Omgång 12 i AllEttan Mellan (13 januari)

Visby/Roma har skaffat sig ett utmärkt läge och kan bli klara för play off redan denna omgång. Huddinge är i praktiken redan klar för play off och blir med all säkerhet seriesegrare. Surahammar slåss med IFK Ore om den fjärde play off-platsen.

HUDDINGE – SURAHAMMAR    6 – 1  (1-0, 2-1, 3-0)     

När lagen mötte i Surahallen den första matchen vann Huddinge med 5-0.

Huddinge vinner även den andra matchen i Björkängshallen med klara 6-1, vilket gör förkrossande 11-1 på de två mötena mellan lagen. Rasmus Ahlholm och Jeff Karlborg var dagens tvåmålsskyttar i hemmalaget.

Nu när alla lagen har spelat tolv matcher är det bara Visby/Roma som kan hota Huddinge vad det gäller seriesegern. På tolv matcher har det blivit tio segrar och två förluster som kommit på bortais mot Visby/Roma och Enköping. Laget har också en förnämlig målskillnad på 47-15.

På onsdag åker Huddinge upp till Furudal och möter IFK Ore och på söndag avslutas serien i hemmahallen mot Nyköping.

VISBY/ROMA – ENKÖPING   4 – 3  (0-1, 3-2, 1-0) 

I den första perioden fick V/R spela i power play två gånger och Enköping en gång. Då blev det inga mål genom de tre möjligheterna, men när det dryga tre minuter kvar av perioden kommer periodens enda mål när Enköping tar ledningen med 1-0 genom Eddie Davidsson.

I den andra perioden har V/R sex lyckosamma minuter när laget går från 0-1 till ledning 3-1. Målgörare i tur och ordning är Simon Cederborg-Nilsson, Jani Pollari och Mikael Adamsson.

Enköping kommer tillbaka i matchen och innan perioden är slut står det 3-3 på resultattavlan där 3-3-målet kom när det endast var 13 sekunder kvar.

I mitten av perioden lyckas V/R i ett power play göra 4-3 genom Simon Cederborg-Nilsson när det är endast sju sekunder kvar innan Enköping blir fullt lag igen.

Simons andra mål visar sig bli segermål och V/R lyckas ännu en gång ta tre poäng i sin hemmahall. V/R är nu bara en enda poäng efter ledande Huddinge och på söndag möts lagen i Björkängshallen.

Enköping får vila och hämta nya krafter tills på måndag när de åker till Nacka.

Kl. 22 är det min tur att få några ord med tränaren i V/R André Lundholm.

LH: Det blev tre nya poäng även mot Enköping.

AL: Det känns extra härligt nu när serien är inne i ett avgörande skede.

LH: Ni kommer i underläge 0-1 i första perioden.

AL: Vi gör en dålig först period och skall vara glada att inte Enköpings ledning var större.

LH: Sex bra minuter i andra gör att ni vänder 0-1 till 3-1.

AL: Vi spelar bra under den perioden och får god utdelning på våra chanser.

LH: Så släpper ni upp Enköping igen så att de får kvittera till 3-3.

AL: Enköping gör 3-2 i power play så det är inte mycket att säga om, men att vi låter Enköping gör 3-3 när det är 13 sekunder kvar kändes inte bra.

LH: Så får Simon bli matchvinnare när han gör 4-3.

AL: Det kändes bra när det målet kom och då tyckte jag vi hade koll på läget även om det blev tuffa sekunder när Enköping tog ut sin målvakt sista halvminuten.

LH: Ni spelar en liten seriefinal mot Huddinge redan på söndag.

AL: Den matchen orkar jag inte tänka på just nu. Nu skall jag smälta den här framgången och så skall vi träna i morgon och på söndag åker vi iväg till Huddinge, avslutar Andre.

NACKA – IFK ORE                   2 – 4  (0-1, 1-1, 1-2)

Första perioden såg ut att bli mållös men när det endast är 36 sekunder kvar av perioden tar Ore ledningen med 1-0 genom Markus Palmberg.

I andra perioden kvitterar Björn Jonasson till 1-1 redan efter 16 sekunder och i slutet av perioden tar Ore åter ledningen med 2-1 genom Sebastian Lagerqvist.

Markus Tomt i Ore ökar lagets ledning tre minuter in i den tredje perioden. Anton Holm i Nacka reducerar till 2-3 i mitten av perioden. Skall Nacka kunna gå ifatt eller ska Ore åka hem med tre poäng?

Det blev inga fler mål. Nacka lyckas inte få till en kvittering utan när det är en sekund kvar av matchen fastställer Johan Persson resultatet till 2-4 i tom bur. Ore vänder hem med tre poäng.

Ronnie Glysing, ordförande i både Botkyrka och Stockholm Hockey League, ringde mig efter två perioder. Nacka som han sett ett otal gånger fick mycket beröm. Det är en stor skillnad mellan Nacka i Grundserien och nu i AllEttan konstaterade han och gladde sig åt att det var extra mycket publik på matchen. Publiksiffran var 258 var en av de högre denna säsong.

Nacka får ta nya tag redan på måndag då Enköping kommer på besök. Ore möter redan på söndag i sin hemmahall Nyköping som Ore besegrade i premiärmatchen.

ARBOGA – NYKÖPING        3 – 7  (1-4, 1-2, 1-1)  

Arboga har på sju omgångar fått ihop sju poäng och Nyköping på sex omgångar sex poäng. Jag tror att båda lagen känner besvikelse över detta. I grundserien delade Arboga första platsen med Enköping och Surahammar på utmärkta 60 poäng. Nyköping var under slutskedet av grundserien helt suveräna och vann nio matcher i rad.

Nyköping får en riktig drömstart och skaffar sig en ledning med 3-0 redan efter åtta minuter.

Peter Danielsson gör 1-0 efter 14 sekunder. Adam Seydlitz ökar till 2-0 tre minuter senare och 3-0 målet gör Antti Koponen.

När Arboga hämtat sig efter den chockstarten reducerar Philip Sandberg 1-3. Glädjen över det målet vara bara i 42 sekunder innan Nyköping åter har en 3 mål ledning när Markus Berg gör 4-1.

I den avslutande perioden gör lagen ett mål var. Adam Seydlitz gör sitt andra mål och det blir 7-2. När Oliver Styf i Arboga reducerar till 3-7 är det kvällens första mål som kommer i power play.

Kan Nyköpings seger vara en vändpunkt för att börja jakten på en play off plats? På söndag åker Nyköping till IFK Ore för att få revansch för förlusten i premiärmatchen.

OMGÅNG 8 (30/1)
HUDDINGE – VISBY/ROMA
ARBOGA - SURAHAMMAR
IFK ORE - NYKÖPING
NACKA – ENKÖPING  (31/1) 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista