter två förluster borta mot Järfälla och Wings kändes det verkligen skönt.

LH: Kom Nynäshamn med sitt bästa lag?

MÖ: Alla deras målgörare Nemi och Lehman fanns med och Nynäshamn gör ingen dålig match men alla i Botkyrka var så bra och lyckosamma från målvakt, backar upp till kedjan.

LH: Nu är ni på lite fastare mark!

MÖ: Det är nog det som känns allra bäst just nu.

LH: Nu blir det uppehåll i tio dagar. Vad tycker du om det?

MÖ: Det känns så trist och onödigt. Det hade varit lika bra att köra på så var vi klara i början av februari. Jag tycker upplägget nu är helt galet. Först spelar vi 27 matcher före jul och så blir det tio efter nyår. Det måste bli en ändring på det här då att det blir kul och spännande hela säsongen, avslutar en i övrigt mycket nöjd Micke.

OMGÅNG 6 (2/2)
WINGS - VALLENTUNA
JÄRFÄLLA - NYNÄSHAMN
BOTKYRKA - VÄSBY

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".