Chokladadventskaka med hjortron

Maten fre 1 dec. 2006.

100 g smör

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk salt

2 ägg

ca 0,5-1 dl hjortronsylt

Gör så här

Smält smöret i en kastrull.

Blanda socker, salt, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao i en bunke.

Tillsätt i smöret och rör om.

Tillsätt ägg och hjortronsylt, rör om.

Häll smeten i en form med löstagbar kant samt med ett smör papper i botten.

Grädda långt ner i ugnen 175 grader ca 13 minuter.

Pudra över florsocker och servera med grädde eller glass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista