1 av 2
Hjortronglacerad skinkstek
2 av 2
Roger Kvarnström. Kristina Wikström och Stjärnkocken Simon Laiti när "Maten" besökte Simons nya Matstudioanläggning i Luleå.

Hjortronglaserad skinkstek. Maten fre 11 april 2008

Hjortronglaserad skinkstek

500 g skinka av innanlår ev. tärnad

Hjortronglace

hjortron eller sylt

persilja hackad

ev. färska örter

honung från länet

ev. vitvinsvinäger

svartpeppar mald, krossad

Glace

Blanda ihop hjortron, vitlök, honung, persilja och ev. färsk basilika

timjan, fransk dragon, koriander, vitvinsvinäger. Smaka av.

Salta och peppra.

Gnid in köttet.

Stek i ugnen på 150 grader till innertemp ca. 70 grader

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".