Omgång 8 i AllEttan Mellan (31 januari)

Förra veckan redovisades tre matcher i omgång 12 där Huddinge mot Surahammar blir en hängmatch som spelas först den 13 februari. Alla lag har hunnit med halva serien som är sju matcher och Nacka och Arboga har till och med hunnit med åtta matcher. 

Inför denna omgång finner vi i toppen av tabellen Huddinge och Visby/Roma som har skaffat sig ett bra försprång. Huddinge har åtta poäng till godo på trean Nacka och Visby/Roma har sju poäng.

I söndags vann Huddinge seriefinalen mot Visby/Roma med 5-1. IFK Ore besegrade för andra gången Nyköping och Surahammar vann en målrik match mot Arboga.

Omgången blir nu komplett med matchen Nacka – Enköping.

NACKA – ENKÖPING                1 – 5  (0-1, 0-3, 1-1)

Nacka vann första mötet mot Enköping med 1-0 när lagen möttes i premiäromgången.

Enköping får sin revansch och besegrar Nacka med hela 5-1 där matchen avgörs i andra perioden.

Peter Eriksson inleder målskyttet för Enköping när han gör först målet i första perioden.

Redan efter 34 sekunder i den andra perioden ökar Jonas Pontusson till 2-0 och 3-0 kommer på straff genom Andreaz Persson. 4-0 gör Mathias Löf i power play i mitten av perioden.

Efter sju minuter i den tredje perioden ökar Enköping sin ledning till 5-0 genom Niklas Ekberg. I mitten av perioden kommer så Nackas första mål genom Carl Olsson som också blir Nackas enda och det sista i den avslutande perioden.

I och med denna seger klättrar Enköping upp på tredje plats och är därmed bästa lag från serie C tillsammans med Surahammar. Det är nio poäng upp till ledande Huddinge. Lagen möts på fredag och om Enköping vinner i sin hemmahall så är det plötsligt bara sex poäng som skiljer lagen åt.

Nacka, som redan hunnit med att spela nio matcher, åker på fredag till Nyköping.

HUDDINGE – VISBY/ROMA     5 – 1  (1-0, 2-1, 2-0)

När lagen möttes i första omgången vann V/R i sin hemmahall med 2-1 som är Huddinges enda förlust så här långt.

Huddinge får en rivstart när Tobias Tschöp gör 1-0 redan efter 100 sekunder som också blir periodens enda mål.

Fyra minuter in i den andra perioden tar Huddinge vara på ett power play och Jimmy Ahnelöv ökar till 2-0. I mitten av perioden är det V/R som spelar bra i power play och Mattias Forsberg reducerar till 1-2. Endast 38 sekunder senare är Huddinge i ledning med två mål igen när Robert Åhlander i Huddinge gör 3-1.

I mitten av sista perioden ökar Rickard Carlsson Huddinges ledning till 4-1 och matchen är avgjord. I slutet av matchen fastställer Jimmy Jensen slutresultatet till 5-1 när han gör mål i ett power play spel.

Efter matchen hade jag samtal med tränaren i Huddinge Fredrik Mälberg.

LH: Ni vinner seriefinalen mot V/R med 5-1 och du måste känna dig nöjd.

FM: Jag är nöjd med att vi vinner med 5-1 men jag är ett nöjd med vårt spela, där jag tycker att vi bara kom upp i 50 % av vår förmåga.

LH: Ni förlorade mot V/R i första omgången. Vad var skillnaden idag?

FM: I första mötet spelade V/R en bra ishockey med de idag inte spelade samma spel utan V/R förstörde stundvis matchen genom riktigt fult spel. Det tycker jag var tråkigt i sådan här seriefinal.

LH: Nu får ni vila några dagar för nästa match mot Enköping är först på fredag.

FM: Jag blir inte klok på det här serieupplägget. Först hade vi ingen match i onsdags och så är det uppehåll igen och så avslutas serien i rekordfart.

LH: Blir det åttonde raka mot Enköping?

FM: Enköping har ju gjort riktigt bra matcher i sin hemmahall så vi får nog se till att laget ger 100 procent om det skall bli en ny seger, avslutar Fredrik.

IFK ORE – NYKÖPING              4 – 0  (0-0, 3-0, 1-0)

När lagen möttes i första omgången var det en liten sensation när Ore på bortais besegrar Nyköping med 6-2.

Det är tydligen så att Nyköping är ett lag som passar Ore väldigt bra. Efter en mållös första period avgörs matchen när Ore på tio minuter i andra perioden gör ställningen till 3-0.

Jonas Person som blir tvåmålsskytt gör de första två målen och det tredje gör Markus Tomt.

I den tredje perioden som blir lite stökig fastställer Johan Persson resultatet till 4-0 när han säkert sätter en straff i mål.

Nyköping som kommer längre och längre bort från ett play off  möter i sin hemmahall Nacka.

ARBOGA – SURAHAMMAR     5 – 6  (1-0, 2-4, 2-2)  

I första omgången vann Arboga på bortais med 3-2.

Det blev en match helt i publikens smak, så de 340 personer som kommit till ishallen fick valuta för sin entré.  Det blev hela elva mål och lagen turades om att leda och kvittera. Det var lika vid 1-1, 2-2, 4-4 och 5-5.

Det var två spelare som såg till att Surahammar fick revansch för förlusten hemma. Stefan Holmgren gör tre av målen och Marcus Åkergren står för två mål.

På fredag tar Surahammar emot IFK Ore och Arvika åker över till Gotland och möter Visby/Roma.

NACKA – ENKÖPING (spelas den 31 januari)

OMGÅNG 9 (4 februari)
SURAHAMMAR – IFK ORE
VISBY/ROMA – ARBOGA
ENKÖPING – HUDDINGE
NYKÖPING – NACKA 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".