Omgång 11 i AllEttan Mellan (11 februari)

När omgång 11 startar har fyra lag spelat tio matcher medan fyra lag redan hunnit med elva matcher. På söndag spelas hängmatchen mellan IFK Ore och Visby/Roma från omgång 10 och den mellan Huddinge och Surahammar från omgång 12. När dessa matcher är spelade är serien i fas inför de två avslutande omgångarna.

Den haltande tabellen visar att de tre lagen Huddinge, Visby/Roma och Enköping med största sannolikhet kommer att få spela någon form av Play Off. Surahammar, IFK Ore och Nacka är de tre lag som slåss om den fjärde platsen.

Det lag som kommer på tredje plats får möta Wings i Play Off 1. Laget som kommer på fjärde plats möter segraren i Fortsättningsserie C.

VISBY/ROMA - NYKÖPING         4 – 1  (1-0, 1-1, 2-0)

Dessa båda lag möttes för fem dagar sedan och då vann Visby/Roma på bortais med 4-2.

V/R lyckas bra i sitt första power play och Mattias Forsberg gör 1-0 redan efter tre minuter. Nyköping får spela power play i fyra minuter men lyckas inte få till en kvittering så resultatet står sig perioden ut.

Fem minuter in i den andra perioden ökar V/R till 2-0 genom Jonathan Johansson. Nyköping gör sitt första mål när Carl-Johan Johansson reducerar till 1-2 som står sig perioden ut.

När det gått halva sista perioden är ställningen fortfarande 2-1. Skall V/R lyckas med att ännu en gång vinna med uddamålet? 90 sekunder senare får Nyköping en spelare utvisad. V/R behöver bara 23 sekunder i power play för att Mattias Forsberg skall kunna göra sitt andra mål och öka ledningen till 3-1. När det är dryga tre minuter kvar av perioden drar V/R på sig en utvisning. Kommer det en reducering eller klar V/R de två kommande minuterna? Det blev bara en minut för nu är det Nyköping som får en spelare utvisad.

V/R är obesegrade i sin hemmahall så här långt i AllEttan och behåller sin andra plats i tabellen endast en poäng efter Huddinge. Om två dagar är det match är det match igen för V/R. Då åker laget till Furudal för att spela mot IFK Ore.

HUDDINGE – ARBOGA                 7 – 0  (2-0, 2-0, 3-0)

I det första mötet vann Huddinge på bortais en knapp uddamålsseger med 3-2.

Huddinge sätter som vanligt full fart och på de tretton skotten lyckas man göra två mål.

Första målet kommer när det gått fyra minuter och det gör Jesper Andersson. Tre minuter senare ökar Vilhelm Åman-Stigart till 2-0.

I början av andra perioden spelar Huddinge bra i power play och Vilhelm gör sitt andra mål. I mitten av perioden ökar Oskar Trulsson till 4-0. Arboga hänger inte med riktigt. I den första perioden blev det två skott på mål och i den andra perioden fem.

Direkt i den avslutande perioden ökar Huddinge till 5-0 genom Hampus Engzell och 6-0 gör Erik Dernéus. Det är över halva sista perioden kvar så ett par mål till blir det säkert. Det blev ”bara” ett mål till när Christopher Aspeqvist gör 7-0.

Huddinge vinner en övertygande seger där skotten blev 45-14. Laget behåller sin serieledning med en poäng tillgodo på Visby/Roma. Redan om två dagar är laget igång igen när Surahammar kommer på besök.

ENKÖPING – IFK ORE          4 – 3  (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

I det förta mötet vann Enköping klart med 5-2 när lagen mötte i Ores hemmahall.

Ore har varit en stor överraskning och inget lag går säkert mot laget som denna säsong kom från Tvåan. Det visar laget ännu en gång när man vinner första perioden med 2-0.

Enköping har i ett flertal matcher hämtat upp underläge och så blev det även i denna match när laget på 29 sekunder i slutet av andra perioden kvitterar till 2-2.

Det har bara gått 55 sekunder av den avslutande perioden när Enköping gör 3-2 och tar ledningen för första gången i matchen. Enköping får spela i power play i fyra minuter men lyckas inte öka på sin ledning. När Ore får två spelare utvisade och Enköping en lyckas Ore med en man mindre på isen kvittera till 3-3. Det resultatet står sig perioden ut och matchen går till förlängning.

Enköping behöver bara 40 sekunder av förlängningen för att spela åt sig bonuspoängen. Det är Andreaz Persson som blir matchvinnare.

SURAHAMMAR – NACKA            4 – 2  (1-1, 1-0, 2-1)

När lagen möttes i Nacka ishall vann Surahammar med 3-1.

I den första perioden gör lagen ett mål var. Direkt i den andra perioden spelar Surahammar bra i power play och tar ledningen för andra gången i matchen när de gör 2-1 som är resultatet efter två perioder.

I mitten av perioden ökar Surahammar sin ledning till 4-1 i power play och matchen är avgjord och då spelare det ingen större roll att Nacka lyckas reducera till 2-4 när fyra minuter återstår av matchen.

 

KOMMANDE MATCHER 13/2:
IFK ORE – VISBY/ROMA 
HUDDINGE - SURAHAMMAR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".