Krönika

Fem lag från Stockholm slåss om tre platser till Ettan

Söndagen den 6 mars startade kvalserierna till serie C och serie D. Fyra av de fem lagen från Stockholm hamnade i serie D medan ett av lagen hamnade i serie C.

I serie C återfinns Lidingö som vann FortsättningsTvåan och därefter play off mot Sollentuna.

I serie D återfinns Botkyrka och Väsby som får chans att kvala sig tillbaka till Ettan. Från AllTvåan kommer de tre översta lagen Åkers (etta), Värmdö (tvåa) och Haninge (trea).  

Maximalt tre av dessa fem lag kan ta sig till Ettan och om det vill sig riktigt illa blir det bara ett enda lag.

Kvalserie C

Falun: Laget fick starta Fortsättningsserien på noll poäng men trots att laget slutligen hamnade på 16 poäng tvingas laget spela kvalserie. Om laget har bibehållet formen bör det bli Ettan även 2011/2012.

Valbo: Startade Fortsättningsserien med en poäng och lyckades bara fylla på med ytterligare fyra poäng. Det måste till ett ordentligt lyft för att laget skall få spela i Ettan även nästa säsong.

Söderhamn/Ljusne: Laget finner säkert sin division 2 med endast 3 förluster på 28 matcher. Svårt att säga vad laget står men en fingervisning får vi redan i första omgången när laget möter Falun.

Lidingö: Laget tog sig till kvalserien genom att i play off vinna den tredje och avgörande matchen mot Sollentuna. Laget har tidigare rört om ordentligt i kvalserier och kan göra det igen.

Skedvi/Säter: Laget är det lag som blev sist klara för kvalserien. I den andra play off matchen räckte 5-5 mot Oppala/Sätra. Jag tror inte laget kommer att finnas på den övre halvan i tabellen.

Första omgångens matcher den 6/3 är Lidingö mot Skedvi/Säter och Falun mot Söderhamn/Ljusne.

Mitt tips är att Falun och Söderhamn/Ljusne spelar åt sig en plats i Ettan.

Kvalserie D

Botkyrka: Laget har en förmåga att ”slarva” bort givna lägen och stupat på mållinjen. Laget trodde nog att 16 poäng skulle räcka för att slippa kvalserie. Nu är laget där och måste bevisa att de är värda att spela i Ettan.

Väsby: Laget rasade samman som ett korthus i Fortsättningsserien. Ledningen i Väsby har fått sponsorer som gör att det är fri entré till alla fyra hemmamatcherna. Nu får vi se om publikstödet räcker för i Ettan 2011/2012.

Åkers: Laget var bara en poäng från en plats i Ettan förra säsongen. Nu kommer laget ännu mer laddad än förra säsongen. Får laget en bra start kan nog inget hindra laget från att ta steget upp i Ettan denna säsong.

Värmdö: Laget kom på andra plats i AllTvåan sex poäng efter Åkers. Värmdö är ett lag som mycket väl kan röra till det för alla lagen i serien. Jag tror inte det räcker ända fram till Ettan.

Haninge: Laget kom på tredje plats i AllTvåan men det unga laget har i serien tagit poäng både mot Åkers och Värmdö. Frågan är om laget kan göra om detta i kvalserien.

Första omgångens matcher den 6/3 är Haninge mot Botkyrka och Väsby mot Värmdö.

Mitt tips är att Åkers och Botkyrka blir lagen som spelar i Ettan säsongen 2011/2012.

Lennart Hanson
hanson@sr.se

                                 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".