Sista omgången i AllEttan Mellan (20 februari)

Inför den sista omgången talar mycket för att Huddinge och Visby/Roma tar sig till Play off 3. 

Huddinge är i praktiken klar oavsett om de vinner eller förlorar sin sista match på hemmais mot Nyköping. Visby/Roma som i sin hemmahall möter Nacka är garanterad Play off 3 om det blir hemmaseger.

Enköping blir trea i tabellen och möter Wings i Play off 1. Surahammar och IFK Ore slåss om sista platsen till Play off 1.

HUDDINGE – NYKÖPING             4 – 3  (2-1, 0-0, 2-2)

Huddinge vet att de skall spela Play off 3 oavsett hur det går mot Nyköping.

Nyköping som ligger sist i tabellen vill ju göra en värdig avslutning på en säsong där laget föll samman som ett korthus i AllEttan. Laget har så här långt bara tre vinster på 13 omgångar.

Huddinge vinner matchen mot Nyköping, men som vanligt blir det lite dålig utdelning på antalet skott. 41 skott resulterar endast i fyra mål. Laget hade i mitten av sista perioden en ledning med 4-1 som blev till en uddamålsvinst med 4-3. Nyköping gör sitt tredje mål när laget har en spelare utvisad men närmare än så kom man inte.

Nu återstår endast ett hinder för Huddinge för att laget skall få spela i kvalserien till Allsvenskan. Nu gäller det att vinna mot det lag som dyker upp i play off 3.

VISBY/ROMA – NACKA                4 – 3  (1-1, 1-1, 2-1)

V/R vet när matchen börjar att laget måste ta minst två poäng för att bli bästa tvåan och få starta i play off 3 i stället för play off 2. Om laget tar två poäng så passerar de Björklöven som just nu är bästa tvåa i AllEttorna.

Nacka har gjort en strålande säsong och var mycket nära att komma bland de fyra bästa och få spela play off 1.

V/R vinner ännu en uddamålsvinst i sin hemmahall och blir bästa tvåa av de tre AllEttorna. Fortsätter laget på det här sättet så kanske det räcker ända fram till kvalserien till Allsvenskan.

Som vanligt satt det hårt åt. Två gånger fick V/R kvittera Nackas ledning. När V/R sju minuter in i sista perioden tar ledningen med 3-2 genom William Meander är det Nackas tur att kvittera 80 sekunder till 3-3 i power play.

Ny ledning för V/R kommer när det är åtta minuter kvar av perioden när Marcus Hurtig i power play gör 4-3 som visar sig bli slutresultatet och V/R går direkt till Play off 3.

ENKÖPING – SURAHAMMAR     6 – 1  (1-1, 3-0, 2-0)

Enköping vet att laget är bäst av lagen från grupp C och kommer på tredje plats och skall spela play off mot Wings med start den 24 februari.

Surahammar vet att laget vid vinst är garanterade play off mot Borlänge. Laget kan också komma fyra om Arboga vinner sin match mor IFK Ore.

Enköping visade ingen pardon mot Surahammar. Efter att Surahammar tagit ledningen i mitten av den första perioden är det Enköping för hela slanten. Filip Cruseman gör två mål.

Surahammar förlorar sin fjärde plats i tabellen i sista omgången då laget har sämre målskillnad än IFK Ore. Båda hamnar på 18 poäng men IFK Ore är nio mål bättre. På mållinjen mister Surahammar sin play off-plats.

På torsdag åker Enköping till Wings i den första play off matchen. På lördag är det returmatch och om det är lika efter två matcher spelas en tredje och avgörande match i Enköping på söndag.

ARBOGA – IFK ORE            3 – 4  (2-0, 1-2, 0-2)

Arboga slipper garanterat sista platsen om de vinner mot IFK Ore.

IFK Ore kan komma på fjärde plats och få spela play off om de vinner mot Arboga samtidigt som Enköping måste vinna sin match mot Surahammar.

IFK Ore gör den största prestationen av lagen i serie C när laget som är nykomling från Tvåan i sista omgången lyckas med att ta den fjärde platsen i tabellen som gör att laget får spela play off mot Borlänge.

IFK Ore kommer i underläge med 0-2 som laget hämtar upp till 2-2. Kommer i underläge 2-3 i slutminuten av den andra perioden.

IFK Ore kvitterar till 3-3 i mitten av den sista perioden när de har två spelare mer på isen. Segermålet 4-3 kommer också i power play när det är fyra minuter kvar av matchen.

I grundserien kom IFK Ore på fjärde plats på 49 poäng följt av Borlänge på 47 poäng. På torsdag möts lagen igen.