Omgång 6 i Fortsättningsserien (2 februari)

Efter ett uppehåll på tio dagar startar Fortsättningsserien andra halvleken. Efter halva serien har Wings skaffat sig ett stort försprång på hela åtta poäng.

Väsby och Vallentuna är just nu de båda lag som får rikta in sig på en kvalserie för att få vara kvar i division 1. För att det fortfarande skall finnas lite spänning kvar i tabellen måste samtliga lag som har bortamatch vinna sina matcher.

WINGS – VALLENTUNA          5 – 2  (3-2, 2-0, 0-0)

I det första mötet mellan lagen överraskade VBK genom att hämta igen underläge och till slut bärga hem två poäng som är den enda poängförlusten så här långt för Wings.

Det var full fart redan från början från båda lagen. Efter halva perioden stod det 2-2 där VBK hade varit i ledning båda gångerna. När det är en sekund kvar av perioden tar Wings ledningen för första gången i matchen och laget kan ta paus med ledning 3-2.

Fem minuter in i den andra perioden gör David Mårtensson sitt andra mål och Wings går upp i ledning 4-2. Wings lyckas göra ett mål i slutsekunderna även i den andra perioden och ställningen inför den sista perioden är en betryggande ledning med 5-2.

Sista perioden blir mållös och Wings har fått revansch och är nu ännu närmare ett play off. VBK får nog räkna med att det är kvalserien som gäller för deras del.

På söndag åker Wings till Nynäshamn och VBK tar redan på fredag emot Botkyrka.

BOTKYRKA – VÄSBY           4 – 2  (1-2, 1-0, 2-0)

Det första mötet vann Botkyrka med 5-3.

Väsby skaffar sig en ledning med 2-0 med dryga fem minuter kvar av första perioden varav det andra målet kommer i power play. Botkyrkas reducering till 1-2 kommer en minut efter Väsbys 2-0-mål och även det målet kommer i power play spel.

Andra perioden tar hela 42 minuter att genomgöra och det enda målet kommer från Botkyrka som kvitterar Väsbys ledning till 2-2.

I slutet av sista perioden råkar Väsby ut för en utvisning när dryga två minuter är kvar. Den chansen tar Botkyrka vara på och Johan Eriksson ser till att Botkyrka tar ledningen för första gången i matchen när han gör 3-2 som sedan blir 4-2 i tomt mål. 

Botkyrka lyckas vända underläge 0-2 till vinst 4-2. Väsby är fortfarande kvar i botten av tabellen och en kvalserie kryper närmare och närmare.

Botkyrka är igång redan på fredag mot Vallentuna och Väsby möter Järfälla på söndag.

JÄRFÄLLA – NYNÄSHAMN   3 – 4  (1-0, 2-1, 0-2, 0-1)

I det första mötet mellan lagen vann Nynäshamn med hela 7-1.

Det är inte ofta en period spelas på 27 minuter. På den tiden hinner JHC med att dra på sig tre utvisningar och göra 1-0 genom Magnus Granath.

I den andra perioden gör Magnus sitt andra mål redan efter 22 sekunder och det sker när JHC har en spelare i utvisningsbåset. Åtta minuter senare kommer Nynäshamns första mål genom Jonathan Arildsson som i power play reducerar till 1-2. Två minuter senare är JHC åter i en tvåmålsledning när Erik-Philip Jonsson gör 3-1.

I början av den tredje perioden får JHC en utvisning och tio sekunder senare reducerar Nynäshamn till 2-3 genom Christoffer Lindholm.

I slutet av sista perioden får Nynäshamn spela power play i fyra minuter utan att lyckas få till en kvittering. När det är 45 sekunder kvar tar Nynäshamn ut sin målvakt och tio sekunder senare kommer kvittering 3-3 genom Kim Tallberg. Matchen går till förlängning.

1.23 in i förlängningen gör Christoffer Lindholm i Nynäshamn sitt andra mål och ser till att laget kan återvända hem med två viktiga poäng. Det som såg ut som tre poäng för JHC när det var mindre än en minut kvar av matchen blev till slut bara en enda poäng.

På söndag möter Järfälla Väsby och Nynäshamn tar emot Wings.

OMGÅNG 7 
VALLENTUNA – BOTKYRKA  (4/2)  
NYNÄSHAMN – WINGS  (6/2)
VÄSBY – JÄRFÄLLA       (6/2)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".