Mattias Nilsson, Vallentuna.

Omgång 8 i Fortsättningsserien (13 februari)

Serien går nu in i sitt slutskede och då är det trist att inte alla matcher spelas samma dag. Två matcher spelades redan den 9 februari.

Nynäshamn besegrade Väsby med 8-3, vilket innebär att Väsby tvingas spela kvalserie för att försöka ta sig tillbaka till Ettan igen. Nynäshamn förbättrade sina möjligheter betydligt för att slippa en tuff kvalserie.

Wings, som redan är klara för play off 1, vann på bortais mot Botkyrka med 6-4. Botkyrka är ännu inte helt på den säkra sidan för att laget skall kunna undvika kvalserie.

Vilka två lag som tvingas spela en kvalserie för att behålla sina platser i Ettan är således ännu inte avgjort och i den återstående matchen mellan Järfälla och Vallentuna är förutsättningarna följande:

1. Vinner Järfälla så är både JHC och Botkyrka klara för Ettan 2011/2012 medan Vallentuna fortfarande har en liten chans att undvika kvalserien.

2. Vinner Vallentuna är fyra lag indragna i den fortsatta kampen om att slippa kvalserien.

3. Är det oavgjort så att poängfördelningen blir 2 och 1 blir det riktigt rörigt.

JÄRFÄLLA – VALLENTUNA  3 – 5    (1-1, 2-2, 0-2)

Det blev som väntat, mellan dessa båda lag, en jämn och spännande match där lagen följdes åt till ställningen 3-3 efter två spelade perioder där JHC varit i ledning en gång och VBK två gånger.

Första perioden slutar 1-1 där Jonathan Lundqvist gav VBK ledningen och Niklas Thorin i JHC kvitterar,

Direkt i andra perioden tar JHC vara på matchens första power play och Rickard Forslund ger hemmalaget ledningen med 2-1. I mitten av perioden tar VBK åter ledningen genom två snabba mål på 27 sekunder genom Andreas Öhrn och Mattias Thudin.

JHC kommer ännu en gång tillbaka i matchen när Toni Alasaarela får ett friläge och kvitterar till 3-3 när knappa två minuter återstår av andra perioden.

Jag ringde till tränaren i VBK Charlie Thermaenius och bad honom beskriva den sista spännande perioden.

LH: Ni tappar ledningen två gånger men lyckas ända vinna till slut. Beskriv sista perioden!

CT: Vi lovade varandra att ge allt den sista perioden. Vi sa till varandra att det blir en helt annan match mot Nynäshamn på onsdag om vi lyckas vinna här i Järfälla. Det gäller att slita hela sista perioden och att aldrig ge upp.

LH: Det dröjer ända till mitten av perioden innan ni får utdelning.

CT: Det var tio hemska minuter. Järfälla ville ju också vinna så att de inte blir indragna i kampen om att slippa kvalserien. Laget trummar på som vanligt och det är alltid farligt när deras första kedja är inne på isen. Så kommer då första utvisningen för JHC och vi får spela vårt först och enda power play under hela matchen. Mattias Nilsson gör då det mycket viktiga 4-3 målet.

LH: JHC ger sig inte och tar ut sin målvakt när det är två minuter kvar av matchen.

CT: I det läget kändes det oerhört skönt att Alexander von Sivers elva sekunder senare kunde göra 5-3-målet i tom kasse.

LH: Nu blir det ännu en spännande match på söndag när ni hemma möter Nynäshamn.

CT: Det var ganska roligt då vår ledare Yngvar kunde konstatera att förra året var laget tvungna att vinna sju matcher i rad för att undvika en kvalserie medan det i år räcker med fyra matcher i rad, avslutar den för dagen extra glade Charlie.

NYNÄSHAMN – VÄSBY          8 – 3  (5-0, 0-1, 3-2)

Nynäshamn vann med 4-2 när lagen möttes i Väsby.

Nedan finner ni inledningen till Krister Holmgrens ”Inför matchen” från Väsbys hemsida.

Även fast allt talar för en kvalserie för årets upplaga av Väsby Hockey finns det faktiskt en liten, liten chans att klara sig kvar i division 1 utan att behöva spela ett väldigt ovisst kval.

Men då skall verkligen allt och jag betonar ALLT gå vår väg. Vi måste dels ta tre raka segrar och Nynäs får inte plocka mer än två poäng och Vallentuna inte fler än fyra. Omöjligt?

I mitten av första perioden tar Nynäshamn ledningen med 1-0 genom Niclas Lehmann. I och med detta mål så lossnar det riktigt för hemmalaget. Niclas Lehman gör ytterligare ett mål som gör 2-0. Målkungen Nika Niemi ökar till 3-0 och innan perioden är slut gör Pierre Stening 4-0 då Nynäshamn får spela i power play. Här upphör all information från match.

Micke Carlsson tränare i Nynäshamn ringde och gav mig siffrorna och berättade vad som hänt när bredbandet slutade fungera.

LH: Jag är med till 4-0 sedan vet jag inget. Du får berätta.

MC: Vi gör fem mål i den första perioden där jag tycker vi fick maximal utdelning. I den andra perioden spelar Väsby mycket bra och att laget bara får ett mål skall vi vara mycket tacksamma för. Ett tag i den sista perioden kändes det som om Väsby skulle kunna komma ifatt men när vi gör vårt sjätte mål är matchen avgjord.

LH: Känns det lite säkrare för er nu?

MC: Det skulle vara skönt om vi fick hjälp av Järfälla på så sätt att de vinner över Vallentuna på söndag annars kommer det att bli en riktig rysare när vi kommer till Vallentuna i den näst sista omgången, avslutar Micke.

BOTKYRKA – WINGS             3 – 7  (3-3, 0-2, 0-2)  

Botkyrka förlorade det första mötet på bortais när Wings vann med hela 6-0.

I en ljudkrönika, jag gjorde tidigare idag, betonade Wings lagkapten Oskar Kjellberg hur viktigt det var att vinna de tre återstående matcherna av serien för att komma stärkta till play off 1.

I första mötet blev det sex mål totalt och här i returen gjordes det sex mål redan i den första perioden. I mitten av perioden hade Botkyrka skaffat sig en ledning med 3-0 som blev till 3-3 när perioden var slut.

I den andra perioden tar Wings ledningen i matchen för första gången när Rikard Carlstedt gör 4-3. Det är den enda anteckningen från den perioden och resultatet står sig perioden ut.

I mitten av den tredje perioden avgörs matchen när Wings gör två snabba mål genom Joachim Larsson som gör sitt andra mål och Mikael Jedland och underläge 0-3 är vänt till ledning 6-3 som blir 7-3 genom David Centerbäck vilket blir slutresultatet.

Lagkaptenen Oskar Kjellberg håller sitt löfte om att laget skall avsluta med tre segrar och mot Botkyrka kom den första.

 JÄRFÄLLA – VALLENTUNA  (SPELAS 13/2)

OMGÅNG 9  (16/2)
WINGS - VÄSBY
VALLENTUNA - NYNÄSHAMN
BOTKYRKA - JÄRFÄLLA

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".