Omgång 7 i AllEttan Mellan (25 januari)

Efter sex omgångar där tyvärr fyra lag (Visby/Roma, Enköping, Nyköping och IFK Ore) har en match mindre spelad finner vi i toppen av tabellen Huddinge på 15 poäng och Visby/Roma på tolv poäng.

Att Huddinge skulle återfinnas i toppen är ingen överraskning men att Visby/Roma skulle vara laget som jagar Huddinge är en glädjande överraskning. Även Nacka har överraskat positivt medan Nyköping har det tungt just nu.

Det lag som ser bäst ut från serie C är Enköping som efter två förluster kommit igång ordentligt med tre raka vinster. Skulle det bli en fjärde när Enköping på bortais möter Surahammar i omgångens hängmatch?

SURAHAMMAR – ENKÖPING     5 – 2  (2-0, 1-1, 2-1)

Surahammar fick en kanonstart och redan efter 103 sekunder stod det 2-0, där det bara var 17 sekunder mellan första och andra målet. Adam Rydell och Tobias Lundqvist var målskyttarna.

Därefter dröjer det ända till 15.46 då Surahammar får en utvisning som 16.20 späds på med ytterligare en. Enköping får ett gyllene tillfälle att kvittera i spel fem mot tre och fem mot fyra men lyckats inte få till stånd en reducering utan 2-0 står sig perioden ut.

I mitten av den andra perioden ökar Surahammar sin ledning till 3-0 genom Markus Westling.

I ett power play lyckas Enköping göra sitt första mål och Filip Cruseman reducerar till 1-3.

I mitten av perioden är det Surahammars tur att få utdelning i power play och Marcus Åkergren ökar hemmalagets ledning till 4-1. När det är sju minuter kvar av matchen reducerar Enköping till 2-4 genom Niclas Levein.

3.36 kvar av matchen. Surahammar får en spelare utvisad. Enköping tar ut sin målvakt. Det blir spel sex mot fyra utan att Enköping lyckas göra något mål. Enköping fortsätter med målvakten i avbytarbåset, men nu är det spel sex mot fem och då lyckas Ted Jokiniemi gör 5-2 i tom bur.

Så lyckas Surahammar med att vinna sin första match i hemmahallen. Surahammar och Enköping är de båda lagen från serie C som lyckats bäst så här lång och båda har nu nio poäng där Enköping har en match mindre spelad.

NACKA – VISBY/ROMA              2 – 3  (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

I förra matchen låg Nacka under med 0-2 mot Arboga. Samma sak upprepas i denna match där V/R tog vara på två power play där William Meander gör det första och Jonathan Johansson det andra målet. Nackas reducering till 1-2 gör Carl Olsson och kvittering till 2-2 genom Anton Holm kommer också i power play.

Tredje perioden blir mållös och enda anteckningen från den snabba perioden på 28 minuter är en utvisning för Nacka. Lagen har nu en poäng var och bonuspoängen måste avgöras genom fem minuters förlängning eller eventuellt straffar.

Det behövs ingen straffläggning för redan efter två minuter ser Mikael Adamsson till att V/R kan åka med till Visby med två nya poäng som gör att det bara är fyra poäng upp till ledande Huddinge som har en match mer spelad.

NYKÖPING – HUDDINGE            1 – 3  (0-1, 0-0, 1-2)    

Under de två första perioderna avlossa det 45 skott 21 från hemmalaget och 24 från gästerna men bara ett resulterar i mål. Det var Rasmus Ahlholm som i slutet av den första perioden gav Huddinge ledningen med 1-0.

När det är dryga fem minuter kvar av matchen lyckas Jörgen Rickmo i Nyköping åstadkomma en kvittering till 1-1. Lite drygt 600 åskådare får bara glädja sig i 96 sekunder innan Huddinge tar ledningen igen genom Vilhelm Åman-Stigart som gör 2-1 som sedan blir 3-1 i tom när Nyköping tar ut sin målvakt i ett sista försök att kvittera igen.

Det vill sig inte för Nyköping medan Huddinge nu tar sin sjätte trepoängare.

IFK ORE – ARBOGA                     4 – 3  (1-2, 0-1, 2-0, 1-0)     

Ore vinner sin första seger i sin hemmahall. Det blev inte tre poäng men två poäng får ses som en stor framgång för laget då hemmalaget lyckas vända underläge 1-3 till 3-3 när endast 19 sekunder återstår av den sista perioden.

Segerskytt blir Jonathan Persson när han gör 4-3 redan efter två minuter i förlängningen.

OMGÅNG 8 (30/1)
HUDDINGE – VISBY/ROMA
ARBOGA - SURAHAMMAR
IFK ORE - NYKÖPING
NACKA – ENKÖPING  (31/1)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".