AllTvåan: Slutspurt pågår med tre omgångar kvar (14/2)

Serien redovisas veckovis på onsdagar fram till sista omgången den 24/2.

Omgångarna 17 och 18 är spelade och endast tre omgångar återstår av serien. Resultaten denna vecka gör att det har blivit ändringar i tabellen vad det gäller lagen som kommer att få spela i kvalserien till Ettan.

I omgång 18 möter de fyra lagen på övre halvan varandra. I den ena matchen möter Botkyrka på första platsen trean Bålsta. I den andra matchen möter tvåan Väsby fyran Haninge. Vinst för hemmalagen betyder att både Botkyrka och Väsby går loss lite i toppen av serien.

Lagen presenteras i tabellordning och inom parentes det tidigare tabelläget.

1  (1) Botkyrka       37 poäng  

Efter förlusten i omgång 17 mot Haninge med 6-3 skrev tränarna Niklas Flodin och Mikael Österblom om att deras förhoppning var att det skulle bli vinst mot Bålsta i omgång 18.

Sammanfattningen blir att detta inte alls var BHCs kväll, Haninge gör en bra match men vi bjöd inte på något vidare motstånd!

I det här läget känns det kanske lätt att ta fram motorsågen och såga vår insats, men vi har bra koll på vad som inte gjordes rätt och det kommer vi att jobba på inom laget!

En läxa som vi lärde oss är att sen ankomst till periodstart kan kosta mycket, ett tränarmisstag som aldrig ska upprepas!

Nu blickar vi framåt och på tisdag väntar en tuff match mot Bålsta, hoppas vi kan studsa tillbaka omgående!

Extrastjärnorna denna kväll går till lagets power play som med lite tur hade kunnat ta oss tillbaka i matchen!

Serieledarna tog sig samman och lyckades vinna den viktiga matchen mot Bålsta. Underläge med 1-2 inför tredje perioden som hemmalaget lyckades vända till vinst med 3-2. Nu skall det till en usel avslutning för att Botkyrka skall missa kvalserien.

2 (3) Väsby             36 poäng

Inför matchen mot Haninge i omgång 18 fanns följande text på Väsbys hemsida:

Måstematcherna avlöser varandra och poängen blir alltmer viktiga att bärga för lagen i Alltvåan med endast fyra matcher kvar av serien. Väsbys härliga framfart har skapat laget ett bra läge inför avslutningen men det går inte att slå av på takten för det. För några matcher med skral poängtagning medan övriga lag går rent så är glappet hux flux uppätet igen.

Precis som Väsby är tisdagskvällens motståndare Haninge HF formstarka. Tre raka segrar har tagit upp dem till en fjärdeplats i tabellen och de är så klart sugna på att nu hamna topp tre i serien vilket innebär en direktplats till kvalserien.

Väsby har verkligen kommit gång ordentligt efter sin tveksamma start. Mot Haninge blev det vinst med hela 6-0.

Väsby har nu liksom Botkyrka skaffat sig ett utmärkt läge för att det skall bli spel i kvalserien upp till Ettan

3 (2) Bålsta             31 poäng

Två uddamålsförluster gör att Bålsta tappar kontakten med Botkyrka och Väsby. Bålsta förlorade i sin hemmahall i omgång 17 mot M/B med 6-5. I omgång 18 blev det förlust mot Botkyrka med 2-3 trots att Bålsta hade ledning med 2-1 efter de två första perioderna.

I omgång 19 har Bålsta en viktig match när man i sin hemmahall möter jagande Haninge.

4 (5)  Bajen Fans     29 poäng 

Den fantastiska Bajenkvällen inför 8 000 personer blev inledningen på tre raka matcher för Bajen Fans utan poäng. Det blev oro i lägret och en extra tränare togs till laget. På klubbens förnämliga hemsida fanns följande information att tillgå.

Efter 2-3 mot Väsby – vilket innebär fyra raka förluster – är det riktigt tungt, men hoppet är som bekant det sista som överger en Bajare. Vi trots allt fortfarande kvalplatsen i egna händer med fyra matcher kvar, när de grönvita nu måste inleda jakten på Haninge!

Inför de avslutande matcherna kommer den redan välmeriterade tränarstaben få ett tillskott genom Björn Lidström. Björn har som spelare representerat Hammarby Hockey och bland annat varit proffs i Tyskland. Björn finns med i båset i matchen mot Spånga.

Bajen Fans tog sig samman mot Spånga och vann med 5-1. I och med att både Bålsta och Haninge blev utan poäng i omgång 18 så ser det betydligt ljusare ut för Bajen Fans igen.

5 (4) Haninge         29 poäng

Våga vinna!!
Nu närmar vi oss avgörandet av säsongen och det är nu man ser vilka som vågar ta kampen att våga vinna matcher och inte fly för att rädslan att förlora.

Ovanstående text skriven på klubbens hemsida av tränare Tomas ”Mini” Berg satte fart på laget och det blev två raka segrar med siffrorna 7-3 och7-1.

Då skrev ”Mini” följande text inför matchen mot Haninge i omgång 17.

Konsekvens!
Hoppas nu att vi kan vara lika konsekventa i vårt spel som vi haft i dom två senaste matcherna! Det är ett måste för att vi ska kunna utnyttja den kompetens vi har i laget , med andra ord ett hårt arbete i ALLA situationer då kommer vi skörda framgångar med våran typ av spelare! Botkyrka är kvällens motstånd ett lag med mycket kunnande och som vi har haft svårt för men nu gäller att ta fram all kunskap vi har för att ta tre nya poäng till Haninge!

Det blev en ny vinst för Haninge i omgång 17 med 6-3 mot serieledarna Botkyrka. I omgång 18 blev det emellertid tvärstopp mot Väsby då Haninge på bortais förlorade med 0-6.

6 (7) M/B Hockey   24 poäng

M/B fortsätter att blanda bra matcher med dåliga matcher. Efter förlusten med 1-7 i hemmahallen mot Haninge i omgång 16 blir det vinst i omgång 17 på bortais mot formstarka Bålsta med 6-5.

I omgång 18 blev det vinst i hemmahallen mot Mälarö med 5-2 inför årets lägsta publiksiffra 30 personer. Segern innebar att M/B klättrade upp till sjätte plats i tabellen.

7 (6) Spånga           23 poäng

Tränaren i Spånga Erik Forsgren var besviken när laget i omgång 17 ”bara” fick två poäng mot Mälarö och skrev på klubbens hemsida.

Självklart är det skönt att få med sig de två poängen, men jag är otroligt missnöjd med vårt uppträdande när vi än en gång tappar poäng mot ett lag som är klart sämre än oss egentligen. Jag är besviken på mig själv för att jag uppenbarligen inte lyckats att nå fram till grabbarna med vissa av mina uppmaningar.
Nu blev det två poäng. Det kan visa sig vara två väldigt viktiga poäng, för att om vi nu inte hade vunnit i förlängningen tror jag vi hade haft väldigt svårt att nå kvalet. Nu är vi 6 poäng från strecket med 4 matcher kvar, och då har vi både Bajen och Haninge som ligger närmast före kvar.

Än har vi inte gett upp!! På tisdag får vi besök av Bajen och förhoppningsvis så kommer det mycket folk till IVT-hallen. Hoppas vi ses där!!

Det blev en bra publiksiffra då det kom 343 personer till matchen mot Bajen Fans. Spånga gjorde en bra match och hade 1-1 efter första och underläge endast med ett mål i andra perioden då ställningen var 1-2 inför den avslutande perioden. Den vann Bajen Fans med 3-0 och matchen med 5-1.

8 (8) Mälarö              7 poäng  

I omgång 17 lyckades Mälarö ta en poäng mot Spånga.